CATRICE - HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION

Po viac ako mesiaci tu mám pre Vás konečne nový článok, na ktorý som sa chystala snáď večnosť. Popri škole a iným povinnostiam mi ostávalo len málo voľného času na to, aby som sa venovala tomu, čo ma skutočne baví a napĺňa. Aj napriek peknému oneskoreniu som rada, že som si opäť mohla sadnúť k písaniu nového článku sem, na blog, ktorým je recenzia na ospevovaný a veľmi dobre známy make-up od značky Catrice - HD Liquid Coverage Foundation


A little bit more about it...

ľahký zmatňujúci make-up s nemastnou textúrou s efektom "second skin"
• sľubuje dlhú výdrž (až 24h) vysokého a prirodzeného krytia bez efektu masky
bez zaťaženia pleti
• dermatologicky testované


Catrice - HD Liquid Coverage Foundation

Každá z nás hľadá make-up, ktorý bude čo najviac spĺňať rôzne požiadavky, ktoré naň má. Keďže mám problematickú a zmiešanú pleť, na make-up kladiem pomerne vysoké nároky a nepadne mi do oka len tak nejaký. Na make-up HD Liquid Coverage Foundation od Catrice však bolo mnoho ohlasov a všetci sa z neho išli doslova zblázniť. Takže som si po nejakom čase povedala, že do neho pôjdem aj ja. So značkou Catrice som mala zatiaľ len dobré skúsenosti a keďže mal make-up ponúkať presne to, čo som hľadala - vysoké a prirodzené krytie bez zaťaženia pleti a efektu masky, ktoré aj vydrží, a k tomu je to jeden z tých dostupných make-upov, zbehla som do drogérie a s nadšením som bola odhodlaná, vyskúšať ho. Tento make-up sa tiež prirovnáva k make-upu Double Wear od Estée Lauder

Moja pleť je dosť svetlá a vždy som mala problém s vyberaním odtieňov. V tomto prípade som teda, ako väčšinou, siahla po tom najbledšom - 010 Light Beige. Veľmi sa mi páčil aj celkový design fľaštičky s aplikátorom, ktorý pôsobil trošku viac "na úrovni". No ale vrhnime sa k tomu, či vôbec pre mňa spĺňa to, čo sľubuje.

Make-up má naozaj veľmi ľahkú a nemastnú textúru, avšak treba s ním pracovať rýchlo, pretože pomerne rýchlo zasychá a potom sa môže stať, že na pleti zanechá nepekné fľaky. Krytie je naozaj vysoké a pokiaľ sa s ním naučíte pracovať, tak aj prirodzené. Nemáte pocit zaťaženia a ani masky a dokonca som si nevšimla, že by make-up upchával póry alebo by podporoval výskyt akné. S dobrou bázou a finishing/setting powderom vydrží veľkú časť dňa, avšak občas sa stane, že sa z pleti začne strácať a zliezať, ale záleží to najmä od toho, čomu je pleť vystavená a ako dobre pleť na make-up "pripravíte". Čo sa však týka zmatnenia pleti, bez púdru to naozaj nepôjde. Make-up pleť nezmatní natoľko, aby vám vydržala perfektne matná celé hodiny. S aplikátorom make-up nanášam priamo na pleť a takýto spôsob mne osobne veľmi vyhovuje.

Aj napriek tomu, že to teraz asi vyzerá na skvelý make-up, všetky plusy, ktoré som v ňom videla, "zabila" jedna jediná vec a to jeho oxidácia. Make-up a jeho odtieň zo začiatku pôsobil naozaj dobre a bola som s ním spokojná, až keď po niekoľkých rázoch nezačal na pleti oxidovať a vtedy bola moja pleť nelichotivo oranžová. Jedinou záchranou boli Prime & Fine Transformer Drops od Catrice, ktoré ho dokážu zosvetliť o niekoľko odtieňov na taký, ktorý potrebujem a to bez akejkoľvek zmeny v jeho textúre či výdrži. Názor si naň teda už utvorte sami. Nehovorím, že sa to s ním môže stať aj vám, avšak pre mňa je to veľká nevýhoda a v budúcnosti by som už určite do make-upu radšej zainvestovala. 



22 comments

  1. Už veľmi dlho na neho pokukujem a stále to ostane len pri premýšľaní. Tá oxidácia ma ale teda asi už finálne odradila :D Krásne fotografie a kvalitná recenzia !

    S LÁSKOU, TORILINKA / @Torilinka

    ReplyDelete
  2. ešte som neskúšala tento make up, asi by mi nevyhovoval ten aplikator .

    ReplyDelete
  3. Já tenhle make-up používám stále dokola a jsem s ním moc spokojená :) Nikdy se mi u žádného balení nestalo, že by mi nějak zoxidoval.. Možná si jen narazila zrovna na nějaký vadný kus :(

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, to som si myslela aj ja, až kým som si s malou dušičkou nekúpila ešte jedno balenie a opäť sa stalo to isté :)

      Delete
  4. Oh no! I hate when makeup oxidizes like that. The same thing has happened to me with several other foundations and it is so frustrating.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Spousta lidí tento make-up vychvaluje do nebes a já ho nikdy nezkoušela. Naštěstí ale nemám důvod :-) já mám nejraději make-upy od Bell cosmetics, ty sedí fakt dokonale a žádné barevné podtóny :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  6. Já používám makeupy od Rimmelu a jsem s ním velmi spokojená. Tenhle by asi pro mě nebyl a to oxidování by se mi taky nelíbilo.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad Rimmelom som myslím rozmýšľala pred tým, ako som si kúpila druhé balenie tohto od Catrice :)

      Delete
  7. Škoda té oxidace, jinak bych nad jeho pořízením uvažovala, ostatní vlastnosti vypadají dobře:)

    ReplyDelete
  8. To by mě asi dost naštvalo. Teda ten makeup vypadá dobře, obal je skvělý, ale asi zůstanu jen u jejich korektoru, který je prostě super. Rozhodně ale moc fajn recenze. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mne ich korektory začali vyhovovať až po dlhšom čase, no momentálne používam už len tie a som s nimi veľmi spokojná :) Ďakujem ♥

      Delete
  9. Hm tak ta oxidace je dost špatná, to jsem ani nevěděla... jsem na něj slyšela všude jen samou chválu a kromě špatného dostávání makeupu ven, žádné mínus.


    Somethingbykate

    ReplyDelete
  10. Tento makeup mám pořád doma, velmi mi vyhovuje a neoxiduje na mně.

    ReplyDelete
  11. Love this. Such a nice post and I want to read more of your posts :)


    Saw your blog and thought if you would like to follow each other? Follow me and I'll follow back asap. Let me know what you think. I'd love to hear something from you! :)
    www.cielofernando.com
    FACEBOOK | INSTAGRAM

    ReplyDelete
  12. Mala som ho a prvé balenie mi nerobilo žiadne problémy. Potom som si kúpila ešte jedno a tam sa mi už pleť vyhádzala neskutočne. Odtieň som si zvolila tiež najsvetlejší a na mňa bol tmavý, skôr tak na leto ale vtedy je tento make-up aj dosť mastný. Škoda ale za mňa teda nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako som už spomínala aj v článku, ja osobne som veľmi nespozorovala nejaké zmeny čo sa týka výskytu akné či iných nedokonalostí spôsobených týmto make-upom, avšak určite to nie je príjemná záležitosť. Súhlasím však s tým, že najbledší odtieň je oveľa vhodnejší na leto, až na tú oxidáciu, ktorá však môže byť individuálna od produktu :)

      Delete
  13. Miluju tenhle makeup. Neoxiduje na mě. Jen teda nemůžu moc souhlasit s tím, že je lehký. :-D Právě mi přijde neskutečně hutnej a to je jeho jediná nevýhoda pro mě. Na zimu super, ale v létě se pod ním neskutečně potím, takže to sahám po jiných. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V porovnaní s inými make-upmi, ktoré som vyskúšala, má tento make-up pre mňa osobne ľahkú textúru, avšak každému vyhovuje niečo iné a samozrejme to závisí aj od nanesenej vrstvy :)

      Delete
  14. Thanks so much for the review. I want to know if you have any recommendation for free-oil foundations? I am looking for a good one that can stop acnes. ;(

    GoBestShops👗 | Romwe Review

    ReplyDelete
  15. Je to fajn makeup, len na mňa je aj najbledsi odtieň trosku tmavý. :D

    ReplyDelete
  16. Veľmi príjemný článok ;)

    www.jmpmonique.sk

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.