CATRICE & TREND IT UP BEAUTY FAVORITES

Pri triedení fotiek som objavila práve tieto, ktoré som nafotila len tak pri fotení iného produktu s tým, že sa mi ich možno taktiež podarí zakomponovať do nejakého článku. Mala som ich po boku najmä kvôli tomu, že patrili (a stále patria) medzi obľúbencov a práve od toho je odvodený aj názov dnešného článku.

Aj napriek tomu, že som veľakrát váhala či siahnuť radšej po značkovej dekoratívnej kozmetike s vyššou cenou alebo po nejakom produkte z drogérie, veľakrát som sa rozhodla najmä pre druhú možnosť. Nie vždy si za vyššiu cenu kúpite aj vyššiu kvalitu a to si snažím pripomínať, keď si chcem zadovážiť niečo nové, obzvlášť keď to nie vždy aj skutočne potrebujem. K dekoratívnej kozmetike sa však niekedy staviam dvojako a vždy ak už rozmýšľam trošku viac nad kúpou značkovej kozmetiky, pokúšam sa hľadať alternatívu a takzvané "dupes" k daným produktom, ktoré sú oveľa dostupnejšie a nachádzajú sa práve na pôde drogérií. Niekedy tam však len idem s motívom, že potrebujem daný produkt bez ohľadu na jeho značku a tak sa mi stane, že natrafím na niečo, k čomu by som sa normálne nedostala.

V dnešnom článku by som Vám rada ukázala a trošku zrecenzovala drogériových favoritov, ktorí potvrdzujú aj to, že sa niekedy oplatí dať šancu aj obyčajným, klasickým značkám či produktom, okolo ktorých prechádzame bez povšimnutia. 


TREND IT UP EXPERT FINISH POWDER

Transparentný sypký púder Expert Finish Powder od Dm značky Trend It Up je síce úplne klasický sypký púder na fixáciu make-upu, no priam zázrak na mastnú/zmiešanú pleť. Púder tohto typu som doma mala, no keďže som s ním nebola až tak spokojná, použila som ho len párkrát a potom mi sedel doma v kozmetickej taštičke. Všetko sa však zmenilo, ako som sa dostala k tomuto púdru a dala som mu druhú šancu. Konečne som našla púder, ktorý mi naozaj sadol.

Dá sa perfektne použiť nie len ako samotná fixácia make-upu, ale je skvelý aj ak rady používate metódu baking. Na pleti perfektne drží a tým veľmi pekne dokáže zvýrazniť kontúry a rozjasniť oblasti tváre, ktoré potrebujete. Ako pri každom sypkom púdri, treba byť zo začiatku opatrný s vrstvou, ktorú budete nanášať. Podľa mňa vyzerá po nanesení celkom prirodzene a pleť sa mi neleskne po dobu niekoľkých hodín. Keď už však vidím, že sa mi najmä T-zóna začína lesknúť, siahnem po vreckovke, ktorou pot/mastnotu "odsajem" (Tip! pre zmiešanú/mastnú pleť; akýkoľvek typ vreckovky, obrúsku či papier na ruky (a áno, aj toaletný) vie veľmi rýchlo pot a mastnotu odsať bez zbytočného vyhadzovania peňazí za "special" papieriky; rovnako tak by mal fungovať napríklad aj papier na pečenie) a následne pleť prepudrujem, pričom nevyzerá až tak "umelo" a lesk, ktorý ostal, púder doslova "pohltí" bez zanechania ťažkého pocitu na pleti. K púdru je aj šikovná labutienka, ktorá je veľmi praktická a veľkosťou práve akurát do balenia. Za mňa určite skvelý produkt, ktorý som denno-denne používala a preto budem jedno balenie potrebovať opäť!


TREND IT UP FACE CONTOURING SET

Kontúrovanie som mala vždy v obľube a keďže moja tvár je oblá a mne sa odjakživa páčili zvýraznené lícne kosti, vystriedala som a vyskúšala mnoho produktov určených na kontúrovanie. Problémom však väčšinou býva farba a to najmä v prípade, že máte celkom dosť bielu pokožku. Či už sa jednalo o samotný bronzér alebo rozjasňovač, vždy boli farby také, ktoré som najmenej potrebovala a nikde som nevedela nájsť ten správny odtieň. Zo srandy som si kúpila túto kontúrovaciu paletku od Trend It Up, pretože mi do oka padli práve tieto farby a okrem toho sa mi podarilo rozbiť môj obľúbený highlighter (práve ten, čo mi ako jediný svojim odtieňom krásne sedel). Navyše paletka bola vtedy ešte aj v zľavnenej cene, čo však nehrá až takú veľkú rolu, pretože samotná kozmetika Trend It Up je za super ceny. 

Z paletky som najviac používala práve highlighter, ktorý mi neskutočne sadol. Mal krásne odlesky, bol dostatočne viditeľný aj pri menšej vrstve, jednoducho super pigmentácia. Dal sa skvelo vrstviť a zároveň vyzeral prirodzene. Čo sa týka bronzéru, aj napriek tomu, že som ho nepoužívala až v takej značnej miere ako rozjasňovač, odtieň bol naozaj veľmi pekný k farbe pokožky a veľmi som ocenila aj to, že zbytočne neobsahuje rôzne čiastočky na rozjasnenie, ako to u niektorých bronzérov býva zvykom.



CATRICE PRIME & FINE TRANSFORMER DROPS

Produkt, ktorý som si instantne zamilovala a môžem len a len odporúčať, transformačné kvapky Prime & Fine Transformer Drops LIGHTENING od Catrice, konkrétne na zosvetlenie make-upu, ktoré si neviem vynachváliť. Keďže som si kúpila HD make-up od Catrice, s ktorým som bola veľmi spokojná až na príliš tmavý odtieň a za žiadnu cenu som ho nechcela vymeniť, pretože mi odhliadnuc od farby vyhovoval, napadlo mi vyskúšať práve tieto zosvetlujúce kvapky, vďaka ktorým si viete rýchlo a ľahko zmixovať a pretransformovať presne taký odtieň, ktorý potrebujete. Ja som si kvapky s make-upom mixovala vždy priamo na pleti a po krátkom používaní už približne odhadla pomer jednotlivých produktov. Za mňa sú tieto kvapky určite skvelý produkt, ktorý sa oplatí vlastniť!


CATRICE LIQUID CAMOUFLAGE HIGH COVERAGE CONCEALER

Tak veľmi ospevované a milované korektory, na ktoré ste už (najmä čitatelia, ktorí sledujú môj blog už dlhšie) dávno mohli na blogu vidieť recenziu, ktorou záverom boli práve moje zmiešané pocity z týchto produktov. Teraz však môžem povedať, že som si konečne aj ja našla k týmto korektorom cestu a veľmi rada ich používam a vyhľadávam. Momentálne však práve najbledší odtieň 005 Light Natural, ktorý mi naozaj sadol a k nemu ešte 010 Porcellain, ktorý aj s jeho ružovkastým nádychom používam. Zmenu som však postrehla najmä vo výdrží a krytí korektorov a to v tom prípade, ak používam make-up práve od Catrice bez ohľadu na to, o aký sa jedná. Korektory mi prídu viac pigmentované a aj výdrž majú oveľa dlhšiu v kombinácii práve s Catrice make-upom. Okrem krytia nedokonalostí ich používam aj na "kontúrovanie" a zahladenie tvaru obočia a rovnako tak na rozjasnenie. 


CATRICE HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION

Posledným obľúbencom je známy HD Liquid Coverage Foundation od Catrice, na ktorý som pred nejakým časom písala recenziu. Vedeli ste, že práve tento make-up od Catrice sa považuje za "dupe" luxusného Double Wear od Estée Lauder? Takže pokiaľ Vás zaujíma môj názor a skúsenosť s ním, určite na ňu mrknite! 


Akí sú Vaši obľúbenci dekoratívnej kozmetiky? Dávate prednosť kozmetike z drogérie alebo drahším značkám? Máte skúsenosť s nejakým vyššie uvedeným produktom?










18 comments

  1. Oh what a nice post! I love everything :)


    Please check out my latest post, too? I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    ReplyDelete
  2. Nemám zkušenost ani s jedním kouskem a jsem určitě pro levnější značky. Mám ráda dekorativku Bell cosmetics a nebo Makeup Revolution :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. S Bell Cosmetics zatiaľ žiadnu skúsenosť nemám, no od Makeup Revolution mám niekoľko produktov a som s nimi veľmi spokojná! :)

      Delete
  3. Ta konturovací sada vypadá dost dobře. Vlastně všechno. A musím se přiznat, že to je poprvé, co jsem zaznamenala existenci kapek, které zesvětlují makeup:D

    ReplyDelete
  4. Já měla moc ráda ty dva výrobky od Catrice. Korektor o tom se vůbec nebavím, ten byl skvělý! :D A ještě donedávna jsem používala právě podklad a ten mě fakt bavil. I díky tomu, jak se hezky vyjímal na pleti.

    ReplyDelete
  5. Ty věci od Catrice mám taky a miluju je. Ty zesvětlující "kapky" jsou super, hlavně když si bílá jak stěna😁.

    Jen škoda, že ten make-up je v tom největlejším odstínu stále tmavej a hodně do žluta. To je teda na prd.

    Jinak ten transparentní pudr se mi líbí, juknu na něj.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ LEVNÝ NUDE RTĚNKY Z DROGÉRIE? YES, PLEASE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pri tom make-upe určite veľa záleží aj na podtóne pleti, no napríklad pri jemnom opálení odtieň sedí oveľa lepšie :)

      Delete
  6. Korektor od Catrice dlho predlho patril i medzi mojich obľúbencov, ale keďže používam make-up, ktorý má stredné krytie (tiež od Catrice), zistila som, že mi korektor veľmi netreba, nakoľko i samotný make-up zakryje úplne všetko, čo potrebujem. Ale v poslednej dobe som si veľmi obľúbila ich matné rúže, tie sú jednoducho bombové! ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "INSPIRED ME #01"

    ReplyDelete
    Replies
    1. S matnými rúžmi od Catrice som sa ešte nestretla, ale určite sa aj po nich rada pozriem :) Ďakujem za tip!

      Delete
  7. Catrice a Trend it Up jsou dobré značky, sama jsem od nich toho spoustu měla. Poslední dobou mám ale ráda NYX - lepší makeup jsem nikdy neměla fakt :) Je to taková střední cesta, ani levná, ani nějak extra drahá.

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od NYXU som už pozerala mnoho produktov, ktoré ma zaujali a chcela som vyskúšať, no tým, že k tejto značke nemám až taký dobrý prístup, som zatiaľ nič neotestovala :)

      Delete
  8. Od Catrice jsem zatím nikdy nic nezkoušela, ale chystám se na premiéru! :D :)

    ReplyDelete
  9. pamätám si tvoju recenziu na ten catrice, a stále sa chystám si ho kúpiť :D

    ReplyDelete
  10. V kosmetice se příliš nevyznám, ale jestli jsem někdy něco vyzkoušela, byla to právě konturovací paletka od Trend it up a nemůžu si jí vynachválit. Je to moje druhá ruka :D.
    Nicméně, děkuji za tipy. Nikdy pořádně nevím, po jaké značce, jakého produktu mám v drogerce sáhnout. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemáš za čo :) Som rada, ak ťa niečo zaujalo a myslím, že rovnakú dilemu má každá z nás!

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.