3 WAYS HOW TO USE AN AVOCADO

Už veľmi dlho som rozmýšľala, že dám avokádu opäť šancu, keďže mi na prvýkrát vôbec nechutilo. Vždy ma fascinovali všetky rôzne recepty a krásne fotky, na ktorých práve avokádo hralo hlavnú rolu. Jedného dňa som sa teda rozhodla, že ho skúsim ešte raz a tak vznikol nápad na článok, 3 spôsoby ako využiť avokádo. Dúfam, že sa vám článok bude páčiť a pokiaľ nie ste milovníkmi avokáda, verím, že po tomto článku mu aj vy dáte ešte šancu.

AVOCADO SMOOTHIE


Aj napriek tomu, že smoothie až tak neľúbim, na toto avokádovo-banánové som bola veľmi zvedavá. Keďže avokádo nemá skoro žiadnu chuť, vôbec som si nevedela predstaviť, ako takéto smoothie s avokádom môže chutiť. Bola som však veľmi prekvapená z toho, aká chuť môže práve vzniknúť kombináciou avokáda s inými ingredienciami. 

Čo potrebujeme?

• 1 celý banán
• 1 polovica avokáda
• 1 pohár mlieka
• 1-2 lyžičky medu

Avokádo a banán si nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéru, pridáme pohár mlieka a 1-2 lyžičky medu a všetko spolu rozmixujeme. 




AVOCADO & EGG TOAST


Toast s vajíčkom mám na raňajky veľmi rada a tak som sa rozhodla prvýkrát vyskúšať aj avokádovú nátierku. So správnym dochutením a v kombinácii s vajíčkom a toastom chutí naozaj veľmi dobre.

Čo potrebujeme?

• 1 polovica avokáda
• 1 vajíčko
• toastový chlieb
• cesnak
• čierne korenie a soľ

Roztlačíme si polovicu avokáda, (pridáme citrónovú šťavu), pridáme strúčik cesnaku (množstvo záleží od vašej chuti), dochutíme čiernym korením a pridáme soľ. Nátierku dáme na opečený toast a na vrch dáme vajíčko.




AVOCADO FACE MASK


Zvyšky, ktoré mi z avokáda zostali som využila na pleťovú masku. Takéto pleťové masky sú skvelé v tom, že keďže si ich robíte zo surovín, ktoré máte doma, viete, čo obsahujú a taktiež pleti dodajú oveľa viac výživy ako tie, ktoré normálne kúpite v obchode. Táto maska je avokádovo-medová s ovsenými vločkami a je vhodná práve na zmiešanú a problematickú pleť. Po vyskúšaní tejto masky bola moja pleť rozžiarená, veľmi jemná a prišlo mi, že aj akné bolo o trošku viac stiahnuté. Samozrejme, pleť sa vám úplne nezlepší po tejto maske okamžite, takže ju určite treba používať častejšie.

Čo potrebujeme?

• avokádo
• ovsené vločky
• med

Avokádo si roztlačíme vidličkou, pridáme ovsené vločky (môžete si ich aj pomleť) a med. Pri tejto pleťovej maske žiadne mierky nie sú, takže je len a len na vás. v akom množstve každú igredienciu použijete.




Máte radi/y avokádo? Na aké spôsoby ho používate vy? Chceli by ste vidieť nejaký podobný článok s iným ovocím/zeleninou prípadne rastlinou?







18 comments

  1. To smoothie bych si hned dala. Jinak mně avokádo docela chutná. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  2. Moc se mi líbí, jak máš nafocené fotky :) Ten toast s avokádem si také občas dávám a je super skvělý! :)

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to ma teší, snažím sa ich nafotiť tak, aby boli vyzerali dobre :)

      Delete
  3. Já mám avokádo moc ráda, ale vždycky skončím u mojí klasiky coby pomazánky a jsem spokojená :) Nejvíc mě zaujala maska na obličej :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  4. Avokádo mám taky moc ráda. Hlavně si s ním dávám sushi :)

    ReplyDelete
  5. Avokádo jsem měla pouze jednou a pekla jsem z něj buchtu :-)

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  6. Avokádo mi moc nechutná, ale chci se ho naučit dělat na způsob, ve kterém mi zachutná :)

    ELIS MINAROVÁ

    ReplyDelete
  7. Já zkoušela avokádo jen jednou a také mě neoslovilo, zatím ale netoužím mu dát druhou šanci :D :D toust ale vypadá skvěle! A ta maska je zajímavá :)

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  8. beautiful blog! I really like how you write
    and what you give photos. wonderful!
    I have a question, you will agree to follow for follow?
    I like to be in touch with inspirational blogs.
    Greetings from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Ja som mala úplne rovnaký názor na avokádo. Prvýkrát som nechápala čo na ňom ostatný vidia a teraz som už aj ja ten Big lover avokádo! Smoothie s avokádom som sa vždy bála kvôli jeho chutí ale musím to vyskúšať. Inak toast s avokádom je dokonalý a masku mám tiež rada.
    A nádherné fotky!!!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
  10. Tak avokado jsem měla jen na toastu a o zrovna před asi 10 minutkama :D toho smoothie se trošku bojím, ale třeba se jednou odhodlám:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aj mňa najprv trošku odrádzala chuť práve tejto kombinácie, ale bola som veľmi milo prekvapená :)

      Delete
  11. Já avokádo miluji. Často dělám quacamole a nebo právě pomazánku a pak na to volské oko - jak to máš ve článku ty :) Svojí dcerce mixuji avokádo společně s banánem na svačinku. A nebo moc ráda dělám avokádovou omáčku na těstoviny :) Flavoursofamellia.blogspot.cz

    ReplyDelete
  12. Hey dear!
    Loved the post and the blog <3 i already followed :)
    I want invite you to visit and follow mine <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt <3

    ReplyDelete
  13. Beautiful blog! I really like how you write and and your photos.
    I have a question, you will agree to follow for follow? I like to be in touch with inspirational blogs.

    xoxo from Russia ♥
    www.chigarkova.ru

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.