Dni v Laufene & Drahé kamene | #2

Švajčiarsko

Vítam vás pri novom článku! Tak ako som spomínala a sľúbila v poslednom DAILY článku z Rakúska, dnes vám píšem niečo málo o tom, čo som robila za posledný týždeň vo Švajčiarsku. Ak ste však predchadzajúci článok nevideli, určite sa naň pozrite (tu), aby ste nič nezmeškali! Bez ďalšieho obkecávania sa môžeme rovno vrhnúť na článok!


Vo Švajčiarsku som bola naposledy ešte na základnej školy, kedy to bola súčasť výmenného pobytu vo Francúzsku a tak som bola veľmi rada, že som mala opäť tú možnosť, navštíviť (hoci iné) mestá a vidieť tú prírodnú krásu, ktorú táto krajina ponúka. Keďže vám tento článok píšem stále zo Švajčiarka a už teraz mám veľké množstvo fotiek, ktoré by som na blogu rada zdieľala, rozhodla som sa celý tento výlet zdokumentovať vo viacerých článkov, aby aj pre vás ich pozeranie bolo príjemnejšie.



Uznach - Haus der Edelsteine

Úplne prvou zastávkou bol obrovský obchod s krištáľmi a drahými kameňmi v meste Uznach, ktorý môžete nájsť pod názvom Haus der Edelsteine. Podľa fotiek som očakávala, že to bude celkom veľký obchod, skôr ako veľkopredajňa a budú tam mať veľký výber. Nečakala som však, že ten výber a celkový sortiment bude v doslova obrovskom množstve. Toľko drahých kameňov som po kope nevidela ani na výstavách a burzách (a to ich tam bolo vždy naozaj veľa). V obchode sme strávili asi 2 hodiny a tá návšteva stojí naozaj za to. Okrem vecí na predaj tam nájdete aj ich súkromnú zbierku a určite tam nájdete to, čo hľadáte a potrebujete. Vecí z drahých kameňov a polodrahokamov je tam od výmyslu sveta! S prázdnymi rukami som neodišla ani ja a kúpila si niekoľko drobností (o ktorých môžem napísať článok, ak by vás to zaujímalo). A čo je pre mňa najhlavnejšie, našla som tam nádherné ruženínové svietniky a všetko to, kvôli čomu som tam išla! Čo sa týka cien, sú veľmi podobné tým, s ktorými sa stretnete na Slovensku a dokonca niektoré veci boli o niečo lacnejšie, čo ma veľmi prekvapilo. V obchode som nechcela príliš veľa fotiť, no mám tu pre vás aspoň malú ochutnávku týchto nádherných kúskov!



Nádherné (a hlavne obrovské) Ametysty 💜


Laufen

Počas prvého víkendu v Laufene (mesto, v ktorom sa nachádzam) sme sa rozhodli ísť na menšiu prechádzku alebo teda trasu, ktorá začínala len pár minút od domu. Aj napriek tomu, že som rátala s tým, že sa bude jednať o malu prechádzku v prírode, nakoniec nás to zavjalo na rôzne miesta tohto úseku a strávili sme tam približne 3 hodiny. Našťastie nám počasie prialo a hoci slniečko bolo miestami už nie tak veľmi príjemné, vo výsledku to stálo za to a trošku sme sa nabili energiou


Nádherná príroda Laufenu 🌿



Výhľad na prírodu, ktorý je pri zapadajúcom slniečku ešte krajší 🌇


Potešila aj mrazená pizza Margherita, ktorá však chuťou milo prekvapila 🍕


Veľa fotiek z výletov (nie len) po Švajčiarsku môžete nájsť na mojich instagramoch (@susilovaaa a @frenchstyleblog), kde sa snažím pravidelne pridávať rôzne zážitky a momentky z denného života. Takže ak by ste mali záujem, budem veľmi rada, ak mi dáte #follow a neunikne vám tak žiadna fotka. Na blogovom instagrame tiež pridávam #stories o nových článkoch na blogu, takže to tiež môžete brať ako formu upozornení na nové príspevky! Pre dnešný článok je toto všetko a dúfam, že nezmeškáte ani ďalší, v ktorom sa pozrieme na krásne mesto Basel.


Mali ste už tú možnosť zavítať do Švajčiarska? Kde najradšej trávite svoje voľné dni? Aký máte vzťah k drahým kameňom a veciam z tejto sféry?

14 comments

  1. Ve Švýcarsku jsem ještě nebyla, ale láká mě to. Takový procházky v přírodě bych si nechala líbit. A v tom obchodě s kameny bych nejspíše strávila celou věčnost. :D

    Opět jsem úplně paf z fotek. Moc hezký!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ďakujem! Určite sa tam oplatí ísť a vidieť tú krásnu prírodu na vlastné oči :)

      Delete
  2. Ve Švýcarsku jsem ještě nikdy nebyla. Ty velké ametysty vypadají naprosto dokonale! Přiznám se, že o kamenech toho moc nevím, ale třeba ametyst miluju pro jeho vzhled. Je super, že se tam ceny moc nelišily od těch slovenských :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  3. Opět krásné fotky! A ty krystaly? OMG, okamžitě bych to všechno nacpala do tašky a doma si to vystavila všude, miluji je už od dětství a nemám nikdy dost. Vím, že ty velké ale můžou být pěkně drahé :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolo to úžasné! Ceny sa samozrejme pohybovali rôzne, no drahé boli aj niektoré menšie kúsky :)

      Delete
  4. Fotky sa ti veľmi podarili! Švajčiarska príroda je naozaj krásna a tie drahokamy sú úplne nádherné. ♥ Veľmi by ma zaujímalo čo si si z toho obchodu odniesla ty. Len tak mimochodom, práve som dostala neskutočnú chuť na pizzu. :D

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite rada urobím článok po príchode domov :)

      Delete
  5. Aaaach, to jsou tak krásné fotky! Příroda je úchvatná <3

    LITTLETHINGSFOREM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! :) Áno, to veru je!

      Delete
  6. Tam bych se také někdy ráda podívala, je to tam nádherné! :)

    ReplyDelete
  7. Kameny jsou naprosto úžasné! Také se mi moc líbí :) mamka v nich má velkou zálibu. Určitě uvítám článek o produktech, které sis tam koupila :)
    Ta příroda je naprosto úžasná <3 užívej :)
    Leník

    ReplyDelete
    Replies
    1. Článok sa už pomaly chystá, takže sa máš určite na čo tešiť :)

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.