Začiatok školy v Auguste? | #7

Dánsko
Aj dnes budeme pokračovať s denníkovými článkami z Dánska, takže ak ste ešte nevideli prvý článok, určite si ho omrknite tu. Opäť sa dozviete, čo som za tento týždeň stihla urobiť a ukážem vám aj zopár záberov zo školy, ktorá mi začala v polovici Augusta. Tak sa pohodlne usaďte a čítajte ďalej!


Keďže v Dánsku je v porovnaní so Slovenskom úplne iné počasie a hlavne obrovský teplotný rozdiel, na šaty či sukňu v prvý deň školy som mohla rovno zabudnúť. Takže som vsadila na to, v čom sa momentálne cítim najviac pohodlne a to koženkové zvonové nohavice a biele tričko s nápisom, čo je v podstate taká klasika, s ktorou nikdy nešliapnete vedľa. Bez bundy by to tiež nešlo (aj napriek tomu, že sa stále jedná o August) a tak som zvolila moju milovanú hadiu koženkovú bundu z Bershky a samozrejme biele klasické tenisky. Rozmýšľala som aj nad tým, že by som vám raz za čas nafotila aj outfity, ktoré nosím do školy, keďže rada kombinujem rôzne veci. Ak by vás takýto formát článku zaujímal, určite mi to dajte vedieť do komentárov!


Tento konkrétny týždeň sa niesol aj v duchu pozerania seriálov na Netflixe a jedla, haha. Okrem mojej klasiky Modern Family, ktorú si (takmer) každý deň s radosťou pozriem, som dala aj na veľké ohlasy na najnovšiu show na Netflixe s názvom My Unorthodox Life a zhlta som ju asi za deň, dva. Je to opäť niečo, čo určite odporúčam zhliadnuť, ak ste ju ešte nevidela. Po dlhej dobe som si urobila aj vegetariánske burrito, ktoré si vždy rada robím do školy, keďže pomerne dobre zasýti. Počas jedného z víkendu ma tiež prišla pozrieť aj kamarátka, ktorá sa sťahuje do vedľajšieho mesta a tak sme okrem menšieho pohostenia užili aj krásny západ slnka a klasické babské reči, veď to poznáte. 😉🤍


A aby som vám trošku objasnila aj moju školu, rozhodla som sa, že vám sem napíšem nejaké informácie aj o nej a rovnako tak vám ukážem aj niekoľko málo záberov. Ako som už spomínala na začiatku článku, do školy som opäť začala chodiť od polovice Augusta a momentálne som začala študovať PBA Design & Business program so zameraním na Branding and Marketing Management v módnom priemysle a lifestyle a teda to, čo som tu, v Dánsku, už študovala prvé dva roky môjho AP Degree. Hoci som sa na PBA hlásila aj na iné školy, rozhodla som sa pokračovať na tej, na ktorej som už pred tým študovala, keďže som s odborom bola vtedy spokojná a celkovo sa mi veľmi páči celé fashion & design environment, ktoré je na škole poriadne cítiť. Pridávam vám sem aj zopár fotiek z jednej menšej časti v jednej z budov, kde väčšinou môžete tráviť čas nielen pri skupinovej práci či projektoch.


A keďže sa počas víkendu 19.-22.8. konala aj dizajnová exhibícia Formland, na ktorú som ako študentka mojej školy mala bezplatný vstup a z ktorej článok s pred dvoch rokov si môžete pozrieť tu, rozhodla som sa využiť príležitosť a ísť sa opäť pokochať dizajnovými kúskami škandinavského štýlu. Z celej návštevy pre vás chystám aj článok a určite sa máte na čo tešiť. Bolo tam opäť mnoho krásnych vecí a povedala by som, že tohtoročná exhibícia bola ešte krajšia ako tá, ktorú som navštívila naposledy.



Ako ste si tento týždeň užili vy? Ak stále študujete, kedy máte začiatok školy vy? Máte nejaký seriál alebo show, ktorá vás v poslednej dobe zaujala?

11 comments

  1. Určitě dávej aj outfitové fotky, ráda se inspiruju :) máte to ve škole moc pěkné, můj blízký kamarád studuje taky v Dánsku, konkrétně město Aarhus (nebo tak nějak se to píše), takže bych se za ním tam ráda podívala :) já mam školu tento semestr jen jako praxi a předmět k bakalářce, takže se z toho těším, protože biflování mě nebaví a ještě si ho užiju na státnice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aarhus je nádherné mesto :) Určite sa tam choď pozrieť

      Delete
  2. To vypadá tak skvěle, moc se mi líbí tvá úprava fotek!:) Snad tě bude škola bavit, tenhle obor by mě taky zajímal:) Přeji hodně štěstí ve studiu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! :) Odbor som už študovala na AP a bola som spokojná, tak snáď budem aj teraz :)

      Delete
  3. Moc pěkný styl článku. A hezké fotky jež super doplňovaly článek. :)
    Líbí se mi jaké outfity jsi si zvolila a určitě berem jako inspiraci. Jo a za články s outfity budu já osobně jedině ráda. Baví mě. A ráda z nich beru inspiraci co si obléct. A teď, kdy už i já opět chodím do školy, se budou hodit hodně, myslím.
    Jinak máte velmi pěkné prostory školy, to se mi líbí. A celkově se mi líbí dle tvých článků studium v Dánsku, užívej. A tvůj obor zní taky super.
    Na poslední fotce, z dizajnové exhibice, se mi líbí asi vše. Moc pěkný styl.
    Jinak já studuji vyšší odbornou školu publicistiky. Normální semestr nám začíná v říjnu. Ale vlastně začínáme v září. Jsou zde nějaké předměty, většinou takové více praktické a kreativní. Či ty které jdou zkrátit jako doplnění, aby člověk mohl zopakovat zkoušky a ne za půl roku. Nebo nějaké kde se škola rozhodla, že bychom se s nimi mohli trápit jen zkráceně, pro ty co to tolik nezajímá. A tak. Jak kdy, pořád je to jiné. Minulý rok jsem už zde nazbírala docela dost kreditů, tento mě zaujaly a vybrala jsem si pouze předměty dva. Zajímavé je také to, že to probíhá rozvrhově tak, že něco máme třeba několik dnů v týdnu a tak. Ne každé pondělí to a každé úterý zase to. Jej to jsem se rozepsala :D Toto se nám opakuje i před druhým semestrem. A pak zase normálně no. :) :D
    No a k seriálům. Beru tvoje tipy na vědomí. Já asi žádný na doporučení nemám :)
    Jinak můj týden byl celkem fajn. Ale minulý byl lepší. Ani nevím proč. :D
    Katie S. (https://kulturnicek.blogspot.com/)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem, som rada, že sa ti článok páčil! :)

      Delete
  4. Outfity určitě nafoť :)! Jak ses vůbec rozhodla, že budeš studovat zrovna v Dánsku? Já měla tento týden nabitý - ve středu cyklovýlet, čtvrtek dopoledne koně, odpoledne tenis, večer koncert, v pátek dopoledne jsem pekla, odpoledne jsem jela podepisovat smlouvu na byt. Včera jsem prodávala na Restaurant Day, večer jela na kamarádčinu oslavu narozenin, dnes ráno jsem pomáhala kamarádovi s rozvrhem a v poledne byla na koních, odpoledne konečně trošku odpočívala. Už jsem padala na pusu :D Těším se na článek o výstavě :) Já začínám školu 29.9.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jednu dobu som nad štúdiom v Dánsku rozmýšľala a po jednej skúsenosti s vysokou školou v Česku som sa rozhodla odísť práve na Dánsku vysokú školu a vyskúšať to :) Mala si teda poriadne produktívne dni! :)

      Delete
  5. Tak to je super. Máte krásnu školu. Kiež by také školy boli aj tuna. Ja som chcela ísť študovať módneho návrhára ale nemohla som. Ale keby že takú školu máme tu na SK tak idem aj teraz. Želám ti nech sa ti dobre študuje.

    NOVÝ ČLÁNOK TUNA

    ReplyDelete
  6. Krásné fotky, krásná inspirace i pohled do jiné země i studia, to mě moc baví.
    V Dánsku jsem ještě nebyla, ale doufám, že se tam jednou podívám, určitě by se mi tam líbilo!

    ReplyDelete
  7. Tam je to opravdu nádherné, moc hezké prostory! Se studiem držím palce. :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.