THROWBACK TO DECEMBER

Slovensko

Aj napriek tomu, že tu už máme nový rok 2021, čo takto si dať menšie ohliadnutie za minulým mesiacom v roku 2020? Ja osobne veľmi rada čítam a prechádzam články s tématikou my diary, nakoľko sú to veľmi osobné články, vďaka ktorým sa k danému človeku dostanete "bližšie" a máte možnosť nahliadnuť do jeho života a aspoň trošku spoznať toho, kto sa ukrýva na druhej strane blogu a jeho článkov.


Možno si poviete, čo zaujímavého sa dá robiť doma, keď nikam nemôžeme ísť. Dajú sa však robiť rôzne veci a aj napriek tomu, že tak 80% bola prokrastinácia, zvyšok som venovala povinnostiam či tomu, čo ma skutočne baví. Poďme však ale na úplny začiatok. Na začiatku (alebo skôr v približne polovici) Decembra som pricestovala domov z Dánska (kde chodím na vysokú školu) a nakoľko pre mňa (a stále je) nakupovanie online najpohodlnejšie, vianočné darčeky som riešila práve takouto formou. Potom som však prišla k doslova hromade krabíc, ktoré bolo treba pootvárať a skontrolovať. Hoci to neboli darčeky pre mňa, boli to také malé Vianoce a veľmi som sa z toho tešila. Tento rok som využila hneď niekoľko e-shopov, medzi ktoré patril napríklad Decathlon, Bonami, Martinus či Yves Rocher, kde som nakupovala všetkú tohtoročnú kozmetiku pod stromček. Veľmi ma zaujali vianočné rady a tak som im jednoducho nemohla odolať. Ak však máte túto značku radi/y, určite sa po týchto radách oplatí poobzerať aj teraz, nakoľko možno môžete natrafiť aj na zľavy. Výhodou nakupovania pred Vianocami boli aj darčeky k nákupu, ktoré vždy potešia a bolo ich hneď niekoľko, takže sa celý nákup skutočne oplatil! 


Ako by to bolo, keby si nepomaškrtíme aj na niečom sladkom, obzvlášť počas Vianoc? Ja som veľkou milovníčkou lievancov a ich prípravu mám naozaj rada. Avšak nakoľko na ne niekedy nemám príliš času, vždy keď nejaký mám, rada venujem aj ich príprave. Okrem klasických amerických mám veľmi rada aj jednoduché banánové, do ktorých patria len dve ingrediencie (banány a vajíčka), no vždy tam niečo prihodím aj podľa vlastnej preferencie a chutí. Ak by ste však mali záujem o recept na obe verzie, rada ho na blog pridám! No a bez klasických medovníkov by to predsa nebolo to pravé sladké maškrtenie!


Maškrtenie však neostalo len pri koláčikoch či medovníkoch, ale neodolalo sa ani marshmallows a horúcej čokoláde. Takúto klasickú fotku som si jednoznačne musela urobiť aj ja! No a nakoľko som nedololala ani krásnym ozdobám v Tescu, zopár som si ich kúpila a každoročnú (rovnakú) výzdobu môjho malého stromčeka zmenila na pastelovú.


Jedným z balíčkov, ktoré ma doma čakali, bol aj balík v rámci spolupráce s jedným z online obchodov s kozmetikou. O jeho obsahu som však písala aj samostatný článok, takže pokiaľ by ste boli zvedaví a chceli sa dočítať niečo viac, stačí kliknúť SEM

Nakoľko som doma (na Slovensku) nebola zase niekoľko mesiacov, vždy rada skúmam, čo je nové v drogériach a skúšam rôznu kozmetiku, ktorú som pred tým nevidela, je nová alebo len jednoducho (zase) niečo potrebujem a práve vtedy rada skúšam aj nové veci. Tentokrát som si zadovážila hneď niekoľko produktov, medz ktoré patrí Ziaja Manuka Tree Purifying Toner, Catrice True Skin Foundation, Catrice Liquid Camouflage Concealer, Essence Contouring Duo Palette, Trend It Up UV Nail Polish, Rexona Invisible Pure Antiperspirant, Balea Aqua Tuch Mask a hubka s krásnym mini kabuki štetcom od Ebelin.


Nová foundation True Skin od Catrice ma veľmi zaujímala, nakoľko jej foundations používam dlhodobo a favoritmi pre mňa sú aj tekuté korektory. O to viac som bola zvedavá, keď som sa dozvedela, že je údajne ešte lepšia ako HD alebo tomu, komu nevyhovuje HD práve táto True Skin určite bude a že je jednoducho skvelá. Musím teda povedať, že hneď som sa trošku zmýlila vo výbere odtieňa, no celý tento príbeh a rovnako aj tip, ako sa takejto chybe vyvarovať sa môžete dozvedieť v jednom z mojich IG postov (TU). Avšak ak by ste mali záujem, určite by som True Skin Foundation venovala aj samostatný článok/recenziu po jej vyskúšaní.

Článok venovaný mojim vianočným darčekom som na blogu zatiaľ nezdieľala, no pokiaľ by aj o typ článku bol záujem, rada sa s vami o to podelím. Tiež to môže byť pre vás aj forma inšpirácie napríklad pri výbere darčekov či už pre seba alebo niekoho iného v budúcnosti a môžem povedať, že by to bol naozaj pestrý a zaujímavý výber, ktorý by mňa osobne veľmi zaujal a jednoznačne inšpiroval! Jedným z darčekov bol aj tento parfém Floral od Coach, ktorý nielen nádherne vyzerá, ale aj vonia. Je to už môj druhý parfém od tejto značky a zatiaľ si ich neviem vynachváliť. Vôňa a výdrž sú jednoducho dokonalé!


Okrem beauty sveta mám veľmi rada aj ten módny (asi aj preto ho študujem, však?). Rada dávam dokopy rôzne outfitmi či skúmam nové trendy. Taktiež by som sa rada zamerala aj na fotenie outfitov, ku ktorým sa vždy chystám, no buď sa k tomu neviem dokopať alebo mi s tým nemá kto pomôcť (pokiaľ chcem skutočne pekne vyzerajúce fotky, ktoré majú aspoň nejakú úroveň). Minule mi však napadlo, prečo neskúsiť aj iné formy klasických outfitoviek? A vznikol napríklad aj tento shot. Mne sa takýto štýl veľmi zapáčil a aj napriek tomu, že je to práve jeden z tých basic outfitov, rozhodla som sa ho zdieľať aj tu, na blogu!


Mnoho z decembrových dní som venovala viac aj vytváraniu contentu na instagram a vzniklo z toho mnoho nápadov a fotiek. Niektorým z nich bol napríklad aj "kiwi" post s jednoduchým a rýchlym receptom na veľmi chutné smoothie (klikni SEM)  či vynikajúci banana bread, na ktorý recept ste už mohli vidieť v predchádzajúcom článku na blogu (ŤUK).


Konečne som sa po 3 mesiacoch stretla aj s priateľom (nakoľko obaja nielen, že študujeme v zahraničí, ale aj bývame v iných krajinách), pre ktorého som sa rozhodla vystrojiť mini domácu párty (aj v rámci menšej oslavy jeho menín) a aby to nebola len taká obyčajný párty, zamerala som sa na mexickú tématiku. Od výzdoby až po samotné jedlo. Výzdoba bola kompletne celá DIY projektom a dokopy som dala snáď všetko, čo som mala doma a aspoň nejako sa to hodilo k Mexiku. Hoci to bolo možno trošku infantilné, no takýmto nečakaným prekvapením určite potešíte každého. Čo sa týka jedla, prvýkrát som urobila domáce Churros (áno, aj keď je to španielske), zopár jednohubiek s aspoň mexickou pomazánkou (haha) a hlavným jedlom bolo práve Sheet Pan Nachos s domácou salsou, guacamole, kyslou smotanou a nechýbalo ani Desperados. K tomu celému sa perfektne hodila aj rozprávka Coco, ktorú som ja ešte pred tým nevidela a úplne ma dostala. Určite vám ju odporúčam pozrieť možno aj v rámci vášho vlastného rande s priateľom či pri poriadaní domácej mini párty (v rámci možností haha).


No a ako by to bolo, keby koniec roka 2020 nestrávime ďalším rande/spoločným večerom pri dobrom jedle a Netflixe? Pre silvestrovské občerstvenie som našla inšpiráciu na internete a veľmi sa mi páčil nápad s charcuterie, ktorá je veľmi rozmanitá a sami si ju môžete poskladať podľa vľastnej chute a toho, čo máte radi/y. Po správnosti sa majú potraviny naskladať na veľké dienko či drevenú dosku, no nakoľko sme veľkú verziu drevenej dosky na krájanie nemali, musela som trošku improvizovať a spojila som štyri malé do jednej veľkej, haha! Ale aj tak to vyzeralo super! Okrem toho sme si urobili aj chutnú salted caramel horúcu čokoládu a nechýbal ani salted caramel marhsmallow so šľahačkou a škoricou na ozdobu. Dúfam, že ste si silvestrovský večer užili naplno aj vy a hlavne s ľuďmi, na ktorých vám záleží!


Aký bol váš mesiac December? Akou formou ste tentokrát nakupovali vianočné darčeky? Ako ste strávili silvestrovský večer vy?


10 comments

  1. Ta domácí párty v mexickém stylu musela být super a hlavně to jídlo. Já jsem všechny dárky nakupovala online a Silvestr jsme slavili doma.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, bolo to skvelé! :) Určite odporúčam vyskúšať
      FRENCHSTYLE

      Delete
  2. oh tvoje fotky sú krása!
    Ja som december trávila veľmi oddychovo,čo teraz celkom ľutujem pretože absolútne nestíham so skúškami (áno, a kvôli tomu prokrastinujem čítaním blogov) Darčeky som taktiež nakupovala hlavne online.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem veľmi pekne! :) To veľmi dobre poznám, haha
      FRENCHSTYLE

      Delete
  3. Krásné shrnutí a moc hezké fotky - ty lívance vypadají dokonale, hned bych si je dala! :D :)

    ReplyDelete
  4. Ta salted karamel čokoláda vypadá úžasně, to bych si tááák dala. :) Jinak moc pěkný článek.

    somethingbykate

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.