MY SUMMER BEAUTY MUST-HAVES

Pôvodne som tento článok chcela na blog pridať už včera, no nejako som nestíhala upraviť fotky a dať samotný článok dokopy, takže Vám ho sem pridávam až dnes. Myslím, že každá z nás ma nejakých kozmetických favoritov, ktoré si obľúbila používať počas letných dní a patria medzi jej každodenné must-haves produkty. Inak to nemám ani ja a preto som sa rozhodla, že sa s Vami podelím o tých mojich obľúbencov, bez ktorých sa počas leta len ťažko zaobídem alebo som si ich jednoducho obľúbila natoľko, že sa automaticky zaradili do mojej beauty rutiny. Poďme teda na to!


Prvými by som rada začala produktmi, ktoré našu pokožku chránia pred slnkom. Asi dva roky dozadu sme mali počas dovolenky nepríjemnú skúsenosť s drogériovými krémami na opaľovanie a vtedy sme si povedali, že radšej do opaľovacej kozmetiky predsa len zainvestujeme a musím povedať, že sme urobili naozaj veľmi dobre a s drahšou a kvalitnejšou kozmetikou sme oveľa spokojnejší. Avšak netreba všetky opaľováky z drogérie hádzať do jedného vreca, pretože tam nájdeme značky, ktoré sa pokojne vyrovnajú aj tým drahším.

BIODERMA - PHOTODERM SPF 30

Z "opaľovacej" rady tu ako prvé mám mlieko na opaľovanie od značky Bioderma z rady Photoderm s SPF 30. Toto veľké balenie sme kúpili ešte minulý rok a ani tento sa nám ho ešte nepodarilo úplne minúť. Mlieko na opaľovanie je vo forme spreja a naozaj stačí len niekoľko strekov na natretie celej pokožky. Bez problémov sa rozotiera a po natretí nemáte až taký mastný pocit, ako to po niektorých opaľovacích krémoch býva. Dokonca som si všimla, že aj po kúpaní v bazéne či v mori mlieko v tenkej vrstve na pokožke ostane a celé sa hneď nezmyje dole. Aj napriek tejto ochrane Vás slniečko pekne opáli a najmä nebudete celí fľakatí, ako sa to stalo nám s drogériovými opaľovacími krémami.


BIODERMA - APRÈS-SOLEIL

Druhým obľúbencom je telové mlieko po opaľovaní opäť od Biodermy z rady Photoderm Après-Soleil. Telové mliekoosviežiť citlivú pokožku po opaľovaní a opálenie má pekne predĺžiť. Mlieko je jemne parfumované a je bez parabénov. Musím povedať, že krémovanie pokožky či už po opaľovaní alebo celkovo na udržanie jej hydratácie, nikdy nepatrilo medzi moje obľúbené aktivity, no po vyskúšaní tohto mlieka som s krémovaním nemala žiadny problém. Mlieko sa po pokožke nádherne rozotiera, rýchlo sa do nej vstrebe a vôbec na pokožke nezanechá ten nepríjemný mazľavý pocit. Taktiež oceňujem aj pumpičku, s ktorou je aplikácia o to jednoduchšia a príjemnejšia.


BIODERMA - PHOTODERM AKN MAT SPF 30

Kedže netreba zabúdať ani na pleť, potrebovala som si kúpiť aj pleťový krém, ktorý by pleť chránil pred slnkom. Moja pleť je kombináciou zmiešanej a problematickej pleti a tak som pri hľadaní toho správneho krému, mala zmiešané pocity. Vyskúšala som pleťový krém na opaľovanie taktiež od značky Bioderma, ktorý je z rady Photoderm AKN Mat, má SPF 30 a najhlavnejšie, je určený práve pre zmiešanú a aknóznu pleť. Do tohto krému som vkládala mnoho nadejí a sama neviem, či vôbec splnil moje očakávania. Áno, patrí medzi mojich obľúbencov, pretože som ešte nenašla lepší pleťový krém na opaľovanie a jednoducho má svoje muchy. 

Čo sa týka samotných účinkov, krém pleť naozaj krásne ochráni a ani raz sa mi nestalo, že by sa pleť pri používaní tohto krému spálila, ale naopak, bola jemne opálená. Avšak pokiaľ si na pleť nanesiete väčšiu vrstvu, pleť je celá biela a po kontakte s vodou je krém na pleti ešte viac viditeľný. Taktiež sa mi nepáči mastný filter, ktorý na pleti zanechá, no povedala som si, že pokiaľ to má dobrý účinok, nikto nebude riešiť, či mám pleť mastnú alebo nie, teda aspoň na dovolenke nie. Kombinovať s make-upom som ho však ešte neskúšala a neviem, ako by táto kombinácia dopadla.


LABELLO - BALZÁM NA PERY S SPF 30

Posledným produktom z obľúbencov na opaľovanie je balzám na pery od značky Labello s SPF 30. Pokiaľ nepoužívate ochranné balzámy na pery s SPF, určite to rýchlo zmeňte a to hlavne pokiaľ sa chystáte na dovolenku so silnejším slniečkom, ako je v našom pásme. Vyhnete sa tak vysušeným či spáleným perám a udržíte ich oveľa ľahšie hydratované. Za seba môžem povedať, že s týmto balzámom na pery som spokojná, pery pekne ochráni, ostanú hydratované a vďaka krémovejšej konzistencií sa pery nelepia a nemáte ani žiadny nepríjemný pocit.


YVES ROCHER - SPRCHOVÝ GÉL S OLEJOM

Aj napriek tomu, že tento produkt nijako priamo nesúvisí s opaľovaním, doma sme si zvykli, zaradiť ho práve do po-opaľovacej rutiny. Konkrétne tu mám olejový sprchový gél Lavandin Mûre od Yves Rocher, no odporúčam hocijaký sprchový gél s obsahom oleja. Sprchové gély tohto typu zanechajú pokožku jemnú a dodajú jej oveľa viac hydratácie a preto počas leta iný sprchový gél ani nepoužívame. 


YVES ROCHER - MONOI DUO

Raz mi domov od Yves Rocher prišiel letáčik s kupónmi a zľavami a práve na ňom bolo toto nie len nádherne vyzerajúce, ale aj nádherne voňavé duo - suchý olej a telový sprej Monoi de Tahiti. Keďže som už dlho chcela vyskúšať suchý olej a telové spreje používam počas letných dní oveľa radšej, ako ťažké parfémy, neváhala som ani minútu a túto mini sadu som si išla kúpiť. Tá vôňa je dokonalá a krajšia vôňa na leto ani neexistuje, to mi verte! Suchý olej je k tomu veľmi jemný a obsahuje malinké trblietky, ktoré na pokožke hádžu krásne odlesky. 


AVÈNE - TERMÁLNA VODA

Ďalším produktom je termálna voda od značky Avène, ktorú už určite veľmi dobre poznáte. Je to produkt, bez ktorého sa počas leta každá z nás len ťažko zaobíde. Nie len, že má blahodárne účinky na našu pleť a pokožku, predovšetkým ju hydratuje a príjemne osvieži. Pamätám si, že pred pár rokmi som malé balenie tejto termálnej vody mala stále v kabelke a na pokožku som si ju striekala niekoľkokrát za deň. Je to proste jeden z must-haves na leto, ktorý doma jednoducho musíte mať!


SALOOS - 100% FRANCÚZSKY ÍL

Mám pocit, že pri tomto produkte existujú len dve skupiny ľudí - tí, čo ho milujú a tí, čo ho jednoducho nemôžu ani cítiť. Otázne je však či je to kvôli tomu, že sa každému vybaví ako prvý pri spomenutí slova "ílová maska" a patrí medzi jeden z najznámejších produktov, alebo s ním len mali naozaj zlú skúsenosť. Avšak práve tie pozitívne recenzie a ohlasy na tento produkt ma lákali kúpiť si ho čím ďalej tým viac. Musím povedať, že asi lepšiu masku, ako práve tú z tohto 100% francúzskeho ílu od značky Saloos som asi ešte ani nemala. Bola som veľmi prekvapená, ako mi pleť hĺbkovo vyčistil už hneď po prvom použití a momentálne je to jediná maska, ktorú teraz používam, takže za mňa Vám ho môžem len a len odporučiť

VICTORIA'S SECRET - SUCH A FLIRT BODY SRAY

Ako som už spomenula aj v tomto článku, počas leta obľubujem predovšetkým telové spreje, ktoré sú mi počas tohto ročného obdobia jednoducho príjemnejšie ako ťažký parfém či voňavka. Tento rok som si kúpila telový sprej Such a Flirt od Victoria's Secret s krásnou sladkou vôňou, miestami kvetinovou, ktorú sama neviem definovať. Čo sa týka výdrže, stále musíme myslieť na to, že to je telový sprej, ktorý nebudeme cítiť niekoľko hodín vkuse, no stačí si dať o niekoľko viac strekov a vôňa vydrží oveľa dlhšie. 


BALEA - OCHRANNÝ SPREJ NA VLASY

Na tento ochranný sprej na vlasy od značky Balea ste už na blogu mohli čítať recenziu, ktorú som písala minulý mesiac. Aj napriek tomu, že mám doma aj iné spreje, ktoré majú vlasy ochrániť pred teplom, vždy pri fénovaní či kulmovaní siaham práve po tomto. Vlasy sú chránené a okrem toho má aj veľmi peknú vôňu!


TANGLE TEEZER - KOMPAKTNÁ KEFA

Posledným letným favoritom je kefa od značky Tangle Teezer a aj tu platí - "to najlepšie nakoniec". Tangle Teezer kefu som vychválila už v niekoľkých článkoch a nie je mojim obľúbencom len počas leta, ale celoročne. Od kedy som si prvýkrát kúpila Tangle Teezer, inú kefu či hrebeň som nemala nutnosť použiť a pokiaľ ten svoj ešte nemáte, určite si ho objednajte. Vlasy krásne rozčeše a poradí si aj s tým najväčším chumáčom vlasov na svete. V tejto kompaktnej verzii je vhodný aj na cestovanie, keďže sú štetinky chránené a tak sa nezačnú ohýbať či lámať. Za mňa je Tangle Teezer proste jednotka na trhu



Akí sú Vaši letní obľúbenci? Používate počas leta telové spreje aj vy? Ako si chránite pokožku pred slnkom?




14 comments

  1. Love that victoria's secret scent and the clay mask.
    Also so many great products for skin protection!
    I just followed your lovely blog. Hope you follow back and let's keep in touch.

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  2. perfektní článek a ještě krásnější fotky! Můžu se zeptat, čím to fotíš? :) a k tématu, přes léto používám jak tělové spreje tak i lehké voňavky a opalovací krém trošku zanedbávám. Když už tak používám olejíčky, které přidají lesk kůži a vypadá opticky opálenější :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olejčeky sú tiež super :) Veľmi pekne ti ďakujem za pochvalu, fotky sú fotené zrkadlovkou Nikon D3100 :)

      Delete
  3. Great choice of products! Skin care is very important during the summer, It's hot and skin is more sensitive than usual; often becomes very dry. I love this product, they're very good! Have a lovely day! xoxo

    Inspiring beach outfits

    ReplyDelete
  4. Tolik nádherných výrobků. Hodně mě zaujalo všechno od Yves Rocher. Svou pokožku momentálně chráním výrobky od Vichy. Moc krásné fotky. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :) od Vichy by som rada skúsila produkty na starostlivosť o pleť

      Delete
  5. Věcičky vypadají fakt úžasně :) já teď nestíhám pečovat o nic natož o pleť :D

    ReplyDelete
  6. To trblietkavé od YR vyzerá nádherne!! Na to sa pôjdem pozrieť! Termálnu vodu od Avène mám moc rada! Patrí aj k mojim letný obľúbencom!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    ReplyDelete
  7. Krásný článek :) body spray od VS mám strašně ráda a nedokážu si bez něj léto představit :) to stejně SPF na obličej :)

    Maris Novotná

    ReplyDelete
  8. Balea sprej na vlasy je super, bohužel já měla smůlu, že byl totálně vyprodaný a to si ho kupuji pořád!:( Yves je skvělý také.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  9. Jeej, nevšimla som si ani že aj Yves Rocher má produkt s Monoi Tahiti (btw teraz som nahrala recenziu jedného telového mlieka s touto vanilkou, čekni ak máš čas :) ) aaa veľmi veľmi si chválim opaľovací produkt v spreji! Je to mega praktické!

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to nádherná vôňa :) Už som sa stretla s viacerými produktmi, ktoré ju mali, no toto duo je asi prvé, ktoré som si aj v tejto vôni kúpila

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.