ONE-STORE OUTFITS | FALL 2020

Slovensko

 


Módu a nakupovanie milujem (asi preto som sa aj rozhodla ísť študovať odbor zameraný práve na módny business a priemysel, haha) a niekedy, keď vidím dokonale zladený outfit a páčia sa mi konkrétne kúsky, najradšej by som ich (a im podobné) našla práve v jednom obchode, aby som si uľahčila nielen hľadanie, ale aj ušetrila čas (pre niekoho možno nezmyseľnou činnosťou, ale niektoré ma určite pochopíte). A tak vznikol koncept tohto článku.

Vybrala som krásne outfity, ktoré sú priam stvorené na jeseň a "pretvorila" ich kúskami z jedného obchodu/značky, takže je všetko na jednom mieste. Oblečenie a doplnky spomenuté v tomto článku sú práve z H&M a aj napriek tomu, že každý máme svoj názor ohľadom módneho priemyslu a módnych značiek/firiem, rozhodla som sa pre túto najmä kvôli dostupnosti a variabilite produktov. Pri správnom výbere aj kúsky z takéhoto reťazca môžu byť nadčasové a nositeľné viacero sezón. 


Snažila som sa držať momentálnych trendov a jedným z nich je práve aj krásna pletená vesta, ktorá síce môže pôsobiť trošku old-schoolovo, no pri správnom kombinovaní môže outfitu dodať pohodlný a cozy touch. 


Všimla som si, že v minulosti sa mnoho z nás obávalo kombinovať kúsky rovnakého/podobného tónu a vytvárania outfitu "tón v tóne", no pozorujem, že postupom času sa toto zmýšľanie mení a "zisťuje sa", že takáto kombinácia môže vyzerať naopak veľmi dobre. Stačí ju len doplniť výraznejším prvkom, napríklad zaujímavou kabelkou alebo výraznými kozačkami.


Ďalším, a len veľmi ťažko prehliadnuteľným, trendom je aj sako ako nosný prvok celého outfitu, okolo ktorého sa doplňujú ostatné kúsky. Určite ste ho mohli vidieť práve s cyklistickými šortkami, no a jeho eleganciu môžete využiť aj počas jesene a to napríklad pri nosení s dlhým teplým svetrom či pletenými svetrovými šatami. Musím povedať, že tento biely bol pre mňa láskou na prvý pohľad a určite by som si ho aj ja rada zadovážila!


Kombinácia viacerých vzorov? Určite sa jej nebojte! Veľmi pekným príkladom je napríklad aj tento outfit. Niekedy môže chvíľku potrvať, kým prídete na to, čo k sebe jednoducho ladí a čo nie, no zaručene z toho vytvoríte výrazný a unikátny outfit.


Spojením dvoch slov shirt + jacket vznikol najnovší trend, shacket. Aj keď možno neulahodí oku a štýlu každému, za mňa je to veľmi vydarený kúsok a to taktiež kvôli jeho funkčnosti. Avšak ako tak pozerám na tie nové a nové trendy, stále sa nejako vraciame v čase a objavujú sa prvky, ktoré vlastne nie sú vôbec nové a móda sa naozaj opäť vracia, akurát v modernom šate.


A čo tak opäť kožený efekt? Do trendu koženkový nohavíc som sa pri jeho začiatkoch úplne zbláznila a stále si stojím za tým, že je práve tým kúskom, po ktorom je dobré siahnuť vtedy, "keď nemáte čo na seba". Kožený efekt sa však posunul aj na vrchný diel a najnovším trendom sú aj košele či "blúzky" s týmto zaujímavým efektom, ktorý vám pomôže vytvoriť elegantný, chic a sexy look.


Posledný outfit určite padne do oka tým, ktoré majú rady ležérnejší štýl. Príjemné materiály vytvárajú príjemný outfit nie len pri pohľade naň, ale najmä pri ich nosení. Opäť "tón v tóne", kedy sa nezabúda ani na tie najmenšie detaily, ktoré dotvárajú ten správny look.


Ktorý trend sa Vám páčil najviac? Aký štýl preferujete Vy? Kde radi/y nakupujete?




8 comments

  1. This was my first time hearing about a shacket but I love it! Such a unique and cool style.
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  2. Mně se vlastně líbí všechny trendy, ale ani u jednoho si nejsem jistá, jestli bych se v něm cítila dobře :)
    Moc krásně zpracovaný článek! :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! Každý sa cíti pohodlne v niečom inom :)

      Delete
  3. Dokonalé kousky, moc se mi líbí tyto kombinace outfitů! :))

    ReplyDelete
  4. To je najluxusnejšie spracovaný článok aký som videla! <3

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.