Skin Cycling Metóda | #ClearSkinJourney + WEEK ONE

Dánsko

V dnešnom článku by som vám rada predstavila moju novú skincare metódu, ktorú ste už pravdepodobne postrehli na sociálnych sieťach, ak sa o starostlivosť o pleť zaujímate. Touto metódou je Skin Cycling a keďže už dlhé roky bojujem s problematickou pleťou, na základe pozitívnych ohlasov ohľadom účinkov tejto metódy predovšetkým na pleť môjho typu som sa rozhodla začať. Keďže viem, že tento problém nemám jediná a je veľa ľudí bojujúcich s akné, nakoľko to nie je len problémom dospievajúcich, chcela by som s vami zdieľať svoju cestu za pleťou, ktorá je zdravšia a krajšia a možno tak inšpirovať aj niekoho z vás či vám dať tip na niečo, čo vám pomôže aj na vašej #ClearSkinJourney.

Prvýkrát som sa viac informácií o Skin Cycling dozvedela práve od Dr. Bowe, ktorá ju krásne vysvetlila a pridala aj niekoľko tipov nielen na produkty. Od vtedy moje sociálne siete boli priam plné videí od iných dievčat, čo ma v konečnom dôsledku presvedčilo o tom, že by som aj ja túto metódu vyskúšala. Kto by predsa nechcel glass skin, však? Skin Cycling je metóda striedania produktov starostlivosti o pleť počas týždňa. Táto metódy štvornočného režimu pozostávajúceho z exfoliácie, retinolu a regenerácie je navrhnutá tak, aby poskytovala maximálne výhody exfoliácie a retinolu a zároveň pleti dala dostatok času na regeneráciu. Ja sa o produktoch a celej tejto metóde stále učím a produkty, ktoré som našla v odporúčaniach, stále testujem na svojej pleti, takže sa u mňa keď tak môžete iba inšpirovať, prípadne sa rozhodnúť pre metódu až vtedy, ak uvidíte nejaké výsledky na mojej pleti. Rada by som dávala updates aspoň každý týždeň, pretože aj mňa samotné pokroky veľmi zaujímajú. 

Začala by som asi teda tým, že úplnym základom pre mňa v starostlivosti pleti je čistiaci gél a hydratačný krém od CeraVe. Pre exfoliáciu som sa rozhodla zvoliť BHA Power Liquid od COSRX a prípadne ho potom prestriedať s produktom od Paula' s Choice. Retinol som sa rozhodla zvoliť práve ten od The Ordinary - Granactive Retinoid 2% Emulsion a na regeneráciu pleti používam kombináciu produktu Snail Mucin, ktorý je opäť od značky COSRX a CeraVe krému. Z času na čas rada používam aj Cicaplast od La Roche Posay, no zistila som, že vo veľkom množstve mojej pleti nerobí príliš dobre. Viem, že pre Skin Cycling je odporúčaná aj denná rutina, ktorá by mala byť stále rovnaká a ktorej dôležitým prvkom je vitamín C a samozrejme, SPF. Nakoľko som mala pomerne dosť poškodenú bariéru pleti, rozhodla som sa naďalej používať Glow Deep Serum s Aplha Arbutinom a ryžou od Beauty of Joseon, ktoré tiež sľubuje zmiernenie pigmentácie po akné a hneď po ňom si aplikujem ochranný faktor Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 od COSRX. Zatiaľ mi táto kombinácia produktov sadla a moja pleť na ňu reaguje naozaj dobre, čo ma veľmi milo prekvapilo. 

Chcela by som túto moju cestu za krajšiou a zdravou pleťou dokumentovať aj na blogovom instagrame, takže ak by ste sa chceli ku mne pridať, určite nezabudnite zdieľať vaše pokroky a skúsenosti použitím hashtagu #SkinJourneyWithFrenchStyle. Veľmi rada uvidím vaše príspevky a spoločne tak môžeme vybudovať malú komunitu plnú inšpirácie a motivácie.


Už ste počuli o metóde Skin Cycling? Aký typ pleti máte vy? Bez ktorého produktu by ste si nevedeli predstaviť vašu skincare?




7 comments

  1. I use many Cerave products too: probably the best quality for that price section!
    XO
    S
    https://s-fashion-avenue.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. O této metodě jsem doposud neslyšela, ale doufám, že ti přinese vytoužené výsledky. Já s pletí nikdy moc problémy neměla. U mě je i hodně ovlivněná pletí, takže když se mi zhorší, začnu víc hlídat, co jím :D

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  3. O značce CeraVie jsem už slyšela, ale nezkoušela :).

    ReplyDelete
  4. Produkty od CeraVe musím vyzkoušet, slyším na ně chválu kudy chodím a zatím jsem neměla tu čest značku sama posoudit. :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.