Sunny Day in Amsterdam

Amsterdam, Holandsko

Vítam vás pri novom článku, ktorý bude (ako inak) opäť denníčkový. V pondelok som sa vrátila do Amsterdamu a veľmi ma prekvapilo prenádherné, teplé počasie, ktoré tu momentálne máme. To, že je jar za rohom je teda neskutočne cítiť a vidím to tak, že si pomaly budem musieť pretriediť šatník na jarné oblečenie. Dnes vám však ukážem niekoľko záberov z krásneho, slnečného dňa v Amsterdame.

Vybrala som sa na menšiu prechádzku do mesta, keďže to počasie je úplne ukážkové a hneď sa človek cíti úplne inak! Našťastie mám všetky tieto miesta nie až tak ďaleko od školy, no stále som nabehala niekoľko tisíc krokov. Tie viedli primárne do Vondelparku, ktorý je už teraz krásny (a plný psíkov!) a neviem si ani len predstaviť, ako veľmi budem nadšená, keď všade bude oveľa väčší kus zelene ako je teraz. Už teraz všetko začína kvitnúť, po ceste som dokonca objavila dve rozkvitnuté magnólie. Cez víkend by som sa rada pozrela do Westerparku, kde momentálne kvitnú čerešne a teda nemôžem sa viac pozerať na fotky odtiaľ, pretože by som tam v sekunde išla! Do Vondelparku som išla klasicky popri Rijksmuseum a Museumplein so zeleňou (kde sa nachádza napríklad aj Van Gogh Museum), kde si už teraz slnečné počasie užívalo pomerne dosť ľudí. Pri bočnom vstupe do Vondelparku som našla aj krásne domčeky, ktoré určite odporúčam vidieť.

Okrem toho som však išla aj uličkou, kde sa nachádza známy trh Albert Cuyp Market a teda musím povedať, jednoznačne sa tam vrátim a ak si niekedy urobíte výlet do Amsterdamu, určite tam musíte zájsť aj vy! Je to pomerne dlhá ulica, kde nájdete všetko možné, od tradičného holandského jedla a sladkostí (veľmi lacné stroopwafels), cez čerstvé ovocie, zeleninu a ryby, až po prenádherné kytice a kvety (z ktorých som bola úplne paf!) a oblečenie s rôznými doplnkami. 



Aký bol váš deň? Užívate si slnečné počasie aj vy? Chodievate na lokálne trhy?



9 comments

  1. Krásné fotky! Amsterdam je také jedno z míst na mém bucket listu. Snad se tam brzo podívám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ďakujem! :) Držím palce, aby ti návšteva Amsterdamu vyšla :)

      Delete
  2. Krásné fotky i článěk, dává mi to jiný pohled Amstrdamu, než jsem tam byla posledně :)

    ABOUT MAI LIFE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem :) A veľmi ma to teší!

      Delete
  3. Tolik nádherných fotek, úplně z nich cítím jaro! :) Amsterdam musí být v tomto období vážně kouzelný, tak užívej na maximum! :)

    ReplyDelete
  4. Miluju tvé fotky a celkově styl blogu! Úplná pastva pro oči i pro duši!

    ReplyDelete
  5. Krásné fotky, dýchá z nich jaro! Hezky to tam kvete a ten trh musí být skvělý - mě by tam rozhodně ulovili na ty wafle :D

    ReplyDelete
  6. Také jsem moc ráda, že přišlo jaro :) přes týden, kdy jsem v Budějovicích, chodím na procházky a jezdím na kole. Teď je tedy sychravo, ale snad se jaro zase brzy ukáže :)

    ReplyDelete
  7. před třemi roky jsem byla v Amsterdamu a bylo to úžasné :) skvělý zážitek, pluli jsme po kanále... vrátila bych se, hlavně teď kvůli kytičkám :D ta vůně, krása :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.