LA ROCHE-POSAY EFFACLAR MICRO-PEELING GEL

Slovensko

Dnes tu mám pre Vás ďalšiu recenziu na produkt, ktorý momentálne používam. Tentokrát sa spoločne pozrieme na exfoliačný gél/peeling s mikročiastočkami od La Roche-Posay, ktorý je určený pre zmiešanú/mastnú pleť so sklonom k akné, avšak okrem iného je vhodný aj ako sprchový gél proti akné na tele.



A little bit more about it...
  •  zjemňujúci gél s mikročiastočkami pomáha odstrániť odumreté bunky bez zaťaženia pokožky
  •  pôsobí na čierne bodky a kontrolu lesku
  •  pomáha zmierniť viditeľnosť jaziev po akné
  •  pleť zanecháva hebkú, čistú a sviežu
  •  vhodný na tvár a telo
  •  hypoalergénny, fyziologické pH


La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel 400ml
Kozmetiku  som používala práve pár rokov dozadu, kedy som na základe veľmi pozitívnych recenzií siahla po Effaclar čistiacom géli, micelárnej vode a kréme na zmiešanú/mastnú pleť so sklonom s akné. Nejakú dobu mi produkty vyhovovali a pomáhali, no postupom času som mala pocit, ako by som nespozorovala žiadnu výraznú zmenu a moja pleť na tieto produkty jednoducho nijako nereagovala. Aj napriek tomu som sa rozhodla dať La Roche-Posay druhú šancu a vyskúšať tento gél s exfoliačnými a čistiacimi mikročiastočkami, ktorý je určený nielen na tvár, ale aj na pokožku celého tela, kde sa Vám vyskytuje akné.

Vôňa produktu je typická pre La Roche-Posay a nie je nijako nepríjemná. Veľkým plusom pre mňa bola aj dostupnosť produktu vo variante s pumpičkou, kedy je jeho dávkovanie (najprv v sprche) oveľa jednoduchšie a príjemnejšie. Produkt stačí len napeniť s vodou, s čím vôbec nemá problém a vznikne Vám krásna bohatá pena, a naniesť na pleť/pokožku, pričom na celú tvár Vám stačí naozaj len malé množstvo. Musím povedať, že zo začiatku som sa obávala práve peelingových čiastočiek a či produkt bude vôbec vhodný aj na každodenné používanie, nakoľko som sa k tejto informácií nevedela dostať. 

Môžem povedať, že pleť je naozaj veľmi jemná na dotyk, avšak na niektorých miestach je aj naďalej cítiť nerovnomerný povrch, kde sa mu nepodarilo odumreté bunky dôkladne odstrániť. Viditeľnosť čiernych bodiek sa mu darí regulovať a rovnako tak aj lesk a mastenie pleti sa zmiernilo, avšak postrehla som, že sa mi pri jeho používaní trošku zhoršil výskyt akné na tvári. S istotou však neviem povedať, či je to spôsobené práve týmto gélom alebo inými faktormi, nakoľko akné na hrudi sa naopak zredukovalo. Možno je len potrebné s gélom zaobchádať opatrne a používať ho skôr ako doplnkový produkt pri čistení a starostlivosti o pleť ako výhradne produkt na každodenné čistenie pleti. 


Veľmi pekne ďakujem BENU Lekárni za sponzorovanie tohto článku!




5 comments

  1. It is so handy that it comes with a pump. That makes application so much easier! Thank you for sharing your thoughts on this product. I hope you have a wonderful weekend!
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
  2. Na mňa je značka LRP trošku pridrahá, ale gél vyzerá naozaj veľmi dobre. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  3. Od této značky jsem ještě nic neměla, ale láká mě. U tohoto produktu je skvělé, že má pumpičku. Jinak by mi asi vadilo to nedostatečné "obroušení". :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  4. Čistící gely moc ráda používám, teď momentálně musím dospotřebovat jeden od Garnier, ale ráda bych zase vyzkoušela něco nového - tak díky za tip! :))

    ReplyDelete
  5. Ten vyzerá skvelo. Ja teraz rozmýšľam že si objednám niečo také ale nie som si istá lebo niektoré peelingy mi veľmi dráždia pokožku aj keď iným ľudom neškodia.

    SÚ LACLÁČE MUSH HAVE TEHULIEK?

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.