CETAPHIL PRE CITLIVÚ PLEŤ

Dánsko

 

Prajem vám príjemný víkend! Na dnes som sa rozhodla pridať recenziu na moje stálice v skincare. Sama neviem, prečo som to už neurobila skôr, keďže práve tieto dva produkty používam denno denne a neviem si bez nich čo i len predstaviť moju základnú starostlivosť o pleť.

Veľmi dlho mi trvalo nájsť si tie správne produkty, ktoré by si 100% sadli s mojou pleťou (ktorej teda nesadne len tak hocičo). V jednom článku som raz čítala, že pri problematickej pleti je vhodné vyskúšať aj kozmetiku určenú práve na citlivú pleť, keďže problematická pleť je v podstate taká citlivka. A tak som na túto "radu" dala a držím sa toho dodnes. Dnes vám ukážem dva moje základné produkty, ktoré tvoria moju skincare rutinu ráno aj večer, čistiace mlieko a hydratačný krém od Cetaphil.


A LITTLE BIT MORE ABOUT THEM

  • čistiace mlieko pre citlivú a suchú pokožku
  • hydratačný krém pre citlivú a suchú pokožku
  • vysoká tolerancia, nekomedogénne zloženie
  • možné použitie na tvár aj telo
  • bez mydla a parfumácie
  • vhodné pre všetky typy pleti 

CETAPHIL CLEANSING LOTION / LOTION NETTOYANTE

O značke Cetaphil som sa prvýkrát dozvedela od amerických youtuberiek a utkvela mi v pamäti až tak, že v čase, keď som sa pozerala po novej rade na čistenie pleti, rozhodla som sa vyskúšať práve túto značku. Vtedy som nemala prístup ku klasickému čistiacemu gélu od Cetaphil a tak som dala šancu tomuto čistiacemu mlieku aj napriek tomu, že som bola trošku skeptická, nakoľko slovo "mlieko" (lotion) vie vzbudiť kadejaké pocity a hneď mi vtedy napadlo, ako veľmi nemám rada práve odličovacie mlieka. Ale aj tak som mu dala šancu. A urobila som správne!

Určite to nie je klasická "mlieková" konzistencia, ako by ste si predstavovali. Je to skôr akási kombinácia gélu a mlieka a je teda veľmi príjemná! Mlieko je určené aj na odlíčenie/doodlíčenie, s čím som teda veľmi nechcela experimentovať a v podstate som to doteraz ani neskúšala. Používam ho ako normálny produkt na čistenie pleti a poviem vám, na zmiešanú pleť je to pecka! Pleť pekne zbaví mastnoty a zjemní ju a vďaka pumpičke je dávkovanie ešte lepšie. Veľakrát ho mám položené práve aj pri sprche a okrem pleti som ho veľakrát použila aj na telo (na ktoré je taktiež určené!), keďže ma z času na čas trápi aj akné na hrudi. Nakoľko je to produkt, ktorý nemá zložku "bojujúcu" proti akné a nedokonalostiam problematickej pleti, určite od neho neočakávajte žiadne zmeny v tomto smere, avšak pleť dokonale prečistí a vďaka nekomedogénnemu zloženiu sa na pleti neobjavujú nové vyrážky či ďalšie upchaté póry. 



CETAPHIL MOISTURIZER FOR FACE AND BODY / CREME HYDRATANTE

Čo sa týka hydratačného krému od Cetaphil, myslím, že to vtedy bol asi aj jediný krém, ktorý som vedela od tejto značky u nás objednať a tak som po ňom siahla. Možno si poviete, že kupovať si krém určený pre suchú a citlivú pleť, ak mám práve zmiešanú, je blbosť, avšak aj túto pleť treba dobre hydratovať. Používam ho väčšinou ráno aj večer, avšak veľmi to záleží aj od toho, aké produkty si na pleť chcem ešte dať (kozmetika, make-up atď.) a tak ho ráno občas striedam s inými produktami (keďže je krém trošku hutnejší). Áno, krém je mastnejší, ale prirovnala by som ho k inému typu mastnoty, akú si hneď pri takýchto krémoch predstavíte. Skôr dobre hydratačný ako mastný, trošku ťažší ale zároveň ľahký pri malej konzistencii. Problematickej/zmiešanej pleti neovplyvní ani nepodporí tvorbu mazu či iných nedokonalostí, len jej dodá tú správnu hydratáciu, ktorú potrebuje. Čo je skvelé aj na tomto produkte je, že je taktiež vhodný aj na telo, takže niekam cestujete, stačí si so sebou zobrať tieto dva produkty a starostlivosť nie len o pleť ale aj o telo máte vyriešenú!



6 comments

  1. Tuto značku jsem nikdy nezkoušela, ale slyším na ní samou chválu :) Hodně mě láká zkusit ten pletový krém :)

    ReplyDelete
  2. I always hear incredible things about this brand. Thank you so much for sharing your thoughts!
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  3. Veľmi pekne urobený článok. Cetaphil som ešte neskúšala, ale mám rada Cerave a tá je celkom podobná.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  4. O značce jsem zatím neslyšela a produkty neznám, každopádně podle tvého hodnocení je super a dávám otevřenou možnost tomu, že jí někdy vyzkouším. :)

    ReplyDelete
  5. Moc hezký článek, děkuji za tip, to bude přesně pro mě. :) O této značce jsem ještě neslyšela a tak aspoň vyzkouším něco nového.
    Michaela Blog || Instagram

    ReplyDelete
  6. Kosmetiku vůbec neznám, ale může být super :)

    Somethingbykate

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.