L'ORÉAL PARIS ELSEVE EXTRAORDINARY CLAY

Dnes tu mám pre Vás nový článok a tým je recenzia na ďalšiu vlasovú starostlivosť - Elseve Extraordinary Clay od L'Oréal Paris, ktorá je určená pre rýchlo sa mastiace vlasy. Z tejto rady som si kúpila šampón na vlasy a kondicionér a aj napriek tomu, že som značku L'Oréal Paris už niekoľkokrát mala, táto rada bola pre mňa novinkou. Okrem sľubovaného účinku ma pri kúpe zaujala aj krásna vôňa oboch produktov. Ak ste zvedavé, ako u mňa produkty tejto rady obstáli, pokračujte v čítaní celého článku!


A little bit more about it...

čistiaci šampón pre rýchlo sa mastiace vlasy efektívne čistí pokožku hlavy a dôkladne umýva vlasy
šampón zanecháva vlasy jemné a reguluje nadmernú tvorbu mazu
kondicionér dodáva vlasom lesk, jemnosť, vyživuje a regeneruje ich, uľahčuje rozčesávanie
hydratácia vlasov až na 72 hodín bez zaťaženia a lesk


L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay Hair Shampoo

Ako som už spomenula v úvode, oba produkty majú krásnu a intenzívnu vôňu, ktorá však nie je nijako vtieravá či silná a miestami mi pripomína uhorkovú kozmetickú vôňu. Táto vôňa vo vlasoch vydrží aj po umytí až do ďalšieho umytia a aspoň pre mňa je práve táto vlastnosť veľkým plusom. Dá sa povedať, že šampón pení normálne, aj keď možno by to mohlo byť aj lepšie.

Čo sa týka samotných účinkov šampónu, musím povedať, že vlasy sú jemné, krásne prevoňané, majú objem a šampón ich naozaj pekne umyje a zanechá pocit čistoty a ľahkosti, ktorý však netrvá 72 hodín. Ak si vlasy umyjem večer, vydržia mi maximálne jeden deň  a pokiaľ si vlasy umyjem v polovici dňa, vydržia mi ešte do ďalšieho dňa (rovnako ako pri iných šampónoch). Vlasy sú však oveľa mastnejšie, ako pri používaní iného šampónu (alebo mi to tak aspoň príde). Dokonca mám pocit, že mi vlasy vypadávajú viac a to najmä počas ich umývania.


Medzi látky, ktorých obsah je v šampóne najvyšší patrí:
  • AQUA/WATER - najväčší podiel v šampóne má práve voda, ktorá sa jednoducho nachádza v každej kozmetike
  • SODIUM LAURETH SULFATE - sulfát, ktorý čistí pokožku a vlasy, tvorí penu, no môže spôsobiť podráždenie a vysušovanie pokožky, vypadávanie vlasov a tvorbu lupín najmä pri citlivej pokožke
  • COCO-BETAINE - látka rastlinného pôvodu, "čistidlo" a "penidlo"
Okrem toho však šampón obsahuje aj veľa iných látok. Medzi látky, ktorých sa nemusíme obávať patrí napríklad SODIUM CHLORIDE (antiseptický, stimulačný účinok, aromatická prísada), GUAR HYDROXYP. (antiseptické účinky, hydratácia), SODIUM HYALURONATE (antistatický, zvláčňujúci a hydratačný efekt) či rôzne íly ako KAOLIN (exfoliačný účinok, regulácia mazu) alebo MONTMORILLONITE (francúzsky zelený íl). 

Medzi škodlivé látky, ktoré môžu vyvolať alergickú reakciu alebo podráždenie najmä pri citlivej pokožke patrí CI 42090 (chemická látka), CITRONELLOL (vonný efekt), HEHYLCINNAMAL (vonný efekt) či BENZYL ALCOHOL (toxický, dráždivý, vonný efekt) alebo LINALOOL (vonný efekt).


L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay Hair Conditioner

Čo sa týka kondicionéru z tejto rady, rovnako aj ten má krásnu vôňu. Má vodovejšiu konzistenciu a príde mi, že ho na vlasy netreba dávať príliš veľa, vlasy a hlavne končeky sú jemné, vyživené a zregenerované už pri prvom použití. Vlasy sa tiež bez problémov rozčesávajú


Medzi látky, ktorých obsah je v kondicionéri najvyšší patrí:
  • AQUA/WATER 
  • CETEARYL ALCOHOL - vytvára penu, pôsobí ako mazivo na povrchu kože, možné reakcie pri veľmi citlivej pokožke
  • BEHENTRIMONIUM CHLORIDE - toxická zlúčenina, ktorá môže byť škodlivá
Medzi látky, ktoré sa neradia medzi škodlivé patrí napríklad SODIUM HYALURONATE, íly MONTMORILLONITE a KAOLIN, CITRIC ACID (antioxidačné účinky, navracia rovnováhu pH pokožky), GLYC. SOJA OIL (čistá prírodná látka) a GLYCERIN.

Okrem toho však tento kondicionér obsahuje veľa škodlivých látok, ktoré môžu byť toxické, dráždivé a môžu vyvolať alergické reakcie najmä pri citlivej pokožke, avšak to nemusí byť podmienkou. Patrí sem LINALOOL, BENZYL ALCOHOL, CITRONELLOL, HEXYLCINNAMAL, PHENOXYETHNAOL či BHT (toxická látka).


🗢🗢🗢🗢🗢
3/5 body

PS: Dajte mi do komentárov vedieť, či sa Vám rozbor zloženia daných produktov páčil a či by ste oň mali záujem aj pri ďalších recenziách! :)


9 comments

  1. Such a great brand! I love so many of their products. These look especially wonderful.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ze začátku jsem si říkala, že by to mohl být šampon pro mě, taky mám rychle se mastící vlasy, ale po delším čtení už mě tak moc nezaujal. Ten rozbor složení je určitě super.
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. To som si presne myslela aj ja, keď som ho v obchode našla :)

      Delete
  3. Rozbor je super, v poslednom čase uvažujem, že ho budem tiež písať, pretože čím ďalej, tým viac z nás sleduje na produktoch práve toto a je dobré vedieť, čomu sa treba vyhnúť a naopak čo vyhľadávať. Elseve šampóny nepoužívam často, len ak vidím akciu a nemám práve šampón a to práve kvôli mnohým silikónom. Ale keďže šampóny s a bez silikónov rada striedam, vyskytol sa aj v mojej kúpelni :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úplne s tebou súhlasím :) Aj ja si začínam viac všímať zložky obsiahnuté v rôznej kozmetike a nejak tak si aj vyberať kozmetiku s tým "lepším" obsahom

      Delete
  4. Elseve vůbec nepouživám..mám svoje vyzkoušene značky a konkrétni typy šamponu :) a ty rozbory nějak neřešim, protože nemam alergie a tak mi to nic neříká :/

    ReplyDelete
  5. Hello dear,
    What a great post! love Loreal :D
    bisous

    http://www.gallech.com/

    ReplyDelete
  6. Rozbor je super! Určite aj ďalej a navždy! Snažím sa vždy pred kúpou čítať zloženie aby som vedela čo používam!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.