Drahé kamene a minerály | HAUL

Švajčiarsko

Tak a mám tu pre vás sľubovaný haul z obchodu s kameňmi Haus der Edelsteine, ktorý som navštívila vo Švajčiarsku a o ktorom sa vám niečo málo spomínala práve v tomto článku. Keďže sa z toho nákupu sama veľmi teším, dúfam, že všetky kamienky a výrobky z nich zaujmú aj vás, aj napriek tomu, že sa o to priamo nezaujímate.


Spolu som si z obchodu odniesla sedem vecí a hoci si už presné ceny nepamätám, pohybovali sa rovnako ako u nás, dokonca pri niektorých kamienkov a výrobkoch z nich bola cena oveľa nižšia, čo ma veľmi milo prekvapilo. Poďme si teda ukázať všetky moje úlovky a povedať si niečo viac aj o samotných vlastnostiach kamienkov.

Ametyst

Ametyst je známy predovšetkým svojou nádhernou fialovou farbou a aj napriek tomu, že zrovna nemusíte byť do kameňov úplny šialenec, tento ste určite veľakrát postrehli. Už dlhšie som Ametyst v takejto podobe chcela a tak som ani len neváhala a kúpila som si ho. Ametyst je kameň očisty, zbavuje negatívnych vlastností a strachu a prináša harmóniu do medziľudských vzťahov. Je vhodný na čistenie obytných priestorov, prináša vnútorný kľud a zvyšuje intuíciu. Používa sa tiež pri meditácii a pôsobí na korunnú čakru. Ak ste tiež kreatívny človek, Ametyst by mohol byť vhodným kameňom aj pre vás.

Celestín

O Celestíne som vždy vedela len tak okrajovo a nikdy som sa pred tým nezamerala na jeho kúpu, no po tom, ako som tieto krásne geody Celestínu videla v ponuke, hneď som sa zamilovala. Nakoniec mi ho kúpil priateľ k meninám a musím povedať, že je to naozaj jeden z najkrajších kúskov, ktorý môžete mať. Celestín dodáva duševnú rovnováhu, optimizmus a radosť, upokojuje myseľ a zmierňuje stres a úzkosť. Je skvelý na meditáciu, pracuje s intuíciou a vyznačuje sa vysokými vibráciami.

Ruženín

Ruženínový svietnik som už veľmi dlho pozerala a preto som bola nesmierne rada, že som ho v tomto obchodíku našla. Cena bola taktiež super, takže som neváhala ani sekundu! Ruženín myslím pozná každá z nás najmä vďaka tomu, že je známy v spojení s láskou (a vzťahmi). Odstraňuje citové blokády a podporuje sebalásku a sebadôveru, no taktiež lásku k druhým. Prehlbuje inšpiráciu a kreativitu a zlepšuje vizualizačné schopnosti. Ruženín je spojený práve s čakrou srdca a napomáha ju harmonizovať.

Krištáľ

Okrem iného som si chcela kúpiť aj Krištáľovú drúzu, čo sa mi podarilo a veľmi sa z tohto úlovku teším. Krištáľ je základ, ktorý by určite mal mať každý, kto sa o kamienky zaujíma. Je to univerzálny kameň, ktorý dokáže zastúpiť účinky iných kameňov a je tiež schopný zvýšiť ich silu.


Medzi úlovkami samozrejme nechýbajú ani krásne prívesky a to konkrétne špic z Horského krištáľu a srdiečko z Ruženínu. S priateľom sme si tiež kúpili aj jeden spoločný kameň, guličku z modrého Kalcitu.

Kalcit

Kalcit je účinný zosilňovač a čistič energie, udržujúci energiu v rovnováhe predovšetkým ak je zahrnutý v interiéri. Je to duchovný kameň, ktorý je vhodný na meditáciu, pre pokojnú myseľ, na povzbudenie kreativity a tvorivosti. Modrý Kalcit pomáha predovšetkým so sebavedomím a pri plnení stanovených cieľov. 


Aký máte vy vzťah k takýmto kameňom? Máte doma nejaký? Ktorý vás najviac zaujal?

30 comments

  1. Krásné kameny! Já mám doma taky pěknou sbírku, většinu jsem teda dostala od táty, protože on se o tohle hrozně zajímá, takže mám teď určitě takových 20+ různých drahých kamenů... udělat z toho článek by mě ani nenapadlo, možná se někdy inspiruju a taky udělám (na druhý blog). Všechny své kameny mám ale z eshopů, ani jsem nevěděla, že existují kamenné obchody, které se na kameny takhle specializují! Jinak ten přívěšek z Horského křišťálu je fakt nádherný ♥

    kulturnicek.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! Áno, určite sa inšpiruj :) Rada si pozriem tvoju zbierku!

      Delete
  2. Frankly I have no idea about stone yet but after reading your blog, I think I will consider to have Calcite in my house :)
    Thank you for sharing!

    xoxo,
    |CHELSHEAFLO|

    www.chelsheaflo.com

    ReplyDelete
  3. My goodness! You found so many beautiful pieces. I absolutely love crystals. They are beautiful and have so many wonderful properties. That amethyst is gorgeous <3
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  4. Já nemám akorát kalcit a celestyn. Jinak ty ostatní někde mám.. dříve jsem sbírala a hodně, pak mě to nějak přešlo, ale líbí se mi pořád.

    somethingbykate

    ReplyDelete
  5. Mně se podobné kameny moc líbí, samotné by se mi líbilo je doma mít, ale zatím se v nich nevyznám, a tak je jen obdivuju :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, vedia byť aj krásnym a originálnym doplnkom interiéru :)

      Delete
  6. Ja som sa teraz začala zaujímať o kamene a meditácie a také tie afirmácie. Ale príde mi že sú drahé.

    my blog DISCOVERINGGLAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite záleží od rôznych faktorov, od ktorých sa následne samotná cena odráža, no určite sa dajú nájsť krásne kúsky za skvelé a hlavne primerané ceny :)

      Delete
  7. What a pretty haul! You got some lovely pieces, thanks for sharing!

    Hope you are having a good weekend :)

    Away From The Blue

    ReplyDelete
  8. Nádhera, jsi můj člověk! Kamínky miluji odmala a sama jich mám dost doma, jak v Česku, tak i v UK. Zrovna minulý týden jsem si koupila další, které jsem si chtěla koupit delší dobu a ``náhodou`` na ně narazila. Ty svícny z kamenů jsou ještě větší nádhera, sama mám dva veliké a to ametyst a křišťál a se svíčkou jsou tak překrásné!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, svietniky z kameňov sú nádherné :) Určite by som si rada zaobstarala aj viac

      Delete
  9. Skvelý príspevok. Ja mám doma tiež niekoľko kameňov a teraz mám chuť si zas nejaké dokúpiť. Ak sa rozhodneš svoju kolekciu zväčšiť, určite o tom zas urob článok. Veľmi ma to bavilo.♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    ReplyDelete
  10. Jsou opravdu nádherné <3 Já po kaminkach vždy jen pokukuji, ale žádný nevlastním :(

    LITTLETHINGSFOREM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, to veru sú :) a určite si odporúčam nejaký zaobstarať, aj keby len na okrasu!

      Delete
  11. Jak tak koukám na tvé nádherné přírůstky, tak mám nutkání okamžitě běžet do našeho městského "ezo" obchůdku, kterému se naschvál snažím vyhýbat, protože by tam jinak zůstala celá moje výplata, a koupit si taky nějaké nové kameny a minerály. Achjo. :D

    E | Ve znamení býka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, je to závislosť! :) Niekedy im ani ja nedokážem odolať

      Delete
  12. Článek jsme četla a moc jsem se těšila na Haul! 😍 Já mám doma akorát růženín, ale ametyst miluju. Vždycky se mi moc líbily :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
    Replies
    1. To ma veľmi teší :) Ametysty sú krásne

      Delete
  13. Moc hezký článek, dozvěděla jsem se spoustu nových informací, díky za ně :) vybrala sis krásné kousky. Také máme pár kamenů doma, mamka je také miluje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem :) Som rada, že si sa dozvedela niečo nové

      Delete
  14. Máš je krásně odfocené. Navíc křišťál miluji, je to zázračný a kouzelný kámen ❤️

    ReplyDelete
  15. Vypadají opravdu nádherně, mám moc ráda takové sbírky! :))

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.