Copenhagen Day Two | Botanical Garden


Prajem vám krásnu nedeľu! Dúfam, že ste si užili víkend a ste pripravení začať nový týždeň! Dnes tu mám pre vás opäť ďalšie pokračovanie z Kodane, kde vám dám tip na nádherné miesto, ktoré by ste pri nášteve tohto mesta určite nemali vynechať. Prajem vám príjemné čítanie článku!


PALMEHUSET


Botanické záhrady úplne zbožňujem a keď som sa dozvedela, že jedna je aj v Kodani, to, že tam pôjdeme pozrieť bolo pre mňa hneď jasné. Celý areál je nádherný a vstup do neho je úplne zdarma. Je to v podstate ako veľký park, kde sa môžete prejsť a trošku sa zrelaxovať kúskom prírody vo veľkomeste. Okrem inéh však môžete navštíviť Palmový dom, ktorý je síce platený, no určite stojí za to. V cene lístka máte aj návštevu záhrady motýľov, ktorá bola neskutočná a bol to naozaj skvelý zážitok, keď motýle pomedzi vás lietajú a vy máte možnosť vidieť ich z trošku iného uhlu. V Palmovom dome sme urobili samozrejme aj množstvo fotiek, pretože bez toho by to nešlo a musím povedať, že ich úplne milujem. Viac detailov aj čo sa týka cien vstupného a nejaké tipy vám poviem v jednom z nasledujúcich článkov.


Čo som teda úplne prvýkrát v botanickej záhrade zažila bolo to, že sme mali možnosť výjsť až takmer na samý vrch budovy a pozorovať všetko z vrchu a musím teda povedať, že to bola celkom výška a pokiaľ máte s výškami problém, túto malú aktivitku by som asi odporúčila radšej vynechať, nakoľko schody sú celkom prudké a celý ten priestor a schodisko je pomerne malé a stiesnené. Každopádne celkový dojem bol skutočne skvelý a aj malé kúsky "architektúry" v Palmovom dome robili celé miesto ešte magickejšie.


BOTANISK HAVE KØBENHAVN


A tu už môžete vidieť, ako vyzeral areál botanickej záhrady a pár záberov z časti plnej kaktusov a sukulentov. Bola som trošku prekvapená, že aj napriek tomu, že už bola jeseň pomaly v plnom prúde, v samotnom parku to nebolo až tak vidieť a až tento rok som si všimla, že jeseň je v Dánsku na prírode vidieť až pomerne neskoro v porovnaní s prírodou v Čechách či na Slovensku. Každopádne to bola skutočne krásna prechádzka a "útek" do prírody z ruchu kodaňských ulíc.




Čo vy a botanické záhrady? Kedy naposledy ste nejakú navštívili? Máte nejaké miesta, ktoré radi/y navštevujete?




14 comments

  1. Téda, to je nádhera! A to schodiště, jako z pohádky :)

    ReplyDelete
  2. Krásné fotky...a díky za připomenutí. I já jsem zde byla. ....a taky za virtuální návštěvu na mém blogu)))

    ReplyDelete
  3. Wow! Tam to vypadá nádherně, tam bych se hned zajela podívat 🥰. Miluju kytičky a celkově přírodu, takže tam by se mi moc líbilo. Já byla teď nedávno v říjnu v Praze v botanické zahradě na výstavě dýní.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite sa tam oplatí ísť :) Jéj, to muselo byť super!

      Delete
  4. How beautiful! I especially love the photograph with the winding staircase. What a remarkable place.
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  5. It certainly seems like a location not to miss. Beautiful pictures!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree :) you should definitely visit this place!

      Delete
  6. Botanické zahrady mám moc ráda, jsou to takové milé zelené oázy :) Naposledy jsem jednu navštívila na Tenerife, mají jednu v rámci Loro Parque, takže tam kolem lítali volně místo motýlů papoušci :)

    ReplyDelete
  7. Nádherné fotky, tam to musel být perfektní zážitek! :))

    ReplyDelete
  8. Tiež som bola tento rok v Kodani a je to úžasné mesto a ešte úžasnejšia krajina. Tiež rada navštevujem botanické záhrady a prírodné parky. Pred pár dňami som bola v parkoch v Muszyne (Poľsko). Na mojom blogu som o nich pridala článok. Mimochodom, podľa fotky som si všimla, že to sú tie schody, na ktorých sa vo filme Mortal Instruments pobozkali Clary a Jace! :O Takže časti, keď boli Clary a Jace v magickej záhrade sa asi natáčali práve v botanickej záhrade v Kodani :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.