BENEFITS OF FLORAL WATERS

V dnešnom článku by som vám chcela povedať zopár informácií a obohatiť vaše kozmetické vedomosti. Článok je venovaný pleťovým vodám z rôznych kvetov a iných prírodných zložiek. Keďže určite každá z nás hľadá pre svoju pleť a pokožku to najlepšie, práve kvetinové pleťové vody sú to, čo každá na toaletnom stolíku musí mať, alebo by teda mala mať. Ja sama obľubujem ružovú vodu, no aj ja som sa dozvedela zopár nových informácií a určite by som rada vyskúšala aj iné z týchto zázračných vôd. Poďme však na samotný článok!

Zmiešaná pleť, vyrážky, rozšírené póry či veľmi citlivá a podráždená pleť so suchými miestami? Áno, presne na toto všetko sú kvetinové vody určené a skvelé. Všetky potrebné živiny pleti dodajú behom pár sekúnd, len si treba vybrať tú svoju! 



Myslím, že väčšina teenagerov má práve tento typ pleti, no netreba zabúdať ani na dospelých, keďže pomerne veľké množstvo z nich má mastnú alebo zmiešanú pleť a tiež im nechýba ani akné, aj keď nie v takom rozsahu, ako pri nás - teenageroch. Výskyt akné a celková kondícia pleti sa veľmi rýchlo môže meniť a zhoršiť naozaj za krátku dobu. Niekedy je to stravou, prostredím alebo len stresom. Veľa však môže urobiť aj to, čo si na pleť dávame a to platí pre všetky typy pleti. Ani na pleťové vody by sa nemalo zabúdať a už vôbec nie na tie kvetinové, ktoré obsahujú samé prospešné a najmä prírodné živiny, ktoré pleť potrebuje

Práve na mastnú a zmiešanú pleť s akné je vhodná hamamelová voda, ktorá zapálenú pleť pekne schladí a sťahuje rozšírené póry. Skvelá je aj TeaTree voda, ktorá má protizápalové a antibakteriálne účinky a pleť hojí. Oplatí sa vyskúšať aj mätovú vodu či vodu zo santalového dreva.



S citlivou pleťou to taktiež nie je jednoduché. Treba si dávať pozor na zloženie produktov a veľmi rýchlo môže zareagovať na rôzne látky, na ktoré by napríklad mastná pleť vôbec nezareagovala. To však práve tí, ktorí ju majú veľmi dobre vedia. Aj s týmto typom pleti vedia pomôcť kvetinové vody a to najmä harmančeková a levanduľová. Harmančeková voda je veľmi jemná a suchú a svrbivú pokožku pekne upokojí. Levanduľová voda pleť upokojuje a keďže má protizápalové účinky, je vhodná aj pre citlivú pleť s akné. Okrem týchto dvoch však môžete vyskúšať aj ružovú vodu či vodu z medovky.




Aj suchej pleti treba venovať pozornosť a to najmä pri rôznych zmenách počasia. Neustále ju treba držať hydratovanú a dodávať jej presne to, čo potrebuje. To však samozrejme platí pre všetky typy pleti. Pokiaľ teda máte práve tú suchú, vyskúšajte ružovú vodu, ktorá krásne hydratuje, zjemňuje, omladzuje a pleť vypína a s tým mám aj vlastné skúsenosti! Ružová voda je tiež skvelá aj na opálenú pokožku. K ružovej vode môžete pridať napríklad aj pleťovú vodu zo santalového dreva.



Viem, že asi väčšina z nás pozná svoj typ pleti, no niekedy sa aj ona môže meniť, takže pokiaľ si stále nie ste istý, akú pleť vlastne máte alebo je raz suchá a potom zas mastná s akné, vyskúšajte kvetinové vody, ktoré sú vhodné pre všetky typy pleti. Sú nimi najmä ružová voda, levanduľová voda a harmančeková voda.


Používate kvetinové vody? Ktoré sú vaše najobľúbenejšie? Pomáhajú vašej pleti?





3 comments

  1. Článek takového typu jsem snad nikdy nečetla a moc se mi líbí.:) Já mám spíše citlivou pleť, ale občas se mění a jak se dívám na ty typy, heřmánek asi neuškodí v mém případě nikdy.:)

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  2. Já používám tonizační pleťovou vodu a nejraději mám tu s čajovníkem, okurkou a pomáhá mi i levandulová voda. Takovéhle květové pleťové vody umí zázraky! :-) Super článek :)

    ReplyDelete
  3. Ja používam ružovú vodu najmä na očné okolie keď ma bolí alebo režú oči. Inak kvetové vody nepoužívam

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.