Friday City Stroll + Tips

Amsterdam, Holandsko

Vítam vás pri novom článku! Ak ste čítali posledný článok (Exploring the City), spomínala som v ňom to, že som sa bola jeden piatok prejsť a popozerať sa po nejakých lokalitách Amsterdamu, ktoré som mala na zozname. Okrem toho som však objavila aj iné miesta, ktoré by som vám rada ukázala a ktoré by pre vás mohli byť zaujímavé.


Tak ako som moje nadšenie z tohto miesta dala najavo aj v predchadzajúcom článku, inak to nebude ani v tomto. Jedná sa o botanickú záhradu Hortus Botanicus (alebo teda skôr jej okolie), na ktorú som sa nevedela vynadívať. Vonkajší areál a okolité prostredie vyzerá úplne rozprávkovo a tak by som sa určite chcela pozrieť aj do jej vnútorných priestorov. Po návšteve tejto botanickej určite čakajte článok so všetkým, čo k tomu patrí!

Hortus Botanicus je teda jedným z miest, ktoré som vám chcela v tomto článku "ukázať". Po túlaní sa mestom som našla veľmi známy podnik van Wonderen Stroopwafels s tradičnými "stroopwafels", bez ktorých sa návšteva Amsterdamu (alebo celkovo Holandska) nezaobíde. Do vnútra som sa zatiaľ pozrieť nebola, no určite sa tam chystám pri ďalšej príležitosti. Každopádne už len ten pohľad na to, čo ponúkajú, stál jednoznačne za to! Ďalším miestom je Salon de Thé alebo teda najmenší dom v Amsterdame či Rasphuispoort brána. Obe miesta nájdete vo viacerých článkoch s miestami a vecami, ktoré by ste v Amsterdame malli vidieť a tak vám zábery s nimi prinášam aj ja. Posledným miestom, je (ako som ho ja nazvala) "Cool Photo Spot", ktoré som našla náhodou na ceste naspäť, hoci som ho mala uložené na instagrame od jednej influencerky. Ak chcete fotku s trošku farebnejším pozadím a nie tak úplne klasickými amsterdamskými domami, určite sa naň choďte pozrieť. Na instagrame som na tomto mieste videla veľa pekných fotiek, predovšetkým na jar/leto, kedy boli stromy rozkvitnuté a ako celok to malo veľmi zaujímavý vibe. 

Pre ešte jednoduchšie vyhľadávanie (alebo len potvrdenie) som vám ku každému miestu pridala aj konkrétnu adresu, kde ho nájdete. Aj napriek tomu, že by som sa niektorým z nich rada ešte venovala v obsiahlejším článkoch, chcela som vám ich spomenúť aspoň takto spolu, nakoľko som ich objavila naraz a viete si ich aj vy pobehať v rámci jednej cesty. Dúfam, že vám tento článok priniesol opäť nejakú inšpiráciu kam v Amsterdame ísť alebo či vidieť a pokiaľ by ste mali záujem o konkrétne témy článkov alebo čo by ste chceli vidieť, určite mi dajte vedieť do komentárov alebo na instagrame, kde pravidelne pridávam fotky, stories a reels z môjho kažodenného života (nielen) v Amsterdame.



Ktoré z týchto miest vás zaujalo najviac? Máte nejaké vysnívané miesto, ktoré by ste chceli vidieť či už v Amsterdame alebo v inom (nielen) európskom meste? Už ste ochutnali nejaké tradičné holandské pochutiny?


14 comments

  1. Nádherné fotky, cítím z nich jarní atmosféru a to je přímo pohlazení pro duši. :))

    ReplyDelete
  2. How beautiful! These pictures are so lovely. I hope you are having a great weekend <3
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  3. Díky moc za parádní tipy! Předám ségře, která tam pojede příští semestr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vôbec nie je za čo :) Určite ich rada pridám viac!

      Delete
  4. Mě se asi nejvíce líbí ta botanická zahrada :) Měla jsem akorát ty karamelové lepené wafle, který se naštěstí dají koupit i v Česku, protože jsou luxusní :D Ale měla jsem je přímo v Amsterodamu, kde jsem byla před asi 8 lety :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Botanická je nádherná! Sú skvelé a úplne sa teším, keď ich vyskúšam napríklad aj čerstvé z trhu :)

      Delete
  5. Krásny článok, hneď som sa preniesla do Amstru. :) V Hortus som bola pár rokov dozadu a veru, záhrada aj okolie sú neskutočné!

    www.beautiful-savage.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! :) Rada by som sa tam veru pozrela aj ja!

      Delete
  6. No tak to je skvělý! Miluji cestovatelský články, dozvím se mnoho nového a navnadí mě to na nová místa. Amsterdam bych velice ráda viděla! Já teď byla s přítelem v Polsku a v dubnu nás čeká Berlín, tak se těším ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. To znie super! :) Určite do Amsterdamu prídi aspoň na predĺžený víkend

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.