DORM ROOM INSPIRATION

Už o pár dní začína škola a ja tu mám pre vás prvý z článkov zo série "back to school", aj napriek tomu, že je skôr zameraný na život na internáte. Keďže sama počas školy bývam na intráku, viem, v akom stave vedia izby byť a prečo si ich teda neskrášliť a neurobiť si ich viac "našimi". Predsa len tam trávime najviac času a musíme sa v nich cítiť dobre a pohodlne. Mám tu pre vás teda článok plný inšpirácie doplnkov a rôznych vecí, ktorými si môžete "prerobiť" izbu nie len na intráku, ale kľudne aj doma.



Neviem ako vy, ale ja úplne zbožňujem dekorovanie postele a prečo to nevyužiť aj na intráku?! Vybrala som pre vás rôzne deky, vankúše a obliečky, ktoré normálne dostanete v obchode, ako napríklad ASKO, JYSK, Moebelix, IKEA či H&M HOME, avšak to platí pre všetky veci v tomto článku, pretože ja sama v týchto obchodoch rada nakupujem. Okrem nich na dekorácie sa určite oplatí navštíviť aj Kik, Teddy či Pepco. Vybrala som pre vás veci na posteľ, ktoré sa mne najviac páčili a aby k sebe hlavne ladili. Ja milujem huňaté deky a veľa vankúšov, takže to sa odzrkadlilo aj tu!

Okrem normálneho textília tu máme aj koberčeky či vankúše na sedenie. Niekedy sa môže stať, že na izbe koberec je, no vo väčšine prípadov je tam studená a škaredá podlaha a práve na to sú tieto krásne koberčeky. Pokiaľ ste ešte na intráku nikdy neboli a práve sa chystáte, ak si chcete kupovať koberec, určite si vyberte niečo menšie pri posteľ či stôl. Izby nie sú veľké a môže sa stač, že by ste sa obrovským kobercom netrafili do vkusu spolubývajúcich.



Mojou najviac obľúbenou časťou je dekorovanie izby a to platí nie len na intráku, ale aj doma. Dekorácie proste zbožňujem a nie je kúsok mojej izby, kde by aspoň jedna z nich nebola. Či už sa jedná o vázu, rám na fotku, sošku či len malú sviečku, všetko toto vie dať izbe úplne iný nádych a atmosféru, no nezabúdajte, že aj tu platí pravidlo, niekedy menej, je viac, takže to zas s nimi zbytočne neprežeňte.



Veľmi dôležitým bodom je práve osvetlenie, ktoré je počas učenia nevyhnutné aj v noci. Lampička vám dobre poslúži aj skoro ráno, keď je ešte tma a vy nechcete spolubývajúce budiť. Veľkým trendom sú dnes práve rôzne metalické a medené farby. Pokiaľ nechcete príliš masívnu lampu, pozrite sa po niečom menšom. Skvelým riešením je aj stolová led lampa alebo led lampa so štipcom, ktorú si vždy dáte tam, kam potrebujete. Obe zoženiete v IKEI.



Poslednou nutnosťou na intrák je úložný priestor. Keďže ho je tam málo, musíte si ho väčšinou nejako vymyslieť sami, najmä pokiaľ máte rady organizáciu, aj keď len trošku. Ja si rada kozmetiku odkladám do rôznych košíkov, ktoré mám na poličke, aby som ju mala vždy po ruke. Skvelým riešením je aj organizér na make-up, pokiaľ nemáte naň taštičku. Samozrejme existuje mnoho systémov, ktoré využijete nie len v skrini, ale vám aj pekne dodekorujú izbu. Nezabudnite ani na úložný box pre školské potreby, aby ste vždy vedeli, kde čo máte.


Bývate na intráku? Ako si chystáte skrášliť izbu? Kde najradšej kupujete dekorácie do izby?





9 comments

  1. Krásný článek. Myslím, že tímto budeš inspirovat mnohé slečny :-) Já nejraději nakupuji v Ikea :-)

    ReplyDelete
  2. Jeeeho, to je krásne! Nehovorím o tvojom spracovaní článku, ktoré je ako vždy úžasné, veľmi sa mi páči aj tvoj výber :) Ja som na intráku nikdy nebývala, no keby to tam bolo "vyzdobené" v podobnom duchu, asi by mi vôbec neprekážalo tam byť :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    ReplyDelete
  3. heh, keď som sa prvý krát sťahovala na internát v prvom ročníku na vysokej pred 4 rokmi, mala som tak krásne vyhliadky všetkého úžasného, čo tu píšeš... však realita bola úplne iná - človek bol rád, že sa zmestil do izby a s pribúdajúcimi rokmi redukoval a redukoval veci tak, aby sa dokázal každé leto odsťahovať a nasťahovať späť... teraz po 4 rokoch mením internát za byt, ale stále je to len podnájom v izbe so spolubývajúcou a človek sa musí stále prispôsobiť... :).

    inak je to krásny článok a po tom všetko strašne túžim - zariadiť a zutulniť si izbičku počas roka, ale nie vždy je to reálne, obzvlášť ak sa človek dostane na internát pre 2 osoby s izbou veľkosti 2x3 metre, ako som mala možnosť vyskúšať napríklad v Ústi nad Labem... :).

    KEJMY ♥.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Áno, aj ja som mala už tú možnosť mať naozaj malú izbu, no myslím, že pokiaľ človek chce, aj s malým priestorom sa dá kúzliť aj keby len s dekoráciami :) Každopádne veľmi pekne ďakujem za pochvalu

      Delete
  4. Já naštěstí mám školu blízko, takže bydlím normálně doma, ale moc se mi líbí, jak máš článek udělaný a ty koláže jsou super :)

    ReplyDelete
  5. Tehle styl se mi strašně líbí, dovedla bych si představit, že mám takhle zařízený byt :)
    Maris Novotná

    ReplyDelete
  6. Koukám, že máme stejný styl :) Doufám, že si jednou budu moct zařídit pokoj podle vlastních představ :)

    http://elisminarova.blogspot.cz

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.