Návšteva mesta Basel (Bazilej) | #3

Bazilej, Švajčiarsko


Dnes tu mám pre vás pokračovanie predchadzajúceho článku zo Švajčiarska, takže pokiaľ ste ho nevideli, určite sa naň odporúčam mrknúť (tu)! Tentokrát sa zameriam na krásne švajčiarske mesto Basel (Bazilej), ktoré sme navštívili počas víkendu a môžem povedať, že svojou architektúrou a celkovým "vibe" u mňa konkuruje aj oveľa väčším európskym metropolám. Veď sa presvedčte sami!


Mesto Basel je od nás vzdialené naozaj len kúsok (približne 30 minútová jazda autom) a tak sme sa rozhodli ísť sa tam trošku potúlať a pozrieť, čo mesto ponúka. Dopredu sme si predbežne pozreli pekné zákutia a miesto, na ktoré by sme sa radi pozreli a tiež je dôležité spomenúť, že ak by ste as niekedy do Bazileji vybrali autom (ako my), treba si nájsť dobré parkovanie, nakoľko takmer väčšina parkovacích miest a domov je platená a len veľmi ťažko nájdete niečo zadarmo.


Hneď po príchode do mesta sme sa išli pozrieť do botanickej záhrady The Botanical Garden of the University of Basel, ktorá bola veľmi príjemná a ľudia v nej trávili súčasť svojich ranných/doobedných chvíľ. Botanicka záhrada je celkom malinká, no aj napriek tomu vás uchváti a to predovšetkým vďaka jednej z častí, v ktorej sa nachádzali obrovské lekná (ktoré som samozrejme musela hneď niekoľkokrát odfotiť). Ľudí tam však až tak veľa nebolo a bola to príjemná prechádzka medzi exotickými rastlinkami, nad ktorými sme sa aspoň pokochali. Vstup pol zadarmo a určite by bolo skvelé urobiť si v jej areáli aj malý brunch piknik.


Nádherné kaktusy a sukulenty 🌵


No nie sú úžasné? 🐸🤍



Z botanickej záhrady sme sa potom presunuli do samotného centra a poprechádzali sa po uličkách a zákutiach. Pôvodne som si myslela, že je mesto Bazilej oveľa menšie, no sama som bola prekvapená jeho rozlohou. Na každom jednom rohu (aj v tej najmenšej uličke) nájdete nádherné domčeky v typickej architektúre a všetko po kope je to niečo neskutočné. V meste nájdete aj celkom veľa obchodov a dokonca aj Sephoru, na ktorú som prišla až po príchode domov a trošku ma mrzí, že som ju tam neobjavila oveľa skôr, keďže by som si rada pozrela a odskúšala Rare Beauty, ktorá teraz expandovala do Európy. Rovnako tak ma zaujímali aj produkty od značky Gisou a ak poznáte influencerku Negin Mirsalehi, tak určite viete o jej preslávenom medovom oleji na vlasy. Už ste mali tú možnosť pozrieť sa na jednu z týchto značiek aspoň vy? 



Katedrála Basler Münster 💕


Rieka Rýn preťekajúca cez mesto 🐟


Nemohli chýbať ani nejaké tie fotky 💖

Nakoľko som natočila aj nieľko záberov (nielen) z tohto mesta, rada by som vytvorila aj menšie reels video, ktoré pravdepodobne pridám na blogový instagram, aby ste videli aj samotné zábery z rôznych miest vo Švajčiarsku. Dúfam, že sa vám článok páčil a môžete sa tiež tešiť na ďalšie pokračovanie, tentokrát z mesta Lauterbrunnen


Navštívili ste už niekedy mesto Basel? Máte radi/y takúto architektúru? Už ste videli značku Rare Beauty v Sephore?

16 comments

  1. Nikdy jsem nebyla ve Švýcarsku, takže ani v Bazileji. Architektura tam vypadá moc krásně, mám ráda spíš ty historické centra než nějaké moderní stavby :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mám tiež neskutočne rada historickú architektúru :)

      Delete
  2. Botanické zahrady navštěvuji ráda, takže mě dnešní článek moc potěšil. A architektura Basileje je fakt nádherná. Děkuji!

    E | Ve znamení býka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sú proste nádherné! Ďakujem, som rada, že sa ti článok páčil :)

      Delete
  3. Nádherné fotky, úplně bych tam vyrazila.. :)))

    ReplyDelete
  4. V tomto městě jsem nikdy nebyla, ale vypadá pohádkově!
    A botanické zahrady miluji, nikdy nebudu mít dost sukulentů, kaktusů, květin i skleníků. Sama jsem nedávno navštívila Královské botanické zahrady Kew a byla jsem nadšená, určitě plánuji i další návštěvu.

    ReplyDelete
  5. The place is a paradise, I am adding this to my must visit! And I love your pants!

    ReplyDelete
  6. Vypadá to tam naprosto úžasně! :)

    ReplyDelete
  7. Vždy máš tak krásne fotky a ani dnešný článok nie je výnimkou :) V tomto meste som ešte nebola, každopádne podľa fotiek vyzerá veľmi dobre :)
    What A Fancy World

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem ti veľmi pekne! Veľmi ma to teší :)

      Delete
  8. Opět krásné fotky, musel to být skvělý zážitek! :)

    ReplyDelete
  9. To veru bol :) Veľmi pekne ďakujem

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.