Prvé týždne v Amsterdame

Amsterdam, Holandsko

Dnes (v tento magický dátum, haha) som sa vám rozhodla trošku priblížiť moje prvé týždne v Amsterdame a to v podobe záberov, ktoré som na potulkách mestom urobila. Ako som spomínala aj v predchadzajúcom článku, na mojom instagrame (follow me) môžete nájsť rôzne reels, kde je záberov oveľa viac a aby článok nebol príliš dlhý, rozhodla som sa pridať iba zopár, takže určite sa choďte mrknúť aj na ne, pokiaľ máte záujem o väčšiu dávku momentov z Amsterdamu.


Do Amsterdamu som teda prišla pred približne 3 týždňami spolu s priateľom, ktorý mi pomohol ma odsťahovať na pol roka z Dánska a nejaký ten týždeň sme si spolu pobehali Amsterdam. Toto ani zdaleka nie je moja prvá návšteva tohto kúzelného mesta, no aj napriek tomu sme sa vybrali (po väčšine) po turistických cestičkách a popozerali nejaké tie zaujímavosti. Prechádzky pomedzi kanále a užívanie si počasia (ak to bolo možné) bola pre nás tá správna pohodička. Amsterdam má skutočne mnoho zaujímavých zákutí, ktoré sa oplatí preskúmať.


Ak nám počasie doprialo, dni sme strávili v centre mesta, kde sme navštívili napríklad Skinny Bridge alebo sme si urobili menší piknik v okolí Rijksmusea. Samozrejme, že nechýbala ani návšteva obchodov Mango či ZARA, kde som asi tak prvý raz navštívila aj ich poriadny ZARA beauty kútik, do ktorého som sa instantne zamilovala. Na instagrame môžete vidieť aj viac záberov toho, ako to tam vyzerá. Okrem iného som objavila aj predajňu Bath and Body Works či Victoria's Secret a to som absolútne netušila, že v Amsterdame sú. Chcela by som ísť pozrieť aj do Primarku, takže vás potom určite "zoberiem" so sebou. No a musím teda uznať, že západy slnka v Amsterdame sú proste neskutočné. Ja som ich veľkou milovníčkou a neviem sa tu na ne vynadívať. Momentálne tu sú jarné prázdniny, takže by som rada zaplnila niektoré dni prechádzami po centre a spoznávaní nových uličiek, o tom však v ďalších článkoch či na sociálnych sieťach. 



Ako ste posledné týždne strávili vy? Boli ste už niekedy v Amsterdame? Aký content z Amsterdamu alebo celkovo môjho života a štúdia v tomto meste by vás zaujímal? 





10 comments

  1. Tie fotografie sú prenádherné! Amsterdam mám na wishliste už veľmi dlho, a presviedča ma to čoraz viac aby som tento sen neodkladala.

    2022 — Life Updates — Po mesiaci a pol chaosu barsvee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! :) Určite ho navštív, nebudeš ľutovať! Odporúčam si však vybrať prechod jar/leto, kedy už bude všetko rozkvitnuté a celé mesto bude mať úplne iný vibe. Pokiaľ máš rada zaujímavé miesta, určite si pozri aj kvetinový park/múzeum Keukenhof, ktorý opäť otvárajú (myslím) koncom Marca :)

      Delete
  2. What a gorgeous place! It looks so beautiful there. These pictures are remarkable <3
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you very much! I really appreciate it!

      Delete
  3. Pěkný Amsterdam a přítel je moc fajn, že ti pomohl se stěhováním.
    Nikdy jsem tam nebyla, ale určitě je v plánu. Před týdnem jsem se vrátila z Dubaje a pokud vyjde opět levný zájezd, tak se tam ještě v březnu kvůli EXPU vrátíme :D Nestihli jsme ho celý.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, tak to muselo byť skvelé! Už som videla mnoho záberov práve z tejto akcie v Dubaji, no zatiaľ som nemala možnosť ju zažiť na vlastnej koži :)

      Delete
  4. Moc krásné fotky! Děkuji, že se díky tvým fotkám mohu znovu podívat do Holandska. Byla jsem tam před koronou. Jeli jsme do Skotska a v Amsterdamu jsme nastupovali na trajekt. Bohužel zrovna celý den pršelo :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som rada, že vás môžem aspoň takto preniesť do tohto čarovného mesta :)

      Delete
  5. Naprosto krásný článek. Zbožňuju tvé fotky! Doufám, že se také brzy podívám do Amsterdamu nebo jiných krásných měst v Holandsku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) Veľmi si toho vážim! A určite držím palce, aby si sem čím skôr zavítala

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.