Catrice True Skin Foundation & Concealer

Dánsko
Dnes som si pre vás pripravila recenziu na veľmi dobre známu foundation a korektor z rady True Skin od značky Catrice. Možno ho už mnohé z vás poznáte a je práve vašim pomocníkom pri líčení dnešného Halloween make-upu, ak sa chystáte tento večer stráviť tématicky. Ja toto duo používam už niekoľko mesiacov vkuse a preto som sa rozhodla s vami zdieľať moje postrehy a skúsenosti, ktoré s ním doposiaľ mám.


Niečo málo o týchto produktoch...

  • True Skin foundation je momentálne na Slovensku/Česku zohnať v 14 rôznych odtieňoch a korektor v presne 5 odtieňoch (pri výbere sa držte označení N, C, W, ktoré označujú, pre ktorý podtón pleti sa odtiene hodia najviac)
  • True Skin foundation je hydratačný a dlhotrvajúci make-up, ktorý má zabezpečiť prirodzený vzhľad a zmatnenie pleti bez efektu masky, to rovnako platí aj pre korektor, ktorý okrem iného sľubuje aj 18-hodinovú hydratáciu, ľahkú textúru, vodeodolnosť/nestieranie sa a nemal by sa tiež usadzovať v jemných líniách pleti
  • Make-up ponúka stredné krytie a korektor vysoké
  • Oba produkty obsahujú kyselinu hyalurónovú
  • Make-up by mal byť vhodný pre každý typ pleti a korektor predovšetkým pre normálnu, ale aj suchú pleť
  • Oba produkty sú tiež VEGAN
  • Cena za foundation sa pohybuje od 6,30€ a za korektor od približne 4€


Catrice True Skin Foundation

Prvým produktom, pri ktorom by s vami rada zdieľala moju skúsenosť, je Catrice True Skin Foundation. Tento make-up mám doma v 2 odtieňoch 002 Neutral Ivory a 010 Cool Cashmere a musím povedať, že zo začiatku som bezhlavo siahla po hocijakom odtieni, ktorý sa mi zdal ten "pravý" bez toho, aby som si vopred urobila nejakú research. Vtedy som si kúpila práve 002 Neutral Ivory a doma zistila, že mi až tak nesedí a je pre mňa príliš bledý aj napriek tomu, že mám pokožku bledú samú o sebe. Potom som si zakúpila práve 010 Cool Cashmere (ktorú mám aj v podobe korektora - o tom si však povieme neskôr) a musím povedať, že som bola veľmi milo prekvapená, že mi odtieň (takmer úplne) sadol asi prvýkrát v živote. Avšak musím dodať, že tento odtieň mi sedel viac počas leta a práve teraz ho už musím miešať s bledším (väčšinou práve s tou 002), aby mi viac sedel.

Make-up má veľmi ľahkú konzistenciu, akurát mi príde, že s ním musíte pracovať pomerne rýchlo, pretože po pár sekundách na pleti ostane úplne ako "nalepený" a už ho tak ľahko a hlavne dôkladne nerozotriete. Čo sa mi páči je aj to, že sa dá pekne vrstviť a to práve bez toho, aby pôsobil ako maska. Ak však máte problematickú/kombinovanú pleť tak ako ja, určite nečakajte, že vám vydrží celý deň. Nie je to make-up určený primárne na tento typ pleti, no príde mi, že sa v ňom cítim lepšie (v porovnaní s HD make-upom od Catrice) a to občasné prepúdrovanie mi až tak nevadí. Čo som si však všimla je to, že aj napriek tomu, že má byť hydratačný, je potrebné, aby ste pred jeho nanesením mali pleť dobre pipravenú a hydratovanú, inak začne robiť "cakey" efekt. Ak však máte už svoju overenú starostlivosť a prípravu o pleť pred nanesením make-upu, tak vie vydržať pomerne dlho aj napriek kombinovanému typu pleti. V porovnaní s korektorom (o ktorom sa budeme hneť rozprávať bližšie) má nižšie krytie, takže určite ich kombinácia je to správne riešenie. Ešte aby som tiež nezabudla spomenúť, veľkou výhodou je pre mňa osobne aplikátor v podobe pumpičky, akurát trošku trvá, kým prídete na to, aké množstvo bude stačiť, keďže ho vôbec netreba až tak príliš veľa.


Catrice True Skin Concealer

Druhý produkt je, ako som už spomínala vyššie v článku, korektor z rovnakomennej rady True Skin od Catrice. Keby si mám vybrať jeden z týchto dvoch produktov, bol by to asi práve tento korektor. Mne zo začiatku nahrádzal totižto aj make-up a bola som s ním miestami oveľa viac spokojná. Bude to práve tým, že krytie je pomerne vysoké a výdrž je taktiež super. Korektor mám v odtieni 010 Cool Cashmere, no príde mi, že je sfarbený o trošku inak, ako make-up v tomto odtieni (pozrite si fotku nižšie) a viac mi sedí aj po tejto stránke. Má však oveľa hutnejšiu konzistenciu a na pleti môže pôsobiť o niečo ťažšie ako make-up, no stále nezanechá príliš veľký efekt masky a môžete ho pokojne použiť aj vo väčšom množstve. Údajne je vhodný aj pre suchý typ pleti, no niekedy mi príde, že aj pri mojej kombinovanej pleti a na niektorých suchších miestach (aj napriek starostlivosti o pleť) nepôsobí až tak pekne, tiež sa občas usádza v menších vráskach a záhyboch (čo by podľa popisu robiť nemaô), takže som si nie celkom istá, ako by vyzeral na suchej či príliš suchej pleti, veľa však urobí práve to, ako sa o pleť staráte pred tým, ako si make-up či v tomto prípade korektor nanesiete, Každopádne, v porovnaní s tým, ako som s ním spokojná, sú tieto detaily pre mňa naozaj len maličkosti, ktoré nemajú až tak veľkú váhu, no určite sa ich oplatí s vami zdieľať. Veľmi šikovný je aj aplikátor.


Keby som mala urobiť nejaké malé zhrnutie z oboch produktov, musím povedať, že som veľmi rada, že som vyskúšala oba, nakoľko produkty značky Catrice môžem a vždy ma zaujíma, s čím prichádzajú. Avšak aj napriek tomu, že ma True Skin make-up milo prekvapilo, nemyslím si, že by to bol make-up, ku ktorému by som sa stále vracala a no možno by som mu dala šancu ešte raz po nejakej dobe, ak by prišli s nejakými vylepšenia či ďalšími odtieňmi, ktoré by mi sadli ešte lepšie. Za mňa je z tejto dvojice jednoznačným favoritom práve korektor, ktorý som si veľmi obľúbila a aj napriek menším detailom, ktoré by sa dali zmeniť, je stále produktom, na ktorý sa momentálne v mojej make-up rutine môžem spoľahnúť.


Poznáte True Skin radu od Catrie? Už ste vyskúšali/otestovali nejaké produkty? Našli ste si už make-up/korektor, ktorý sedí vašemu odtieňu a podtóni pleti?



9 comments

  1. Skvělé fotky! Catrice mám celkem ráda, i když od nich asi nic nemám, protože běžně v UK není. Je super, že jsi spokojená!

    ReplyDelete
  2. Vypadá to docela slibně... někdy bych se k němu mohla dostat a vyzkoušet :) Já používám většinou nějaké obyčejné a levné, ale stačí mi a nemám s nimi problém.

    ReplyDelete
  3. These products look really wonderful and I appreciate your honest review. Definitely a lot to keep in mind!
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  4. Vypadá opravdu hodně dobře, příště ho moc ráda vyzkouším pokud si vzpomenu. :))

    ReplyDelete
  5. Díky za recenzi! Zrovna dnes jsem dlouho váhala nad koupí nového makeupu a nakonec to odložila na jindy. Je super přečíst si zkušenost někoho jiného. :) Korektor mě poměrně zaujal, ten asi někdy vyzkouším. :)

    ReplyDelete
  6. Ja som chcela tento makeup ale pani v drogérii mi povedala že vysušuje tak som ho nezobrala. Ale ten korektor si asi pôjdem kúpiť, lebo žiaden nemám.


    môj blog je tuna >>> DISCOVERINGGLAM

    ReplyDelete
  7. Makeup nepoužívám, ale korektor ano a také od Catrice. V drogerii jsem už dlouho nebyla - když nepotřebuju doplnit zásoby, tak tam radši nelezu :D Takže tohohle korektoru jsem si ještě nevšimla. Ale určitě ho musím zkusit. Máš krásné fotky!:)

    ReplyDelete
  8. Značku znám, ale moc jejich produkty nesleduji, měla jsem jeden make-up ale v té době to pro mě nebylo to pravé. Každopádně nyní bych po značce určitě ráda koukla!

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.