Exploring the City

Amsterdam, Holandsko


Tak ako som sľúbila v poslednom článku, mám tu pre vás ďalší z môjho dňa v krásnom Amsterdame. Cez týždeň sme sa so spolubývajúcou rozhodli využiť pekného počasia a vyskúšať guided walking tour po meste a práve v tomto článku uvidíte zábery, ktoré som počas tejto dvojhodinovej aktivity urobila. Určite by som rada venovala článok samotnej guided tour po Amsterdame, pretože mi to príde zaujímavé a jednoznačne aj prínosné pre vás. Poďme teda spoločne objaviť všetky miesta, na ktoré som mala možnosť v tento deň zavítať.



Hoci som v Amsterdame navštívila už snáď všetky turistické miesta a oblasti, nikdy som sa nedozvedela príliš veľa detailov ohľadom histórie tohto mesta či zaujímavých faktov. Z celej tejto skúsenosti som doteraz skutočne nadšená, ale viac vám o tom poviem v už spomínanom článku. Jedno z miest, ktoré sme navštívili bol De Waag na námestí Nieuwmarkt, budova, ktorá v 15. storočí slúžila ako mestská brána a bola tiež súčasťou amsterdamských hradieb. Dnes však v tejto budove nájdete zaujímavú reštauráciu s príjemným vonkajším posedením. Na tomto námestí tiež v rôzne dni býva lokálny trh, kde môžete nájsť rôzne veci od organických výrobkov, čerstvej zeleniny, kvetov či antické produkty a oblečenie. 



Navštívili sme aj most (tých je tu nespočetne veľa, haha), na ktorom sa nám naskytol krásny výhľad na domčeky a kanál a bola som z neho úplne unesená. Ako však môžete vidieť aj na zábere vyššie, ak sa chystáte do Amsterdamu, neočakávajte, že bude bezchybný. Bolo celkom hrozné vidieť, ako veľmi bola jedna z riek znečistená od skla a fľašiek z neďalekého podniku, takže presne tak ako je (nielen) vo väčších mestách "zvykom", ani toto nie je výnimkou čo sa týka znečistenia okolia a ulíc. Poďme však k pozitívnej časti tohto článku a to tej, aké mňamky som mala možnosť vyskúšať! 

Náš skvelý sprievodca nám každému dal typickú holandskú sladkosť a hoci som ju už mala veľakrát, stále mi chutí rovnako. Je to akýsi "waffle cookie" s karamelovou plnkou, ktorý nesie názov Stroopwafel a nájdete ho všade, od podnikov a supermarketov až po trhy. Typicky by si mal nechať "ohriať" nad čajom alebo kávou po dobu 30 sekúnd, čo urobí to, že jeho vnútro bude krásne roztopené. No a na konci dňa sme si ešte zašli na boba tea do podniku Biu!Tea, ktorý sa nachádza blízko nášho ubytka a musím povedať, že som asi prvýkrát skúsila mliečnu verziu a tá chuť bola veľmi zaujímavá. Na instagrame opäť budete mať možnosť nájsť reels, takže si ich určite nenechajte újsť! Okrem iného som tiež na blogu vytvorila nový label "AMSTERDAM", pod ktorým budete môcť nájsť všetky články, ktoré sa týkajú tohto mesta a celkovo pobytu v Holandsku.


Ako ste si užili tieto dni vy? Skúsili ste už túto slávnu holandskú sladkosť? Máte radi/y bubble tea?


16 comments

  1. Děkuji za tyto články, moc mě baví. Amsterdam vypadá tak krásně a zajímavě a vypadá to, že máte snad pořád hezky!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem, to ma veľmi teší! :) Áno, v poslednej dobe tu máme naozaj nádherné počasie a to, že je jar už za rohom je veru poriadne cítiť :)

      Delete
  2. To je krása, já v Amsterodamu byla jednou, ale jen na jeden den :). Ta sladkost by mi nechutnala, nemám ráda karamel :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sto ľudí, sto chutí :) Určite by si si tu našla niečo, čo by si si zamilovala!

      Delete
  3. Och, milujem toto mesto. Super článok. :)

    www.beautiful-savage.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. To jsou nádherné fotky, hned bych tam taky jela! Jo a ten Stroopwafel zní luxusně, mňam ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! :) Určite ich odporúčam vyskúšať!

      Delete
  5. Nádherné fotky, hned bych se jela do Amsterdamu podívat. Je to pro mě město, které je zvlášť kouzelné během jara a podzimu. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem a úplne s tebou súhlasím! :) Pomaly už kvitnú čerešne a je to skutočne kúzelné :)

      Delete
  6. Jako vždy moc krásné fotky :) Sestře tento týden napsali, že ji vybrali na Erasmus do Holandska :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to je skvelé! :) Dúfam, že sa jej tu bude páčiť!

      Delete
  7. Miluju cestovatelské články!
    Měla jsem v Amstru kamarádku a nemohla si to tam vynachválit :)
    Když už jsem tady, ráda bych tě pozvala na můj giveaway právě probíhající na mém blogu. Krásný zbytek dne :)
    Andie Chambers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, určite odporúčam Amsterdam navštíviť! :)

      Delete
  8. Nádherná místa, už se těším na teplé počasí a cestování

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.