Beauty nákupy | The Ordinary, Cetaphil & Balea

Slovensko

V poslednej dobe som si objednala niekoľko (nielen) skincare produktov a začala sa oveľa viac zaujímať o skincare ako takú a rovnako tak o rôzne aktívne látky a ingrediencie. A tak mi prišlo zaujímavé s vami zazdieľať tieto novinky v mojej beauty zbierke a možno vás tak i trošku inšpirovať a ukázať vám niečo, čo by vás mohlo osloviť. 


Jedná sa o kombináciu viacerých beauty značiek, ktoré sú však veľmi známe a určite s minimálne jednou z nich máte nejakú tú skúsenosť. Okrem iného tu máme aj moju stálicu, ku ktorej sa vždy po vypotrebovaní balenia vraciam! Uhádnete, o ktorom produkte hovorím? 


CETAPHIL CLEANSER

Prvým produktom, o ktorom si dnes niečo povieme je tento čistič pleti/čistiace mlieko od značky Cetaphil, a práve tento produkt je mojou absolútnou stálicou. Mojej problematickej pleti nesadne len tak hocičo a tak som veľmi obozretná predovšetkým pri výbere čistiaceho gélu/emulzie a toto čistiace mlieko mi jednoducho sadlo. Povedala by som, že nemá klasickú mliekovú konzistenciu, ale skôr kombináciu mlieka a emulzie a je naozaj veľmi príjemné a šetrné k pleti. Keďže následne na pleť nanášam aktívne látky, ktoré bojujú s konkrétnym problémom, produkt na čistenie pleti vyhľadávam taký, ktorý nemusí výhradne obsahovať kyseliny a tak si s ním pokojne môžem prejsť aj do okolia očí a aj priamo na očné viečka. Na blogu naň nájdete celú recenziu, takže ak by ste mali záujem, prečítať si niečo viac, stačí kliknuť sem.

LA ROCHE-POSAY CICAPLAST BAUME B5

Produkt, ktorý ste vďaka jeho "hype-u" určite postrehli. Ale ak nie, jedná sa o upokojujúci a obnovujúci balzám, ktorý regeneruje kožnú bariéru a obsahuje napríklad Panthenol, meď, zinok, horčík, vitamín B5 a iné ingrediencie vrátane termálnej vody. Ja som sa mu rozhodla dať šancu najmä kvôli tomu, že ho veľmi veľa žien prezentovalo ako "mini zázrak" na jazvy po akné a celkovo pomáha so zapálenými vyrážkami. Čo je skvelé je to, že je to v podstate balzám na univerzálne použitie, takže či už máte kožné problémy, popraskané pery, menšie poranenia alebo už spomínané akné, môžete ho skutočne použiť na akúkoľvek časť tela a tváre. A ak by vás zaujímalo, či náhodou na poranenej koži nie je nepríjemný alebo neštípe, môžem vás ubezpečiť, že je veľmi príjemný a nezanecháva ani pocit mastnej pokožky. Na recenziu samotných účinkov si však budete musieť počkať, keďže som ešte stále v procese jeho skúšania.


THE ORDINARY GLYCOLIC ACID 7% TONING SOLUTION

Ďalej by som rada pokračovala so značkou The Ordinary, od ktorej som si objednala tri produkty na pleť a prvým z nich je toner so 7% kyselinou glykolovou, kde som sa opäť nechala ovplyvniť internetmi, haha (a dúfam, že nie som jediná!). Ja celkom rada skúšam rôzne aktívne látky a skúmam, čo mi vyhovuje a reálne pomáha a čo nefunguje zrovna najlepšie. Prvotne som si kúpila "tento" toner od značky Revolution (keďže vieme, ako je to s dostupnosťou The Ordinary u nás na Slovensku), ale po asi týždňovom používaní som sa rozhodla, že mi to za to nestojí a objednám si ten od The Ordinary. Ak by ste mali záujem o porovnanie toneru s kyselinou glykolovou od The Ordinary a Revolution, dajte mi vedieť do komentárov! No ale ako môžete vidieť, produkt už mám doma dlhšie ako tie ostatné a aktívne sa ho snažím používať. Musím, povedať, že v porovnaní s tým od Revolution vidím nejaké zmeny, ale keďže sa jedná o povrchový exfoliant, zázraky hĺbkového prečistenia pleti nečakajte. Pri pravidelnom používaní sa však podieľa na zmenšení pórov a udržuje pokožku hladšiu. Avšak určite nemá rovnakú silu, ako Peeling Solution od týchto značiek. Nekombinujte ho s vitamínom C, retinolom a ani inými kyselinami!

THE ORDINARY RETINOL 0.2% IN SQUALANE

Veru, už som sa aj ja vrhla na skúšanie retinolu! A myslím, že by mi to ani nenapadlo ešte pred pol rokom. Nikdy som nemala pocit, že by to mal byť produkt, ktorý by mal byť súčasťou mojej rutiny, ale po nejakom tom researchi som zistila, že opak je pravdou. Okrem anti-aging efektu by mal priaznivo pôsobiť aj opäť na jazvy a fľaky po akné, jemné linky a vrásky a jednoducho dopriať pleti potrebný kolagén. V nejakom článku bolo taktiež napísané, že retinol je dobre začať používať už v 25-ke! Každopádne, keďže som s ním nemala ešte žiadnu skúsenosť, zobrala som si ten najslabší 0.2% v skvaláne a postupom času by som pridávala väčšiu koncentráciu. Čo treba mať na pamäti je, že retinol treba používať večer a treba naň pleť zo začiatku naučiť, takže vám postačí 2x týždenne a nechať pleť, aby si naň postupne zvykla až do bodu, kedy ho môžete používať každý deň. Nezabudnite na SPF a tiež na to, že sa v rovnakom režime nesmie miešať s inými aktívnymi látkami, preto po ňom používam napríklad hydratačný krém od The Ordinary, na ktorý prejdeme ako ďalší. Ešte taká malá vsuvka, retinol skladujeme v chlade (najlepšie v chladničke) a po otvorení by ste ho mali spotrebovať do 3 mesiacov.


THE ORDINARY NATURAL MOISTURIZING FACTORS + HA

Rovnako tak, ako je pre mňa dôležitý čistiaci gél, je aj hydratačný krém, ktorý si dávam na záver svojej skincare rutiny. Vždy hľadám niečo, čo je príjemné, ľahké, hydratujúce a hlavne nekomedogénne! Narazila som na tento hydratačný krém s obsahom kyseliny hyalurónovej a ďalších aktívnych látok od The Ordinary, ktorý je vhodný na všetky typy pleti a rozumie si so všetkými inými aktívnymi látkami. Takže či už používate retinol, vitamín C, kyselinu salicylovú alebo niektoré z AHA kyselín, bez hocijakých obáv môžete na záver vašej skincare aplikovať tento krém. Opäť som na skúšku zobrala menšie balenie, no pokojne si ho viete zakúpiť aj v 100ml, ktoré sa finančne oplatí viac.

BALEA VITAMIN C SERUM

Od The Ordinary prejdeme k jednému Balea produktu, ktorý je opäť určený na pleť. Je ním toto sérum s vitamínom C a možno vám napadne, prečo práve značka Balea. Minulý rok som počas leta začala používať podobné sérum s vitamínom C od inej značky a keďže som sa chcela k tejto látke vrátiť a značka u mňa v tom momente nehrala priveľkú rolu, povedala som si, prečo nevyskúšať toto od Balei? Vitamín C opäť vyhladzuje vrásky a pôsobí okrem iného proti nerovnomernému tónu pleti (spôsobeným nie len po akné), avšak čo mňa zaujalo na tomto z Dmky je to, že sa jedná o produkt, ktorý neobsahuje mikroplasty, parabény, parafíny/minerálne oleje a je VEGAN. Takže za tú skvelú cenu a veľkosť som mu jednoducho musela dať šancu! Nezabúdajte, že vitamín C sa nesmie kombinovať s rôznymi inými látkami a pri kombinovaní s SPF vytvára efektívnejšiu ochranu.


NOBEA GEL-LIKE NAIL POLISH & DOVE 48-H ANTI-PERSPIRANT

Posledné duo, ktorému sa dnes budeme venovať tvorí krásny lak na nechty od značky NOBEA a antiperspirant od Dove s prenádhernou kokosovu vôňou! Hoci sa nejedná o produkty na pleť, prvým dôvodom prečo som ich zaradila do tohto článku je, že patria medzi novo-kúpené beauty produkty a druhým dôvodom je to, že by vás mohli zaujímať! Ja som sa tento rok úplne zamilovala do pastelových farieb, najmä teda fialovej a zelenej a chcela som práve fialkový lak na nechty, ktorý som nikde online nevedela zohnať (teda taký, ktorého farba by sa mi skutočne páčila), no ale potom som narazila na tento a úplne som sa zamilovala! Je to odtieň Soft Lilac #N05 a odporúčam vám sa po ňom popozerať! 

Posledným produktom z beauty nákupov je 48-hodinový antiperspirant s kokosovou vôňou, ktorá vás očarí na prvé pričuchnutie. Prvý raz som si ho kúpila ešte minulý rok cez leto a musím vám povedať, ten antiperspirant vydržal aj tie najhorúcejšie dni! A ak ste sa cítili, že sa potíte viac, stačí ho len aplikovať opäť podľa potreby, no nič iné ako kokosovú vôňu neucítite! Mne veľmi vyhovuje aj jeho konzistencia a prvé balenie mi vydržalo skutočne pomerne dlhú dobu, no treba si dávať pozor, pretože sa nejedná o produkt, ktorý by nezanechával škrvny na oblečení (najmä teda na čiernom), ale ak sa vám už pošťastí si ho niekde obtrieť, netreba zúfať, pretože sa veľmi pekne vyperie. Za mňa teda fakt super produkt!


Ktorý z produktov vás zaujal najviac? Akú máte skúsenosť so značkou The Ordinary? Čo vy a skincare od značky Balea?

11 comments

  1. Veľmi zaujímavé produkty. Ja nemám ešte žiadnu skúsenosť ani z jedným z uvedených. Ale o Ordinery som už veľa počula.

    DISCOVERINGGLAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite odporúčam si niečo zaobstarať a vytvoriť si vlastný názor! :)

      Delete
  2. skvelý príspevok a krásne fotky! Ja osobne som The Ordinary už dávno nemala. Asi dva roky dozadu som ich používala veľmi precízne a potom sa mi ich už nechcelo objednať a zistila som, že mi až tak nechýbali. Ale minule som si kúpila Niacinamid a ten červený chemický peeling, ale od Revolution a musím povedať, že konkrétne tieto dva produkty mi prišli lepšie ako ich originály. Mňa by moc zaujímal článok, kde porovnáš práve Glycolic Acid. No a v neposlednom rada som aj ja podľahla séru od Balea s vitamínom C a zatiaľ som až na ten nepodarený aplikátor veľmi spokojná.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ďakujem!❤️ Ja mám práve ten chemický peeling od Revolution a hoci som ešte neskúšala ten od The Ordinary, som s ním spokojná a bola som s jeho účinkami milo prekvapená. Určite by som bez váhania doňho išla opäť :) O to viac sklamaná som bola pri tej kyseline glykolovej. S tým Céčkom od Balei som aj ja zatiaľ spoko, vždy ma dostane tá krásna, svieža vôňa, avšak s aplikátorom súhlasím, treba s ním byť trpezlivý :)

      Delete
  3. I'm a great fan of the Ordinary line. Many other products from this brand had a permanent home in my skincare rotation. The nail polish sounds wonderful!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    ReplyDelete
  4. I reckon that those brands are very popular, especially Cetaphil as it's really good for sensitive skin.
    I would love to try them all as soon as possible :)
    By the way, would you like to support each other by following each other's blog? Kindly let me know :)

    xoxo,

    |CHELSHEAFLO|

    www.chelsheaflo.com

    ReplyDelete
  5. Sérum od Ordinary mám v plánu si objednat a jsem zvědavá, jak s ním budu spokojená. Zatím jsem vždy četla jen samou chválu. :)

    ReplyDelete
  6. Barva laku je přesně podle mého vkusu. Značku The Ordinary znám, ale nemám v plánu si od ní v blízké době něco pořizovat :) Produkty od Balei mám ráda hlavně masky, ty jsou super a sedly mi. Šampón byl ale propadák... :D :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  7. To zní velice zajímavě.. avšak jsem žádnou kosmetiku z tvého článku nikdy nevyzkoušela. Už dlouho mě láká vyzkoušet The Ordinary.. :)

    ReplyDelete
  8. Cleanser mě zaujal, já používám CeraVe a jsem s ním hodně spokojená, používám ho i na oči, ale kdybych zkušela nějaký jiný, tak tento si dám na seznam. The ordinary chci vyzkoušet už strašně dlouho a hodně mě zaujal ten squalan, protože řeším jizvy po akné. Vitamín C od Balea mě zaujal, uvítala bych recenzi:)
    Dove antiperspiranty miluju, jsou super a nádherně voní, momentálně mám už druhý růžový, ten mi přijde dokonalý.

    ReplyDelete
  9. Já mám Baleu hrozně ráda, ale bohužel žiju v UK a neseženu ji tady. Kolikrát mě to mrzí, vždy jsem ji ráda kupovala a zkoušela nové produkty.
    Naopak The Ordinary tu seženu docela snadno, i když v poslední době jsou některé produkty také vyprodané. Oblíbila jsem si AHA a BHA kyselinový peeling, The Buffet, Niacinamide a zinek a také právě tento retinol, nikdy jsem neměla lepší pleť.
    Mimochodem máš to krásně nafocené!

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.