Káva & Tulipány

Amsterdam, Holandsko

V stredu sme v Amsterdame mali naozaj krásne počasie a tak som sa rozhodla zájsť do centra a trošku sa potúlať. Z tohto objavovania som urobila aj reel video, ktoré už teraz môžete nájsť na instagrame, tak sa naň určite chodťe pozrieť! Poďme teda na článok, kde vám poviem o tom, čo som robila a kde som bola cez tento slnečný deň.


Určite to poznáte ten pocit, keď je vonku nie najkrajšie počasie a vy to už pociťujete aj sami na sebe. Preto som bola nesmierne šťastná, keď som v predpovedi počasia uvidela, že má byť v stredu pekne. Naplánovala som si trasu, kde som si povyberala rôzne veci, ktoré by som chcela vidieť a tak som sa vybrala na menšie potulky mestom. Bol to tiež prvý deň, kedy som si obula tenisky a vtedy som pocítila, že jar je už skutočne za rohom. Zobrala som von "vyvenčiť" aj môj nový kabelkový úlovok, na ktorý mi každý hovoril, že ho nebudem nosiť, haha. Prvou zastávkou bola krásna kaviareň, ktorú som objavila na instagrame a musím uznať, že som bola unesená. Volá sa Saint-Jean a ponúkajú rôzne plant-based maškrty a kávu, takže som si dala cappuccino to-go a išla objavovať ďalšie zákutia amsterdamských ulíc. Už pred tým som objavila krásnu bránu z 19. storočia Haarlemmerpoort, takže moje ďalšie kroky viedli práve k nej. Bolo to veľmi pekné miesto na menší relax a užívanie si nielen dokonalého počasia, ale aj výborných wafieľ.


Po malej oddychovej pauze moje kroky viedli na námestie Haarlemmerplein, kde sa konal stredajší trh, čo vlastne bolo aj mojim denným cieľom. Bol to veľmi malý lokálny trh, kde predávali rôzne potravinované výrobky a hlavne nádherné kytice plné rôznych kvetov a tulipánov. Musím povedať, že ma celkom prekvapila aj nízka cena za kyticu tulipánov, takže pri najbližšej návšteve nejakého ďalšieho trhu si rada odnesiem jednu aj ja. Cestou naspäť som sa vydala cestou, ktorá je kompletne plná obchodov a tak si viete predstaviť, ako veľmi bola zaľudnená. Preto som všetko obišla malými bočnými uličkami, ktoré boli síce prázdne, no architektúrou nádherné. Takže ak budete mať možnosť ísť do Amsterdamu, určite odporúčam voliť vždy radšej bočné uličky, ktoré nie sú tak rušné a stále vás dovedú tam, tak potrebujete. Prešla som aj cez námestie Dam, kde bol samozrejme opäť nejaký protest a pomaly išla späť domov. Po ceste som našla aj krásne vyzdobený bicykel, ktorý môžete vidieť nižšie.



Akú ste mali Stredu vy? Navštevujete lokálne trhy? Tešíte sa už na jarné počasie?



12 comments

  1. Jako vždy moc hezké fotky :) to kolo je nádherné <3! Dnes jsem vyfotila první jarní kvítky :) na jaro se moc těším, akorát dnes tu byla zima :/

    ReplyDelete
  2. To jsem ráda, že takhle vidím části Amsterdamu, protože bych jej chtěla navštívit. Strašně se mi to město líbí, tak snad se mi někdy poštěstí :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aspoň ti pri jeho návšteve budú o niečo známe :)

      Delete
  3. Moc krásné fotky, je fajn, že se nakonec vyvedl :). a jaro se už moc těším :).

    ReplyDelete
  4. Nádhera. Přesně tyhle typy článků mám ráda, tohle mě moc bavilo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! To ma veľmi teší :) Určite by som v tom rada pokračovala aj naďalej!

      Delete
  5. Do Amstrdamu bych se také jednou chtěla podívat 🙂, pěkné snímky 🤗. A už se taky moc těším na jaro, až bude vše hezky zelené a barevné a hlavně bude teplo 🙂.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ďakujem! :) Určite ti sem odporúčam zavítať

      Delete
  6. Krásný článek s ještě krásnými fotky ! <3

    ABOUT MAI LIFE

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.