My Current Skincare + Mascne

Dánsko

Za posledných niekoľko týždňov som začala pravidelne používať niektoré skincare produkty a uvedomila som si, že mi veľa z nich nahradilo tie, ktoré som pridávala do posledného článku na túto tématiku. Preto mi prišlo vhodné, podeliť sa s vami o moju aktuálnu skincare rutinu, keďže si určite každá z vás potrpí na to, aké produkty na pleť používa a možno vám v tomto článku poskytnem aj recenziu na nejaký produkt, ktorý by ste si samé chceli zadovážiť. Mnoho z týchto produktov ste už však mohli vidieť v beauty nákupoch tu, no aj napriek tomu vám o nich niečo poviem, opakovanie je matka múdrosti však?


Spolu momentálne používam sedem produktov starostlivosti o pleť (okrem micelárnej vody na odlíčenie) a z toho práve o šiestich z nich vám dnes poviem niečo viac. Či už sa jedná o rannú alebo večernú rutinu starostlivosti o pleť, vždy ju začínam čistiacim mliekom od značky Cetaphil, ktorý som už mnohokrát na blogu vychválila a ktorému patril aj tento článok. Preto ho už v tomo nebudem spomínať, no poďme sa pozrieť na ostatné produkty, ktoré používam takmer každý deň a momentálne tvoria moju skincare.

Freeman Rejuvenating Clay Mask
Prvým produktom je kaolínová maska na pleť s omladzujúcim účinkom, ktorá je určená na čistenie pórov a práve táto by mala tiež pleťi navrátiť pružnosť. V maske je obsiahnutá uhorka a tiež ružová soľ, takže zároveň plní aj funkciu pleťového mechanického peelingu. Ja osobne mám Freeman masky neskutočne rada a vždy po nich rada siahnem. Väčšinou som používala práve kaolínovú masku Manuka Honey & Tea Tree Oil, no keďže ju vtedy v obchode nemali, siahla som po tejto. To som si však nevšimla, že tiež funguje ako mechanický peeling, s ktorým musím byť pri mojej pleti veľmi opatrná. Maska v konečnom dôsledku nie je zlá, ani mi moju problematickú pleť nepodráždila (tak, ako som sa obávala pred jej použitím), no musím povedať, že mi príde, že účinnosť čistenia pórov je pri tej s Manuka Honey & Tea Tree Oil oveľa lepšia, takže by som po tejto už asi druhý raz nesiahla. Každopádne pokiaľ nemáte zrovna problém s upchávaním pórov a obľubujete mechanické peelingy, pokojne do nej choďte a vyskúšajte ju!

Revolution Peeling Solution
Príde mi, že tento produkt ľudia buď nenávidia alebo úplne zbožňujú. Ja sa (našťastie pre moju pleť) radím práve do skupiny nadšencov a tento 30% AHA + BHA chemický peeling od Revolution používam stále a jednoducho si ho neviem vynachváliť. Niečo si o ňom môžete prečítať aj v tomto článku, no pre tých, ktorí ho ešte náhodou nepoznajú, je to peeling, ktorý intenzívne a hĺbkovo čistí pleť a zanecháva ju rozjasnenú a jemnú. Na problematickú, mastnú a zmiešanú pleť úplna pecka! Ja ho používam približne tak 2x do týždňa, no vždy to upravujem podľa potreby. Ak sa ho rozhodnete používať aj vy, určite nezabúdajte na slnečnú ochranu pleti počas dňa a taktiež na to, aké iné aktívne látky s ním môžete kombinovať. Pokiaľ máte citlivú pleť, s týtmo peelingom by som si dala pozor a radšej sa zamerala skôr na menej intenzívne aktívne látky.

Catrice Pore Minimizing Serum 
Môj najobľúbenejší produkt za posledné obdobie! Toto sérum na minimalizáciu pórov od Catrice som si zobrala len tak na skúšku a teraz ma trochu mrzí, že som si jeho zásobu nezobrala so mnou do Dánska (keďže produkty Catrice som tu zatiaľ nenašla). Sérum obsahuje 10% niacinamide a tiež panthenol a čo je úplne skvelé, neobsahuje alkohol. Je to tiež vegan produkt a pleť účinne hydratuje a vyživuje. Rada ho používam práve po prečistení pórov a musím povedať, že výsledok je naozaj super. Takže pokiaľ by ste nad ním váhali alebo ste o ňom ešte nepočuli, určite sa ho oplatí kúpiť a pravidelne používať. Nezabúdajte však, že postrehnutie väčších výsledkov používania tejto aktívnej látky trvá 8-12 týždňov. Tiež si nezabudnite pozrieť, s čím toto sérum môžete a nemôžete kombinovať. Sérum je možné používať aj pod make-up a nemal žiadny problém ani pri následnom nanesení podkladovej bázy.

La Roche-Posay Cicaplast Baume
Cicaplast Baume B5 od La Roche-Posay, upokojujúci a obnovujúci balzám, ktorý ste už určite postrehli. Ja som naň natrafila práve na sociálnych sieťach s tým, ako ho veľa ľudí vychvaľovalo práve na škvrny po akné. Tento balzám má naozaj mnoho využití, môžete si ho naniesť na tvár, telo či pery a je určený predovšetkým pre suchú a podráždenú pokožku. Obsahuje panthenol a podporuje regeneráciu kožnej bariéry, čo sa mi potvrdilo práve v období, kedy som mala rozsiahle maskné (akné, spôsobené nosením rúška). Práve kombinovaním s chemickým peelingom a niacinamídom sa mi pokožka veľmi rýchlo zregenerovala a pokiaľ máte tento problém aj vy, určite odporúčam siahnuť po týchto troch produktoch a pravidelne ich používať.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA
Ďalším produktom na obnovu kožnej bariéry a hydratácie pokožky je aj tento ľahký hydratačný krém na pleť od The Ordinary, ktorý obsahuje kyselinu hyalurónovú, aminokyseliny, ceramidy a mnoho iných aktívnych látok. Je vhodný pre každý typ pleti, čo je úplne super, a vyhovuje aj mojej zmiešanej problematickej pleti bez toho, aby podporoval tvorbu kožného mazu. Skutočne hydratuje bez pocitu mastnoty a okrem iného neobsahuje parabény, silikóny a ani parfum, takže nemá žiadnu vôňu. A môže sa teda kombinovať s hocijakými inými produktami bez ohľadu na to, aké látky obsahujú.

The Ordinary Retinol 0.2% in Squalane
Posledným produktom mojej skincare rutiny je toto sérum s retinolom v skvaláne od značky The Ordinary. Raz som si robila menšiu research ohľadom produktov v rámci starostlivosti o pleť a dočítala som sa, že práve retinol je skvelý aj na pigmentové škrvny či stopy po akné a je teda predovšetkým používaný ako anti-ageing produkt (vedeli ste, že anti-ageing produkty by ste mali do svojej rutiny zahrnúť od 25-ky?). Je skvelý ako podpora obnovy buniek, urýchluje regeneráciu pleti a tiež zvyšuje tvorbu kolagénu. Mne skutočne vyhovuje a rada by som po jeho vypoužívaní siahla aj po 0.5%. Nezabúdajte však, že aj s retinolom treba zo začiatku narábať opatrne a pleť si naň musí jednoducho zvyknúť. Vždy sa riaďte podľa návodu buď na stránke, kde produkt zakupujete, alebo na obale.

DUTIO Skin Scrubber
Avšak, ako by to bolo, keby vám neukážem aj moju milovanú pomôcku na čistenie pleti, ktorú som dostala ako darček a určite by som ju odporúčila každému, kto nad ňou váha. Je to ultrazvuková špachtľa na pleť, ktorú tiež môžete poznať pod anglickým názvom "skin scrubber" a ja mám konkrétne tú od značky DUTIO. Čo sa týka práve tejto, je skvelé, že je menšia a je tiež vhodná aj na cestovanie, keďže sa zmestí naozaj všade. Prvýkrát som sa k tejto čistiacej pomôcke na pleť dostala práve u kozmetičky a keďže som z výsledkov bola nadšená, rozhodla som si ju sama zadovážiť. Jedná sa o bezbolestné čistenie pórov po tom, ako si pleť zvhlčíte (napríklad vodou) a špachtľou pechádzate po pleti. Špachtľa krásne hlĺbkovo čistí upchaté póry a ja si ju jednoducho neviem vynachváliť. Čo je na nej tiež super, je to, že z druhej strany má funkciu pre lepšie zapracovanie produktov do pleti, takže ju môžete využívať hneď dvojako. Samozrejme, možno si niekto povie, že návšteva kozmetičky je návšteva kozmetičky, no vďaka tomuto produktu si sama môžem priebežne udržiavať pleť čistú a jej používania môžem ľahko prispôbiť svojej vlastnej potrebe.


Ďalším "nástrojom" pri čistení pleti (a ktorý používam takmer každý deň) je "facial cleansing pad", čo je akýsi silikónový tampónik s jemnými štetinkami, ktorý používam už niekoľko rokov pri čistení pleti s čiastiacim gélom/mliekom. Rozmýšľala som však aj nad produktom Eggoglow, ktorý je v podstate na rovnaké použitie až na to, že je to sonické zariadenie, takže pokiaľ by ste s ním mali akúkoľvek skúsenosť, určite mi ju napíšte do komentárov alebo na moje sociálne siete.


Čo tvorí vašu momentálnu skincare rutinu? Aký je váš obľúbený produkt v rámci starostlivosti o pleť? Používate aj nejaké čistiacie zariadenia?


14 comments

  1. Na značku The Ordinary se dívám už dlouho, ale pořád nějak váhám, tak třeba se někdy rozhoupu😃 a teda hodně se mi zalíbilo to sérum od Catrice😍 dívala jsem se, že se hodně teďka snaží podobné produkty přidávat, tak mám radost☺️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja produkty od The Ordinary tiež skúšam postupne :) Sérum od Catrice určite odporúčam vyskúšať!

      Delete
  2. Hodně mě zaujala ta maska :) už jsem kdysi od nich masky zkoušela a byla jsem spokojená.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokiaľ preferuješ mechanický peeling pleti a nevadia ti peelingové zrniečka v maskách, určite vyskúšaj aj túto :) Avšak pri problematickej/citlivej pleti by som zvolila masku Manuka Honey & Tea Tree Oil, ktorú som spomínala aj v článku :)

      Delete
  3. Zaujala mě maska ale i sérum od catrice, vypadá to super a já si asi jdu doplnit zásoby :D The Ordinary mi taky vyhovuje, používám stejný krém a další séra, jsou moc super:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite odporúčam vyskúšať :) od The Ordinary mám aj ja zálusk na iné séra a veci

      Delete
  4. O Ordinary som už počula ale neskúšala som. A od Revolution mám skôr dekoratívku :)
    Ty vieš vždy tak pekne veci vyfotiť.

    NOVÝ ČLÁNOK- AKO TO ZVLÁDAM S 5 DEŤMI A BEZ CHLAPA? AKO TO ZVLÁDATE VY S CHLAPMI DOMA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! :) Ja mám od Revolution paletky a sú skvelé

      Delete
  5. Pěkný článek :). Já se musím přiznat, že co se týče skincare rutiny, jsem na ni velký lajdák a nedělám nic :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem :) To by som ja zase pri mojej pleti robiť nemohla haha, aj keď mám dni, kedy sa mi nechce

      Delete
  6. Maska od Freemana je na mém wishlistu a nemohu se dočkat, až si ji konečně pořídím a vyzkouším. Super rutina! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masky od Freemana sú jednoducho skvelé! :)

      Delete
  7. Krásně napsaný článek s moc hezky doplněnýma fotkama, máš to krásně napsané. Já se musím přiznat, že masky mám ráda, ale jsem hrozně líná si je dělat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem, veľmi si toho vážim! :) Úplne ťa chápem, ani mne sa veľakrát nechce, no potom ma to zase opäť baví a rada si ich dám :)

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.