S.O.S. BEAUTY BAG

Myslím, že každá žena potrebuje mať určité nutnosti neustále pri sebe, či už sa jedná o kozmetické alebo rôzne iné veci. Dôležitou vecou, aspoň teda pre nás - ženy, je záchranná kozmetická taštička, v ktorej nájdeme vždy to, čo potrebujeme. Ja sama jednu v kabelke vždy nosím a vždy sa na ňu môžem spoľahnúť. Dala som dokopy teda zopár vecí, ktoré by ste v takejto záchrannej kozmetickej taštičke mali mať, samozrejme, nemusíte tam mať úplne všetko, no snáď vám článok dodá inšpiráciu alebo vám možno len pripomenie, čo do tej svojej máte doplniť.


1. Základom je samotná kozmetická taštička, ktorá by nemala byť ani príliš veľká a ani príliš malá. Nezabúdajte, že je určená naozaj len na nevyhnutné veci, ktoré by ste počas dňa mohli potrebovať (alebo niekto okolo vás) a tak ju zbytočne neprepchávajte. Mala by byť akurát do kabelky, aby nezaberala veľa miesta a nebola ťažšia, ako samotná kabelka.


2. vložky a tampóny - úplne tá najdôležitejšia vec, na ktorú nemôžeme zabudnúť. Nikdy neviete, kedy ich vy, či niekto iný bude potrebovať.

3. vlhčené obrúsky - opäť jedna z nutností, pretože neviete, kedy vás nie len "vaše dni" môžu prekvapiť.

4. čisté spodné prádlo - všimla som si, že veľa báb a žien nosí v svojej kozmetickej taštičke aj náhradné spodné prádlo, keby ste náhodou dostali opäť "svoje dni" nečakane.

5. lieky - keďže neviete, kedy vás bolesť hlavy či brucha môže prepadnúť, určite netreba zabúdať ani na lieky od bolesti. Okrem toho je dobré mať pri sebe aj zopár cukríkov na hrdlo či rôzne iné lieky, ktoré by ste mohli potrebovať.


6. hrebeň - asi si poviete, že na čo vám v kabelke bude hrebeň či kefa, no ja osobne neznášam, keď mi vietor vyfúka vlasy alebo si ich občas počas dňa neprečešem, preto jeden mini hrebeň spolu so zrkadielkom nosím stále pri sebe.

7. zrkadlo - niektoré z nás ho možno až tak cez deň nepotrebujú, no tým, že mám zmiešanú pleť a taktiež sa maľujem (aj keď iba trošku), počas dňa sa proste do toho mini zrkadielka pozrieť musím.

8. papieriky na mastnú pleť - tieto papieriky jednoznačne odporúčam! Stali sa mojím záchrancom a hneď ako vidím, že sa mi niektorá z tváre leskne, už aj ich z taštičky vyťahujem.

9. gumičky do vlasov - najmä kvôli tomu, že sa stále strácajú a nevieme ich nájsť, jednu či dve je dobré mať stále pri sebe.


10. balzám na pery - ja našťastie nemávam popraskané pery, no pre niekoho balzám na pery môže byť skutočným záchrancom. Používam ho počas dňa len cez zimu a to aj vtedy si ho dám buď do bundy alebo ho použijem ráno.

11. krém na ruky - krém na ruky síce netvorí tak úplne súčasť mojej s.o.s. beauty taštičky, no v kabelke ho vždy rada nosím. V poslednej dobe mávam ruky dosť vysušené a ten pocit neznášam, takže vždy nejaký ten mini krémik nosím.

12. vreckovky - ktoré sú tiež klasikou, no asi ich väčšina nosíme skôr niekde v kabelke, ako v už spomínanej taštičke.

13. žuvačky - ďalšia nutnosť, ktorú mám vždy rada po ruke. Nikdy neviete, kedy ich budete potrebovať a to obzvlášť počas nejakej stresovej situácie (alebo len tak od nudy).

14. čistiace obrúsky na okuliare - práve tie, ja, človek s okuliarmi, neustále potrebujem a mám ich málo.

15. antiperspirant - ani ten netvorí súčasť mojej s.o.s. taštičky, no počas leta a horúcich dní som so sebou v kabelke vždy pre istotu jeden malý, v podobe roll-onu, mala.

16. dezinfekčný gél na ruky - ktorý sa vždy zíde, no málokto ho má (ako napríklad momentálne ja).

17. leukoplasty - ktoré som sa pomaly naučila nosiť vždy so sebou a určite by ste mali aj vy, pretože bez nich sa ďalej ťažko pohnete.

18. odličovacie obrúsky - ktoré by podľa mňa zbytočne zaberali v taštičke či kabelke pri každodennom nosení priestor, no aj tak som ich sem dala, pretože pokiaľ sa líčite, niekedy môžu prísť vhod.


19. make-up, ktorý práve máte na sebe - pokiaľ sa líčite, určite viete, aké ťažké je udržať si ten krásny make-up celý deň, presne ako sme si ho ráno na seba dali. Ja veľmi nie som zástancom toho, aby som ťahala každú jednú vec, ktorú som si ráno na tvár použila, no aspoň nejaké tie drobnosti môžeme potrebovať. Tým, že mám veľmi jemné obočie a líčim si ho, vždy mám so sebou ceruzku na obočie, občas korektor či púder, no niekedy si vystačím aj s papierikmi, ktoré mi mastnotu vstrebú. Keď si dám ráno rúž, niekedy si aj ten hodím do kabelky. Veľakrát to záleží od toho, kam idem alebo či to cez deň vôbec použijem.

20. mini parfém - najmä počas zimy, kedy sa viac potím a chcem na sebe parfém cítiť, si vždy do tašky hodím aj cestovnú fľaštičku s parfémom, ktorý mám na sebe a tak sa kedykoľvek počas dňa môžem navoňať.


Máte svoju záchrannú beauty taštičku? Aké nutnosti  v nej máte? Nosievate ju stále so sebou?




7 comments

  1. většimu z toho nenosím :-D asi bych měla víc..

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  2. Moje takové nutnosti, které potřebuju mít u sebe je rozhodně pudr - dříve jsem taky používala ty "odmasťující" papírky (jede tip! Můžeš si místo nich pořídit normální papír v papírnictví - nevím jak se teď přesně jmenuje, ale balí ti do něj třeba květiny v květinářství a funguje úplně stejně! :D) a rozhodně ještě potřebuju mít po ruce Carmex - což je podle mě jeden z nejlepších lojů na rty - opravdu mi zachránil mé rty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak isto by mal fungovať aj papier na pečenie, no neviem, komu by sa to chcelo neustále strihať :D plus by som si to asi skôr zabudla zobrať, ako keď mám tieto papieriky už rovno ako balenie

      Delete
  3. Tak toto je brutálny beauty bag SOS :) všetko by som dokázala využiť

    www.lifi.sk

    ReplyDelete
  4. Záchranou taštičku nemám, ale už jsem si říkala, že bych si měla pořídit. Mám totiž všemožně naházené v kabelce a nejen, že se ve chvíli, kdy je nejvíc potřebujeme, špatně hledají, ale také je to poměrně na nic, když se mi válí po kabelce :D

    https://elisminarova.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ju mám a aj tak niektoré veci mám pohádzané po kabelke a vždy ich lovím a hľadám :D :)

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.