PREDSAVZATIA NA ROK 2018

Prajem vám všetkým krásny a úspešný štart do nového roku! Aj keď je už asi takým gýčom, dávať si predsavzatia a všade o tom hovoriť či písať, rozhodla som sa, že tento gýč zavesím aj vám sem, na blog. Doteraz som nad predsavzatiami alebo inými vecami, ktoré by som v následujúcom roku chcela splniť či vylepšiť nerozmýšľala, no skúsila som sa zamyslieť a sama som bola prekvapená, čo všetko ma napadlo. Čo všetko by som chcela zmeniť, urobiť inak, vylepšiť. A tak vám sem dávam môj malý zoznam vecí, ktorý by mi stále pripomínal všetko to, čo chcem urobiť preto, aby som akýmsi spôsobom bola šťastnejšia a spokojnejšia. Či už sa mi ciele podaria alebo nie, dôležité je vôbec zamyslieť sa nad tým a mať tú myšlienku, urobiť s tým niečo. To ako žijeme, akými sme ľuďmi, čo robíme a či sme len šťastní, nikto iný neovplyvní len my sami, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá.

Workout. Eat healthier. Drink more water.
Každý snívame o tom perfektne vypracovanom tele, ktoré nám každý závidí. Ale je to skutočne to, čo chceme my? Prečo by sme sa mali meniť kvôli ľuďom a kvôli tomu, čo si o nás myslia. Už veľmi dlho rozmýšľam nad tým, začať cvičiť. Nie preto, že by to bolo odo mňa vyžadované okolím, sama som chudá a v celku som s mojou postavou spokojná (aj keď niektoré partie by mohli byť iné), tiež by mi vôbec nevadilo aspoň trošku pribrať. Každá žena chce mať predsa pekné krivky. Takže moje cvičenie by bolo skôr formovacie, ako s cieľom schudnúť. Taktiež by som bola rada, keby som viac skúšala jesť veci, ktoré som predtým ešte nemala, možno jesť viac zeleniny a naučiť sa jesť viac zdravo. Mojím veľkým problémom je aj pitný režim a najmä ten sa odzrkadľuje na mojej pleti. Vždy si hovorím, že musím veľa piť, no nikdy to nedodržím a tak by som bola neskutočne rada, keby som sa konečne dokopala k tomu vypiť denne aspoň toľko litrov vody, koľko človek normálne má.


Skincare. Body.
Nech si hovorí kto chce čo chce, nikto sa nestará o svoju pleť až tak pravidelne a starostlivo, ako hovorí. Dokonca ani ja. Sama mám veľakrát chvíľky, kedy sa mi absolútne nechce vyčistiť si ju ani obyčajným gélom či penou. O dôslednom krémovaní už radšej ani nehovorím. To sa týka napríklad aj krémovania tela. Kedysi som neznášala byť celá upatlaná a lepkavá od telového mlieka a nevedela som vydržať a naučiť sa čakať, kým sa do pokožky vpije. Aj keď je to možno takto na prvý pohľad úplná hlúposť dávať do predsavzatí takéto veci, podľa mňa je to aj o drobnostiach, ktoré si človek uvedomí len v danej chvíľke a potom nad tým mávne rukou. Takže v novom roku - dávať väčšiu pozornosť svojej pleti a nezabúdať ani na starostlivosť o pokožku a telo.


Focus on school. Agenda.
S novým rokom príde aj veľa nových povinností do školy, keďže sa mi blíži druhá várka maturít a tým pádom aj veci spojené s vysokou školou, či už podávanie prihlášok alebo príprava na prijímačky. Aj keď to mám v škole niekedy naozaj dosť ťažké, chcela by som sa na ňu viac sústrediť a zlepšiť si aj známky. Taktiež by som sa chcela zamerať na dôkladnú prípravu na prijímacie skúšky a dokopať sa aj k tomu, viac a pravidelne si zapisovať všetky dôležité veci do diára, keďže som v tomto nebola vždy dôsledná. Veľakrát mám však rada veci pekne zorganizované a zapísané niekde, kde ich nestratím.


Take more vitamins.
Ja a vitamíny alebo len jedenie ovocia je asi rovnaký problém, ako pravidelný pitný režim. Aj keď mám ovocie veľmi rada, absolútne si neviem ustrážiť to, aby som ho pravidelne jedla. Už sa mi viackrát stalo, že mi chýbali niektoré vitamíny a tak by som tomu chcela predísť. Takže dúfam, že mi nový rok prinesie väčšiu vôľu k tomu donútiť sa konečne zjesť nejaké vitamíny, aj keby to malo byť v tabletkovej forme (avšak najlepšie vo forme gumených macíkov, nikto nemá rád tie hnusné veľké nechutné tabletky).


Yoga. Learn how to meditate. Good vibes.
Už toľkokrát som skúšala jógu a aj napriek tomu, že viem, aký skvelý vplyv môže mať nie len na telo, ale aj dušu, nejako som od tohto cvičenia upustila a rada by som sa k nemu opäť vrátila a tak znovu objavila jeho čaro. Rovnako tak to platí aj s meditáciou a celkovým pozitívnym myslením, s ktorým mám ja neskutočný problém. Aj na tom by som chcela zapracovať a tak konečne žiť aspoň o niečo menej vystresovaný život.


Learn how to relax.
A keď sme už pri tom strese, tiež by som sa konečne chcela naučiť relaxovať. Len tak na chvíľku vypnúť, nič nerobiť, nad ničím nemyslieť. Alebo si nájsť nejakú aktivitu, ktorá by mi priniesla trošku pokoja a oddychu. Niečo, čo ma privedie na úplne iné myšlienky a bude ma robiť spokojnejšou.


That perfect balayage.
Keďže sa už pomerne dlho snažím pretransformovať moje vlasy na tie krásne s perfektnou balayage, chcela by som to už tento rok konečne aj finishovať. Taktiež dať viac pozornosti mojím vlasom a viac si ich hýčkať, aby som na ne mohla byť hrdá.


Grateful.
Byť naozaj vďačná za všetko, čo mám a čo mi nový rok prinesie, či už to bude pozitívne alebo nie. Myslím, že celkovo ľudia v dnešnej dobe sa naháňajú čím ďalej tým viac za vecami, ktoré nemajú a vôbec si neuvedomujú a nemyslia na to, čo majú a čím sú obklopení. Všetci chceme mať všetko, ale čo ak to všetko už dávno máme? Chcela by som sa viac zamerať aj na malé veci, ktoré vedia človeku vyčariť úsmev na tvári a byť za to všetko vďačná. A naozaj to tak aj cítiť.


Aké sú vaše predsavzatia do nového roku? Na ktoré veci sa chcete viac zamerať? Čo vás robí šťastnými?





4 comments

  1. Krásny článok, ja som rozhodne za to aby si dal človek predsavzatia, pretože je tam tá motivácia ich splniť. sme na tom skoro rovnako, pretože tiež by som chcela začať viac cvičiť, viac sa venovať škole pretože tiež maturujem a chystám sa na výšku a to posledné je asi najhlavnejšie a tiež sa tým riadim. Treba byť vďačný za všetko čo máme :)

    Prajem krásny štart do Nového roku 2018 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ti ďakujem! Rovnako aj tebe ♥

      Delete
  2. Máš skvělá předsevzetí! Moc pěkný článek:)
    Windy pink style

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.