FALL SEASON FASHION GUIDE 2017

Keďže je už oficiálne jeseň, fashion článok s módnymi tipmi pre tohtoročnú jesennú sezónu nesmie chýbať. Snažila som sa vybrať tie najlepšie z nich, no aj tento rok ostáva veľa trendov rovnakých ako minulý rok, či sa len letná móda transformovala na jesennú. Takže pokiaľ sledujete, čo sa práve nosí, možno vás tento článok ničím novým neprekvapí, no snáď z neho aspoň načerpáte nejakú tu inšpiráciu a pre tých, ktorí sa v móde až tak nehýbu, dúfam, že vás článok a novo-staré módne trendy zaujmú.

Prvými by som začala asi farbami, ktoré tvoria veľkú podstatu každého ročného obdobia a vecí, ktoré sú počas neho momentálne in. Farby sa priveľmi nemenia, takže stále vedie hnedá, šedá, čierna, vínová, tmavofialová, horčicová či kaki a ich odtiene, no medzi nováčikov patrí bledoružová so staroružovou, ríbezľová, modrošedá farba a žiarivá žltá

Čo sa týka vzorov a materiálov, prevládajú kockované vzory, pepito vzor, pruhy, leopardí či hadí vzor (najmä pri kabelkách), kvetinové vzory ale aj jednofarebné kúsky oblečenia, stále sú však trendy všetky vintage vzory. Z materiálov je to najmä semiš, zamat, kožušina, koža a lakované materiály. Nesmieme zabudnúť ani na detaily, akými sú cvoky, nášivky, výšivky či opasky alebo gombíky a zipsy.


Keďže jeseň je práve tým prechodným obdobím, ráno býva zima a poobede zas teplo a preto si nikdy nevieme vybrať čo na seba. Práve na takéto počasie sú ako stvorené ľahké bundičky. Tak ako aj počas leta aj počas zimy sú trendy dotrhané a predĺžené riflové bundy, no tentokrát s goliérom z vlny či z kožušinky. Nezaostávajú ani koženkové bundy, ktoré sú klasikou a ani kožušinkové biker bundy.


Medzi trendy bundy patria najmä tenšie parky či army bundy v zelenej, kaki farbe alebo s vojnovým vzorom. Aj bomberky ostávajú v móde skrášlené výšivkami a nášivkami.


No a na takú tu studenšiu jeseň až na prechod do zimy tu máme kabáty v pánskom štýle, kimono kabáty či nestarnúce trenchcoaty. Pokiaľ obľubujete faux fur kabátiky, kľudne ich môžete vytiahnuť aj túto sezónu.


Z bundičiek sa presúvame k svetrom. Najlepšie čo najväčšie a najteplejšie, so stojačikom či bez. Nesmú chýbať ani volánové rukávy presne tak, ako to bolo aj počas leta a taktiež ani šnúrovačky. Trendom sú aj svetre s ná/výšivkami a hlbokým V-éčkovým výstrihom.


Čo sa týka mikín a samotných topov, opäť prevládajú kúsky s voľnými volánovými rukávmi, veľmi dobre známe výšivky a to najmä ruží a rôzne jednoduché nápisy. Najnovšou novinkou sú zamatové mikiny a mikiny s kožušinkovými rukávmi. Topy s chokermi či rôznou potlačou ostávajú v móde tiež.


V kategórii košieľ a blúzok prevládajú jednoduché a väčšinou vintage vzory - kocky, pásiky, kvety. Aj na jeseň sú trendy blúzky s odhalenými ramenami. Avšak všetky vzory a štýly blúzok sú tento rok veľmi podobné práve tým šatovým.


Takže v obchode určite uvidíte šaty s rovnakým vzorom ako je blúzka či nejaká košeľa. Okrem tých vzorovaných, prevládajú aj v tejto kategórii jednofarebné kúsky.


Trendy ostávajú nezmenené aj pri jeansoch, takže týmito high-waisted vintage riflami určite nešliapnete vedľa. Obzvlášť tými roztrhanými či tými s výšivkami.


Čo sa týka sukní, aj tento rok sú in kruhové sukne rôznych materiálov a farieb. Či už je to kocka, pepito alebo károvaný vzor, všetko sa nosí. Taktiež semiš, koženka, lakovaný materiál či riflovina a zipsy s vreckami.


Medzi čižmami máme novinky a tými sú zamatové čižmičky a čižmy so vzorom, väčšinou kvetinovým. Ďalej prevládajú lakované či semišové čižmy so šnurovaním alebo bez, vysoké čižmy a netreba zabúdať ani na obľúbené chelsea boots.


Pri kabelkách je to taktiež pestré. V móde sú kabelky na "štýl Chloe", kožené ale aj semišové, či chlpaté kabelky, najlepšie ozdobené cvokmi alebo na retiazke.


Aj keď klobúky nenosím, pretože sa mi nehodia (aspoň si to myslím, keďže som asi nikdy ani žiadny nemala), veľmi sa mi páčia a najmä v krásnych outfitoch. Pokiaľ ste teda milovníkmi klobúkov, ani tento rok nevýjdu z módy, no pridávajú sa k ním aj baretky. Ja však milujem huňaté a teplé čelenky a rovnako aj s kožušinkovými šálmi sú tento rok čelenky trendy.


Poslednou kategóriou je bižutéria. Prevládajú najmä minimalistické náušnice a kruhy v metalických farbách, ale aj väčšie náušnice so strapcami. Čo sa týka náhrdelníkov, vhodnejšie sú jednoduché a jemné retiazky či chokery. Veľmi peknou novinkou sú aj goliere s rôznymi štrasovými doplnkami.


Ktorý z trendov sa vám páči najviac? Dozvedeli ste sa niečo nové? Aký typ bundy preferujete na jeseň? Nosíte bižutériu? 



6 comments

  1. Džíny s nášivkami miluju:D Moc pěkný článek a blog:)
    Windy pink style

    ReplyDelete
  2. To je asi nejvíce podzimních tipů na jednom místě, jaké jsem kdy viděla :-) povedené kousky, mám ráda růžovou a trička nebo bundy s nášivkami.
    All my cosmetics

    ReplyDelete
  3. Panebože, tie koženky a riflovky by som mala najradšej všetky!! Takisto by som prijala nejaký huňatí kožúštek a pekné svetríky:) Najmä mäkučké!

    Saja Frey Blog

    ReplyDelete
  4. Takže, potřebuji všechno. Jakože fakt :D Loni jsem rozprodala většinu svých svetrů a svojí sbírku tak letos plánuji rozrůst tak uvidím :) Také jsem ráda, že "županové" kabátky frčí i letos, jeden jsem si loni dovezla z Ruska a tak ho určitě provětrám i letos..

    Lenny v Dánsku

    ReplyDelete
  5. Ahoj, máš to pěkně rozdělené. Moc hezký článek a oblečení je super, líbí se mi snad vše!

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.