SPRING DETOX | BODY, SKIN & MIND

Aj napriek tomu, že to vonku tak nevyzerá, jar sa nám začala a práve preto je najlepšie ju privítať práve jarným detoxom. Pokiaľ ste stále unavené, bez nálady a počas dňa vás obklopuje len samá negativita, očista tela je presne to, čo práve potrebujete. Netreba však zabúdať ani na našu psychickú stránku a tak očistu doprajte aj jej! Prajem vám príjemné čítanie!


V prvom rade by ste mali začať s očistou celého tela, ktorá vás zbaví všetkých škodlivých látok a povzbudí vás nie len zvnútra, ale aj zvonku. Do svojej stravy by ste v prvom rade mali pridať ovocie a zeleninu, ktorá obsahuje najviac detoxikačných účinkov a to v prvom rade cesnak a cibuľu, zázvor, citrusy, jablká, mrkvu či rôzne orechy. Pomôže vám aj pravidelné pitie zeleného, zázvorového či bieleho čaju alebo horúcej vody s citrónom. Okrem toho však netreba zabúdať ani na pohyb. Pokiaľ nie ste práve milovníčky športu, postačí aj jemná jóga (ktorá je dobrá nie len pre celé telo, ale aj na myseľ), menšia prechádzka či pilátes.





Detox celého organizmu má však benefity aj pre vašu pokožku. Pokiaľ sa vám zhoršila pleť, máte rozšírené akné alebo vás trápia iné kožné problémy, aj v tomto prípade môže byť práve detox to, čo vaša pleť a pokožka potrebuje. Pre krajšiu pleť si vyskúšajte urobiť ovocné limonády, ktoré majú veľa vitamínov a s vašou pokožkou urobia zázraky. Na prvom mieste je určite limonáda zo šalátovej uhorky, citrónu a mäty, veľmi dobré účinky má aj kombinácia citrónu, jahôd, jablka, mäty a škorice a za vyskúšanie určite stojí aj limonáda z kiwi, malín a broskyne, ktorá je bohatá na vitamín C a váš organizmus udrží hydratovaný.



Pri celej očiste však myslite aj na vlasy, ktoré si svoju regeneráciu a detox taktiež zaslúžia. Niektoré kadernícke salóny poskytujú celkový detox vlasov, ktorý ich zbaví zvyškov z vlasových produktov a vaše vlasy ostanú oveľa zdravšie. Ak im však starostlivosť chcete dopriať doma, siahnite po nejakých prírodných produktoch a maskách a hýčkajte si ich.

Môžete vyskúšať aj detox pokožky vlasov a to zmiešaním 1 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky škorice a 2 čajové lyžičky olivového oleja. Vzniknutú zmes stačí len naniesť na pokožku hlavy a jemne ju vmasírovať. Zbaví vás odumretej pokožky a všetkých nečistôt, ktoré bránia rastu nových vlasov.



A keďže myšlienky dokážu ovplyvniť celé telo, "detox" by ste mali praktikovať aj v tejto oblasti a to drobnosťami, ktoré vás robia šťastnými. Každý z nás občas potrebuje oddych od všetkého, čo sa deje okolo a preto si skúste zvyknúť na rôzne rituály, ktoré odbúrajú aj vašu myseľ. Môžete ísť na prechádzku, venovať sa jóge či meditácií, písať si denník alebo si spisovať veci, ktoré vám v ten deň vyčarili úsmev na tvári a za ktoré ste vďačné, dať si napríklad nie len chutné, ale aj pekne vyzerajúce raňajky, počúvať relaxačnú hudbu pri východe či západe slnka alebo čítaní knihy, vyskúšať byť na deň vegánom či vegetariánom alebo len odložiť mobil a venovať sa sama sebe!

The mind is everything. What you think you become. - Buddha




Ako si jarný detox predstavujete vy? Zvyknete si ho robiť? Ako si "detoxikujete" vašu myseľ?



12 comments

  1. Zelený čaj mám moc ráda a piju ho po celý rok. Akorát koncem měsíce jedu na návštěvu k rodičům, takže tam si odpočinu a odložím telefon na celý týden. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Super tipy, něco určitě vyzkouším:).
    Windy pink style

    ReplyDelete
  3. Skvělý článek :) Já detoxy nikdy moc nedělala, ale jak to tak čtu, vlatně dělám tohle všechno tak nějak pravidelně :) :D Jen na to pilates pořád nemám čas :D


    TheWayByA

    ReplyDelete
  4. určitě si to objednej, doporučuji =)

    ReplyDelete
  5. naozaj pekný článok ;) naši asi vo februári kúpili smoothie maker a odvtedy si každé ráno robím zdravé raňajky, čo som predtým nerobievala... a pomaličky sa snažím preorientovať na ovocie namiesto sladkostí, lebo sladké proste zbožňujem :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  6. Pěkné tipy :)) já plánuji detox těla :) a opět začít chodit na jógu:))

    Shard of Dreams

    ReplyDelete
  7. Super článek :) zaujala mě ta limonáda z okurky, citronu a máty, možná ji vyzkouším, zní to zajimavě :) co se detoxu těla týče, myslím, že to pro mě nebude žádný problém, protože jablka a citrusy miluju a oříšky to je taky moje :)

    Maris Novotná

    ReplyDelete
  8. Nezvyknem ho robiť, ale chystám sa naňho, ale asi až po veľkej noci, kedy to budem naozaj nutne potrebovať :D
    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
  9. Skvělý článek, občas detoxy dělám, ale ne moc pravidelně :D Pěkné tipy

    SmileThess

    ReplyDelete
  10. Okurkovou limonádu zbožňuji, ale spíše v létě, když je vedro. Na jaro mám raději smoothie nebo maté. Snažím se ale detoxikovat průběžně, nárazově to neumím...

    Hlavu si čistím výrobou šperků nebo jiných drobností. :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.