OCTOBER | MY DIARY

Dánsko
Vítam Vás opäť pri novom článku! Tentokrát to bude "my diary" článok za uplynulé dva mesiace, ktorý som sa rozhodla napísať najmä kvôli tomu, že osobne veľmi rada čítam články tohto typu na ostatných blogoch. Okrem toho mám k textu aj niekoľko fotiek, ktoré by Vás mohli zaujať, takže bez ďalších zbytočných rečí sa do toho môžeme rovno pustiť!


Aj napriek tomu, že som na blogu túto informáciu ešte nespomenula, tí, ktorí ma sledujete na mojom osobnom instagrame ste si toho však možno všimli. Po dlhom zvažovaní som si minulý rok povedala prečo nie a podala som si prihlášku na vysokú školu v Dánsku. Síce celý proces trval takmer rok, študujem na módno-business vysokej škole Branding & Marketing Management vo fashion & lifestyle industry a práve na týchto fotkách môžete vidieť aspoň niekoľko záberov z mojej nádhernej školy. Celý systém štúdia je veľmi zaujímavý a v porovnaní s tým slovenským či českým úplne iný. Okrem samotných hodín zameraných na business a fashion či design sú súčasťou aj rôzne projekty, no klasické prednášky, na ktoré ste pravdepodobne zvyknutí, tu určite nehľadajte. Viac záberov môžete nájsť na mojom, už spomínanom, instagrame, avšak pokiaľ by niekoho zaujímalo viac informácií, môžem ich poskytnúť aj prostredníctvom článku na blogu.

Keďže Dáni nemajú jesenné prázdniny v rovnakom období ako napríklad my (aj keď viem, že na vysokej škole u nás či v Čechách prázdniny nie sú), týždeň voľna sa nám ušiel v asi polovici Októbra, takže sme s kúpou leteniek ani neváhali a po takmer 2 mesiacoch sme išli na Slovensko. A nemohla chýbať ani malá zastávka, respektíve predĺžený víkend, v Brne. Menšou nevýhodou bol práve skorý ranný let a nakoľko na letisko je potrebné ešte prestupovať v druhom meste, po spánkovom deficite som po cca 6 či 7 hodinách bola na letisku vo Viedni. Následne ma však ešte čakala 4 hodinová cesta autobusom do Brna, takže vrámci toho som v jeden deň vystriedala snáď 4 dopravné prostriedky.


Aspoň v Česku a doma, na Slovensku, som si užila ešte niekoľko teplejších jesenných dní, ktoré som využila aj na fotenie ďalších outfitov. Jeden z nich ste už na blogu mohli vidieť a druhý by som chcela pridať neskôr. Počas tejto jesene sa však mojimi must-have kúskami stali práve tento trenchcoat a ľadvinka s hadím vzorom. O trenchcoate by som sa však rada vyjadrila v samostatnom článku, keďže mám s ním hromadu fotiek!

                                                                                                                          Slnečné jesenné dni sme však s priateľom trávili nie len prechádzkami po Brne či fotením jesenných outfitov, no konečne sme si pozreli aj okolie hvezdárne a iné zákutia Brna. Nechýbalo ani priateľské posedenie s kamarátom v kaviarni Momenta a niečo malého pod zub.                                                                                                                                                            Víkend ubehol doslova ako voda a mňa ešte čakala cesta domov na Slovensko, kde som strávila asi 3 či 4 dni a v noci som opäť cestovala na letisko do Viedne, keďže spiatočná cesta bola taktiež skoro ráno.                                                                                                                                                              Po slnečnom týždni som sa opäť vrátila do zamračeného a viac upršaného počasia v Dánsku, ktoré mi avšak trošku chýbalo. Nikdy by som nepovedala, ako sa vie človek behom niekoľkých mesiacov tak rýchlo adaptovať.

Po príchode však nebol žiadny čas na oddych a s ďalším týždňom sme rovno začali aj ďalší dvojtýždňový projekt, tentokrát zameraný na business model firmy, ktorú sme mali vopred priradenú.


Jediným šťastím však bolo, že spánkový deficit som mala šancu dohnať, nakoľko vrámci začiatku nového projektu bola prvoradá návšteva samotnej firmy, ktorá nám mala objasniť potrebné informácie, ktoré boli pre tento projekt nevyhnutné. Moja skupina dostala lokálnu firmu Créton, ktorá sa pýšila nádhernými, minimalistickými priestormi


Od zakladateľky a zároveň aj dizajnérky sme okrem informácií a detailov zo zákulisia dostali aj milé prekvapenie v podobe darčeka a to plátenej tašky s logom firmy, ktorá mala hneď niekoľko využití. V nej sa však nachádzali aj krásne ponožky a samozrejme katalógy a kampane na túto sezónu.

Nadchádzajúci víkend sme s niekoľkými kamarátmi oslávili moje 21. narodeniny a z malého posedenia sa stala house párty, ktorú sme si veľmi užili. Počas celého jesenno-halloweenskeho obdobia som pozerala seriál Sabrina, ktorý som úplne zhtla a Halloween sme opäť oslávili "doma".


Ako ste strávili tieto jesenné mesiace Vy? Máte radi/y jesenné počasie? Aká je Vaša obľúbená aktivita počas tohto obdobia?



9 comments

  1. It sounds like you are learning so much and are really making the most of every moment. How wonderful!
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. To musí být super studovat v cizině. Věřím, že je to úplně o něčem jiném. Ten trenchcoat je nádherný i ledvinka.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  3. Jéj, to som nevedela, že študuješ v Dánsku. Článok na túto tému by bol určite skvelý. A tá škola, nádhera! :) Inak úžasné fotky a vôbec celý článok. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  4. No páni, to musí být skvělé zkušenosti studium v zahraničí a ještě k tomu v Dánsku. :) Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela...
    Podzimní počasí mám ráda, ale musí být teplé, přechod už tak ráda nemám.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  5. Článek o studiu v Dánsku by mě hrozně zajímal! :) Zároveň by mě zajímalo, jestli tam pocituješ nějaké to "hygge" :D. Jinak také moc ráda čtu diary články, je to taková oddechovka.

    TheWayByA

    ReplyDelete
  6. Úžasné fotky a priestory tvojej školy vyzerajú parádne, to musí byť radosť učiť sa tam! :D :) Takisto odbor znie veľmi zaujímavo :)
    What A Fancy World

    ReplyDelete
  7. Moc krásné fotky, vypadá to, že tvůj říjen byl velmi povedený a plný zážitků :))

    ReplyDelete
  8. Pěkný článek, moc se mi líbí ty fotky, jak je máš pěkně sladěné :)
    Inspiration by Linda

    ReplyDelete
  9. Krásně zpracovaný článek! :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.