WHEN IN PARIS

Paríž, Francúzsko
Keďže sa jedná o prvý článok v tomto roku, rada by som Vám všetkým v prvom rade zaželala v novom roku nie len veľa zdravia, šťastia a lásky, ale aj mnoho úspechov a splnených prianí v súkromnom aj v profesijnom živote. Ak ma sledujete na mojom instagrame, určite ste spozorovali, že som niekoľko dní strávila v mojom milovanom Paríži a tak Vám sem pridávam travel článok venovaný práve tomuto menšiemu tripu. Prajem príjemné čítanie!


Paríž môj milovaný! Sama som prestala počítať, koľkokrát som tam už bola, no každá návšteva je vždy niečim iná a stále očarujúca. Paríž je pre mňa mestom, v ktorom stále nachádzam a spoznávam niečo nové a jednoducho ma len tak ľahko neomrzí!


Do Paríža sme sa vybrali na 4 dni a to veľmi spontánne, predovšetkým kvôli veľmi lákavej cene leteniek. Aj napriek momentálnemu ročnému obdobiu môžem povedať, že nám počasie celkom prialo. Počas dňa bolo síce pod mrakom (ako môžete vidieť aj na fotkách), no hlavné je, že nebola neznesiteľná zima a nepršalo! (Teda až na posledný deň.)


Za jeden deň sme pobehali takmer všetky najznámejšie pamiatky Paríža, medzi ktoré patrí Panthéon, Luxemburské a Tuillerské záhrady, Louvre, Víťazný oblúk, Notre Dame, Eiffelova veža, most Alexandra III a Palais Royal. Na ďalší deň sme si nechali nejaký čas na Montmartre s Moulin Rouge a bazilikou Sacré Coeur. Denne sme nabehali tak 30 km, čo bolo najviac cítiť ku koncu nášho výletu.



Okrem pamiatok som však v Paríži chcela navštíviť aj miesta, ktoré som nikdy nenavštívila alebo tie, ktoré som len videla u druhých. V objavovaní nových miest mi veľmi pomohol aj Pinterest, vďaka ktorému som našla Avenue de Camoëns s krásnym výhľadom na Eiffelovku, veľmi fotogenickú uličku Rue de l'Université či nádherný a hlavne ružový La Maison Rose na Montmartre.



Počas Vianoc mala budova značky Dior krásnu dekoráciu vianočného stromčeka a tak som sa s malou dušičkou vybrala pozrieť aj na Avenue Montaigne, kde sa táto predajňa nachádza. Bohužiaľ vianočný stromček som už nestihla, no ulica mala sama o sebe veľké čaro a nádych luxusu.




Ako by to bolo, keby si vo Francúzsku nedáme skvelé palacinky a to priamo pri krásnom Louvre!



Ak ste ešte Paríž nenavštívili, na každom rohu nájdete malé a útulné pekárničky a cukrárne, ktoré Vás ihneď očaria. Výklady sú plné voňavého a čerstvo napečeného pečiva a bez francúzskej bagety sa na krok nepohne ani jeden domáci. 




Boli ste už v Paríži alebo by ste ho ešte len chceli navštíviť? Čo sa Vám na ňom páči najviac? Radi/y nachádzate a spoznávate nové miesta?



37 comments

  1. To jsou opravdu nádherné fotky! V Paříži jsem nikdy nebyla, ale jednou bych se tam chtěla podívat. Celkově bych jednou chtěla víc cestovat (až na to budou finance a čas..) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem :) cestovanie je podľa môjho názoru jedna z vecí, do ktorej sa oplatí investovať

      Delete
  2. Miluji poznávání nových míst, akorát mi vadí to cestování za nimi... nejradši bych vše měla hned za rohem. Jinak v Paříži jsem nebyla, ale ráda bych ji navštívila, je moc krásná. :)

    Somethingybykate

    ReplyDelete
  3. Taky jsem už byla několikrát v Paříži a klidně bych se tam znovu vydala. Je to tam nádherné a máš z toho místa krásné fotky.
    Povídání nejen o kosmetice

    ReplyDelete
  4. What beautiful photos! I love Paris!
    Have a lovely day!
    http://www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  5. Máš úplně krásné fotky, nádhera na ně koukat :) Do Paříže bych se jednou určitě chtěla podívat :)

    ReplyDelete
  6. Paris is such a beautiful and stunning
    city <3 i love it! i really like how you edited the photos!
    kisses :)

    My blog - Lalabetterdayz

    ReplyDelete
  7. boze tvoje fotky su neuveritelneee ... bola som min rok v Parizi a naprosto som sa zamilovala do toho mesta, velmi sa mi pacilo ako vsetci sedeli vonku na teraske na uzkej stolicke a ich vyhlad vzdy smeroval na ulicu, nikto nesedel oproti seba.. :) ak budes mat cas, pozri moje najnovsie video z Milana https://www.youtube.com/watch?v=hOvFR80YgmU&t=8s

    ReplyDelete
  8. Nádherné fotky! :) Já jsem v Paříži před pár lety byla, ale město mě úplně neokouzlilo..

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) Ja mám rovnaký pocit napríklad z Londýna, ale myslím, že niekedy miestam treba dať ešte jednu šancu

      Delete
  9. Máš naozaj úžasné fotky. V Paríži som bola a úplne milujem toto mesto. Je plné krásnych budov, histórie a pamiatok, módy a elegancie. Určite sa tam chcem ešte vrátiť a preskúmať ďalšie krásne miesta, ktoré nie sú až také známe.
    Simple but significant

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) V Paríži je takých miest veľa a niekedy na ne narazíš úplnou náhodou

      Delete
  10. Na mě jsou ty fotky až moc světlé, nějak divně se mi na ně dívá.. Jinak jsou vyfocené pěkně a vypadá to na super výlet :)

    ReplyDelete
  11. Ty fotky jsou neskutečně krásné! :3 já doufám, že Paříž jednou omrknu, ikdyby to mělo být jen na nějaký rychlo výlet, věřím tomu, že by to stálo za to :)

    MagicBeautyLife

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! Paríž by za to určite stál :)

      Delete
  12. Nádhera! Snad se tam někdy podívám. :)

    ReplyDelete
  13. Krásne fotky! V Paríži som bola minulý rok v lete a najviac sa mi páčilo v Musée d'Orsay :)

    ReplyDelete
  14. Ty fotky jsem poprvé viděla na Instagramu a moc se mi líbily! Těšila jsem se na článek. Paříž mám moc ráda, byla jsem tam myslím už 4x a doufám, že se tam podívám znovu. Máme to v plánu s přítelem :) . Obdivuju, jak máš fotky upravené, to si dělala v lightroomu nebo v jiné appce?

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to ma veľmi teší! :) Ohľadom toho, ako upravujem fotky, by som rada napísala článok a v ňom sa určite budú nachádzať všetky podstatné informácie :)

      Delete
  15. paris is so dreamy :) I hope to go back soon!! love these photos!
    xo, allie
    www.champagne-tuesdays.com

    ReplyDelete
  16. Klobouk dolů za ty fotky, jsou opravdu neuvěřitelné, wow :) Jinak Paříž je na mém wish listu už dlouhé a dlouhé roky a ještě jsem se tam stále nepodívala, tak snad, jednou ....

    www.adele-daily.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! ♥ A držím palce, aby sa ti tam podarilo ísť a snáď sa ti bude páčiť tak, ako mne :)

      Delete
  17. This place is so awesome my husband and I look forward to coming here in summer!

    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back.

    http://www.okcheori.com

    ReplyDelete
  18. Such beautiful pictures and what beautiful places. I have always wanted to visit Paris myself. Such a great post.
    www.sophieatieno.com

    ReplyDelete
  19. Every sight in Paris is like from a postcard. It's so beautiful and romantic. I've never been but look forward to going someday.

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  20. Asi jsem ještě neviděla krásněji nafocenou Paříž <3 Na Tvých fotkách bych mohla oči nechat!

    ReplyDelete
  21. Ďakujem! To ma neskutočne teší :) ♥

    ReplyDelete
  22. juuj veľmi by som chcela vidieť Paríž :))

    ReplyDelete
  23. Great post and photos!
    Have a lovely day!

    Tsukiakari from murasakiiroanu.blogspot.com

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.