SEPHORA MASKY | I.

Prajem Vám krásny víkend! V dnešnom článku by som Vám chcela niečo málo povedať o maskách značky Sephora. Určite každá z Vás minimálne jednu Sephora masku vyskúšala a za mňa musím povedať, že práve tieto masky patria medzi moje veľmi obľúbené. Vždy rada skúšam nové masky, ktoré Sephora ponúka a dnes tu mám pre Vás recenziu na 3 masky rozličného typu práve od tejto značky. Dúfam, že sa Vám recenzia bude páčiť a inšpiruje Vás ku kúpe nejakej z nich!




Sephora Green Tea Face Mask - Mattifying & Anti-Blemish

Prvou maskou je textilná pleťová maska so zeleným čajom určená predovšetkým pre mastnú a zmiešanú pleť. Maska sľubuje účinné vstrebanie kožného mazu, redukciu vzniku a viditeľnosti nedokonalostí a samozrejme čistú a zmatnenú pleť. Maska sa na pleti necháva 15 minút a keďže sa jedná o bezoplachovú masku, jej zvyšky stačí jednoducho vmasírovať do pleti.

Pleťová maska ma príjemnú vôňu, jej aplikácia je trošku zložitejšia, keďže má len jednu ochrannú fóliu, no po aplikovaní na pleti urobí second-skin effect a pekne sa na ňu "prichytí". Po odstránení z pleti, je cítiť jemné hriatie. Zvyškov masky na pleti ostalo trošku viac, no po pár minútach masírovania pleti, sa zvyšky pekne vstrebali. Pleť je po aplikácii masky zmatnená, rozžiarená, napnutá a pôsobí zdravo. Zjemnenie viditeľnosti nedokonalostí pleti som si však nevšimla. Niekomu však môže vadiť práve akýsi lepkavý film, ktorý na pleti maska zanechá, preto môže byť lepšie zvyšky zmyť vlažnou vodou a následne naniesť hydratačný krém. Za mňa ju určite odporúčam vyskúšať!


ZLOŽENIE

Maska obsahuje veľa nie len prírodných látok a extraktov, ktoré sa o pleť dôkladne starajú. Medzi látky s najvyšším obsahom patrí práve AQUA (voda), BUTYLENE GLYCOL (pružnosť pleti, udržuje dobrý stav pleti) a GLYCERIN (ochrana pleti) a ani jedna z týchto látok nemá tendeciu upchávať póry, čo je pri pleťových maskách veľmi dôležité. Pokiaľ však máte citlivú pleť na látky obsiahnuté v kozmetike, v tomto prípade je treba, dávať si pozor práve na látku PHENOXYETHANOL (dráždivý, toxický) a LINALOOL (vonná látka).


Sephora Lychee Eye Masks - Moisturizing & Brightening

Ďalšou maskou je hydratačná a rozjasňujúca maska na očné okolie s liči. Aj táto maska je bezoplachová a jej pôsobenie je po dobu 15 minút. Maska je vyrobená z bio-celulózy a jedno balenie obsahuje jeden pár masky. 

Po otvorení balenia som bola trošku prekvapená, že oba kusy masky boli spojené v jednom kuse, takže nebuďte prekvapení, keď v balení nájdete len "jeden kus". Masky sú spojené fóliami, veľmi dobre sa na pleť aplikujú a sú akurát primerane veľké k očnému okoliu. Rovnako aj v tomto prípade, po odstránení masky, som cítila jemné hriatie pokožky a očné okolie bolo pekne napnuté, hydratované, na dotyk jemné a na pohľad tiež rozžiarené. Zvyškov masky nebolo príliš veľa a po jemnom masírovaní očného okolia sa krásne do pleti vpili. 


ZLOŽENIE

Maska na očné okolie taktiež obsahuje veľa prírodných látok a extraktov, ktoré sa o pokožku starajú. Zložky s najvyšším obsahom sú rovnaké, ako pri predchádzajúcej maske (AQUA, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN). Okrem toho však obsahuje napríklad extrakt z aloe, liči, ale aj vitamín E. Aj táto maska obsahuje látku PHENOXYETHANOL, ktorá môže spôsobiť podráždenie a môže byť toxická.


Sephora Shea Lip Mask - Moisturizing & Smoothing

Poslednou Sephora maskou je hydratačná a zjemňujúca maska na pery s bambuckým maslom, ktorú ste už na mojom blogu mohli vidieť práve v článku, kde som ju porovnávala s maskou na pery od značky Balea. Táto maska je vyrobená taktiež z bio-celulózy, na perách má pôsbiť po dobu 15 minút a sľubuje hydratáciu, regeneráciu a zjemnenie suchých pier

Čo sa týka tejto masky, celý môj názor si môžete prečítať v tomto článku, no keby som to mala zhrnúť v skratke, maska má veľmi peknú a príjemnú vôňu, no nepatrí medzi masky, ktoré by som nutne potrebovala vo svojej kozmetickej zbierke. Lacnejšou variantou, ktorá aj dlhšie vydrží, je práve balzám na pery, ktorý vo väčšej vrstve môže pôsobiť práve ako maska, no pokiaľ chcete vyskúšať niečo nové, kľudne ju otestujte aj vy a spravte si na ňu názor!


ZLOŽENIE

Tak ako aj pri oboch predchádzajúcich maskách, aj v tejto práve AQUA, BUTYLENE GLYCOL a GLYCERIN tvoria najvyšší podiel. Obsahuje napríklad aj olivový olej, panthenol, bambucké maslo a vitamín E, ktoré perám dodávajú potrebnú starostlivosť. Avšak rovnako aj pri nej si treba dávať pozor na už spomínanú látku PHENOXYETHANOL a SODIUM SACCHARIN.

Pokiaľ by som Vám mala odporučiť niektorú z týchto masiek, bola by to práve pleťová maska so zeleným čajom a maska na očné okolie s liči. Aj napriek tomu, že všetky masky obsahujú dráždivú a toxickú látku PHENOXYETHANOL, v budúcnosti by som bola obzvlášť opatrná pri produktoch a maskách na pery s obsahom tejto látky. Ak sa chcete dozvedieť niečo viac o tejto látke, všetky informácie nájdete TU a TU.




23 comments

  1. měla jsem masku na ruce a na obličej a byla super

    ReplyDelete
  2. Ty máš tak dokonalé fotky! Ja viem, že sa stále opakujem, no neviem si pomôcť ♥
    Musím sa priznať, že maska na pery ma nikdy úplne nelákala, no pleťovú a „očnú“ by som rada vyskúšala :)

    C a n d y G r a n t

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! ♥ Je to od teba zlaté a teším sa, že sa ti fotky páčia!

      Delete
  3. Měla jsem podobnou na obličej a byla skvěla! Z těchto tvych se mi nejvic libi ta na očni okolí :)

    ReplyDelete
  4. This Sephora mask is my favorite but, I always use green tea face mask, maybe I will try lip and eye mask too ^^ Thanks for sharing~

    Would you like to support each other by follow GFC and G+?
    Let me know if you follow me and I will follow back asap!

    Xoxo,
    Erika

    ReplyDelete
  5. Ta maska na oční okolí mě velmi zaujala :) Na rty si spíše dávám peeling a balzám :)

    TheWayByA

    ReplyDelete
  6. I love face masks from Sephora ♥

    londonkidx.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Z těchto jsem vyzkoušela zatím jenom tu se zeleným čajem a taky jsem byla spokojená :)

    Elle about everything

    ReplyDelete
  8. Masku od Sephory jsem v životě nezkoušela a vlastně mě ani nenapadlo ji zkusit. Líbí se mi ta se zeleným čajem.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  9. Úúú, vyzerajú super, určite by som skúsila. :) Akurát nemám veľmi rada tieto jednorázové masky. :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale raz za čas sú určite príjemnou zmenou :)

      Delete
  10. Masky od Sephory jsem nikdy nezkoušela, ale vždycky jsem chtěla! :D Dost mě zaujala ta maska na pleť se zeleným čajem na nedokonalosti - tu bych si určitě koupila, protože nedokonalosti mám, mastnou a smíšenou pleť taky a zelený čaj miluju, takže maska stvořená pro mě :D

    ReplyDelete
  11. Ešte som tieto masky neskúšala ale vyzerajú veľmi zaujímavo! :)
    xx Mon
    http://lifebymon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Nice post! Those products look awesome :)
    I followed you back

    http://xshoppingholicx.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Hodně mě zaujala pleťová maska se zeleným čajem. Do Sephory sice moc nechodím, ale tuhle bych ráda vyzkoušela.
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite za to stojí :) Na pleti je veľmi príjemná

      Delete
  14. I have never used sheet masks from Sephora, but I see that it would be great to try them out - these seem amazing :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.