TUNISIA 2017

Tunisko
Tí, ktorí ma sledujete na instagrame určite viete, že som bola na dovolenke a to v Tunisku. Tunisko som navštívila po prvý raz a bola som veľmi milo prekvapená. Je to krásna krajina s nádhernou kultúrou a neskutočne milými a priateľskými ľuďmi.

Na dovolenke sme boli 12 dní z toho 2 dni bola len cesta. Leteli sme na letisko v Djerbe a ubytovanie sme mali v hoteli v Zarzise. Dovolenku sme si poriadne užili a pokiaľ váhate či do Tuniska ísť, rozhodne ho navštívte. More bolo krásne azúrovo-modré a počasie bolo skvelé.






Keďže na pláži ponúkali množstvo športov či mini výletíkov, okrem jazdy na ťave sme vyskúšali aj štvorkolky, kedy nás náš "sprievodca" na štvorkolkách zobral na rôzne miesta a zákutia Zarzisu a na menšiu púšť, kde sme mohli vidieť fatamorgánu. Taktiež nás zobral na ranč s koníkmi, ktorý bol neskutočne krásny.






Aj cestovka ponúkala množstvo výletov a tak sme sa rozhodli, že na niektoré z nich pôjdeme, aby sme len tak neleňošili celú dovolenku. (Aj keď nám to nevadilo, haha!). Prvým výletom bola Krokodília farma, na ktorej majú až 400 živých krokodílov od 4-7 metrov. Okrem kŕmenia sme sa aj s jedným malinkým mali možnosť odfotiť a tak sme toho využili! Na farme však boli aj iné plazy či korytnačky alebo múzeum s autentickými domčekmi.
































Druhým výletom bola plavba pirátskou loďou na ostrov plameniakov, ktoré tam však počas leta bohužiaľ nie sú. Plavba trvala asi hodinku a počas nej nám "piráti" robili animačný program. Na ostrove však nič nebolo, maximálne ste sa tam mohli len kúpať alebo sa povoziť na ťave či koni, ale toho ste mali na pláži až-až. Voda tam však bola krásne čistá a priezračná. Na ostrove sme obedovali typické tuniské jedlá a po ďalšom animačnom programe sme sa vybrali späť.











Boli ste už v Tunisku? Ako sa vám tam páčilo? Už ste sa vozili na ťave? Boli ste už na krokodílej farme?







12 comments

  1. V Tunisku jsem nikdy nebyla, ale na čtyřkolkách jsem byla v Maroku, co jsem tak slyšela, tak jsou dost často v nabídce u takových pobytů.:) Krásné fotky, muselo to být skvělé.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  2. Na aky ucel chovaju krokodily?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chovajú ich len na to, aby ľudia, čo prišli na dovolenku alebo kľudne aj normálni obyvatelia, videli, aké krokodíly sa v Afrike nachádzajú, no nežijú voľne práve v tej oblasti, jedine na tejto farme. Ľudia majú tiež možnosť vidieť ich prirodzené prostredie, ktoré sa im snažia dať, aj keď je to samozrejme trošku niečo iné, ako keby voľne žili niekde v prírode. Avšak nepoužívajú ich na iné účely a neslúžia ani na žiadny predaj, je to proste ako nejaká ZOO s nimi, kde sa o nich a ich potreby normálne starajú :)

      Delete
  3. V Tunisku jsem byla , ale na pevnině, hotel krásný , moře teploučké jako kafíčko a zbytek děs běs, je teda fakt, že jsme tam byli rok po těch útokách a na hotelu nás bylo deset, ale pevninu už nikdy, žádné trhy, venku špína, kočky smrad :-D ale Djerba mě láká, byli tam tchánovci a prý super

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak myslím, že práve tam, kde sme boli my, s množstvom turistov momentálne problém nemali, ale je pravda, že tam, kde sa o to nestarajú alebo skôr možno nemajú prostriedky, aby sa o to postarali, to nevyzerá dobre. Aj my, keď sme išli mimo hotel, bol samozrejme aj tam neporiadok, no aj napriek tomu, že to tam vyzerá celkom chudobne, ľudia sú veľmi milí a priateľskí :) A myslím, že o to viac si vážia veci a ľudí

      Delete
  4. Ještě jsem v Tunisku nebyla, ale potom co jsem viděla tvůj článek bych tam okamžitě jela. Ta krokodýlí farma je dost zajímavá. :D Jinak musím říct, že se mi strašně mooooc líbí tvé fotky, jsou luxusní! :O

    ReplyDelete
  5. tak sú krásne fotky nádherného miesta! :).
    a blog tiež, ktorý sa oplatí sledovať! ;).

    KEJMY ♥.

    ReplyDelete
  6. nebola som v Tunisku :) ale je to tam naozaj krásne

    ReplyDelete
  7. Nádherné fotky! <3 Môj bratranec tam dosť často chodí, verím že tam je nádherne :)

    ReplyDelete
  8. Jakože ty fotky? Boží!!! V Tunisku jsem nikdy nebyla. Naši se tam bojí jet a ani já nejsem vyjímkou. Fascinuje mě jak máš krásný blok. Ten sis takto dělala sama nebo ti ho někdo navrhl? Pokud jsi to už někde psala tak promiň jsem nová. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veľmi pekne ďakujem :) Stiahla som si šablónu a potom som všetko poupravovala podľa seba a tak, aby sa mi to páčilo

      Delete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.