TRAVEL WITH ME: TIPS & TRICKS

Keďže sú letné prázdniny a najmä počas nich viacerí chodievajú na rôzne dovolenky či víkendové tripy, rozhodla som sa urobiť článok s tipmi na cestovanie, ktoré však môžete využiť kedykoľvek pri cestovaní a nie len počas leta. Niektoré z nich sú známe, takže ste o nich určite počuli alebo ich sami využívate a niektoré sú skôr len také pripomienky, na čo by ste pri cestovaní nemali zabudnúť. Viac v celom článku!

1. plážová taška - prvým (ne)tipom je plážová taška. Aj napriek tomu, že k moru si veľa vecí väčšinou ľudia nenosia, môže byť nápomocná. Predsa len je lepšie mať všetky veci po kope na jednom mieste a taktiež ich jednoduchšie prenesiete. Aby ste stále nemuseli odbiehať z pláže pre rôzne nevyhnutné veci, všetky budete mať ihneď po ruke a možno si tak nezabudnete zobrať vodu či krémy na opaľovanie.

2. vrecúško na spodnú bielizeň - pokiaľ doma nemáte vrecúško či inú tašku na spodnú bielizeň, určite vám ju odporúčam si kúpiť. Ja ho doma mám a používam ho nie len keď idem na internát, ale najmä počas cestovania. Všetko tam máte pekne uložené a viete, kde čo je.

3. plavky - okrem vrecúška na bielizeň vám odporúčam aj taštičku na plavky, najlepšie nejakú gumenú, kde dáte plavky nie len počas samotného cestovania, ale aj ak ich potrebujete preniesť mokré (samozrejme si ich tam nezabudnite nechať a vysušiť ich!).

4. oblečenie - ďalším tipom je vybrať si dopredu oblečenie, ktoré budete nosiť a urobiť si z nich ešte doma outfity, ktoré môžete zložiť dokopy a tak v kufri nebudete mať pri ich hľadaní zbytočný neporiadok. Taktiež si nezabudnite pozrieť predpoveď počasia a zobrať si navyše aj zopár kúskov. Čo veľmi rada robím ja je, že si na papier rozpíšem všetky nevyhnutnosti, ktoré na dovolenku potrebujem a tak je organizácia vecí oveľa jednoduchšia. Zoznamom sa potom následne môžete riadiť aj pri balení domov a tak si nič nezabudnete.

5. kozmetická taška - skvelým tipom na cestovanie je zobrať si priestrannú kozmetickú taštičku, kde budete mať uloženú všetku kozmetiku. Najvhodnejšie sú tie na zavesenie s háčikom, no taktiež taštičky vo forme kozmetických kufríkov s priehradkami.

6. dievčenské veci - pokiaľ na dovolenke či tripe budete mať svoje dni, trápnym situáciam sa vyhnete vďaka púzdram na vložky či tampóny, ktoré zoženiete asi v každej drogérii. Tento tip však nie je vhodný len na dovolenku, ale aj na normálne používanie. V kabelke potom nemusíte v rýchlosti hľadať a viete, kde máte čo uložené.
7. cestovná žiletka - o cestovnej žiletke som hovorila už v niektorom z mojich článkov a musím ju spomenúť opäť. Aj napriek tomu, že vám teda asi menej miesta neušetrí ako tá normálna, bude príjemnejšie a nie len počas cestovania, mať práve túto pri sebe.

8. kompaktná kefa - kompaktná kefa je to najlepšie, čo doma môžete mať a o dovolenke či cestovaní ani nehovorím. Jednu doma mám a to od Tangle Teezer a som s ňou neskutočne spokojná. Je malinká a šikovná a tak nemáte problém hodiť ju do tašky. Taktiež nezaberie veľa miesta a keďže má ochranný kryt, štetinky chránené a tak rýchlo sa neohnú. Čo sa týka gumičiek, odporúčam zobrať si tie, ktoré sú k vlasom šetrnejšie. Medzi novinky patria najmä tie špirálové, ktoré vlasy veľmi nesťahujú a tak sa menej lámu. Nech si už vyberiete akékoľvek, natiahnite ich na kefu a tak ich nestratíte.

9. balenie bižutérie - bižutéria sa veľmi ľahko zamotá, no s tým určite máte všetci dobré skúsenosti. Stačí si zobrať potravinovú fóliu, na ktorú bižutériu poukladáte a ďalší kus položíte na ňu. Tým pádom bižutéria ostane pekne na miesta tak, ako ste ju tam dali a nezamotá sa. Skvelým tipom je aj poukladanie bižutérie do obalu na lieky, ktorý má niekoľko priehradok. Nie len že ju budete mať zorganizovanú, môžete si rovno určiť, ktorú si kedy na seba dáte. Posledným tipom pre bižutériu alebo skôr náhrdelníky či náramky so zapínaním je tip so slamkou, o ktorom ste už asi počuli. Stačí si zobrať slamku do ktorej navlečete náhrdelník alebo náramok a len ho zapnete.

10. organizácia káblov - strácanie slúchatiek či káblov pri cestovaní patrí medzi rutinné záležitosti a tak vám odporúčam kúpiť si priehľadnú kozmetickú taštičku, peračník alebo púzdro, ktoré bude určené len na tieto vecičky. Budete tak mať všetky baterky, káble, nabíjačky či slúchadlá na jednom mieste a nič sa vám nestratí. Taktiež odporúčam zobrať si so sebou aj externú nabíjačku, ktorú môžete uložiť spolu s ostatnými vecami.

11. časopisy a knihy - aby ste sa na dovolenke "nenudili" (alebo skôr počas cestovania), nezabudnite na časopisy či knihy, ktoré môžete čítať pri mori či bazéne alebo počas cesty. Pokiaľ radi/y kreslíte, zoberte si notes alebo antistresové omalovánky.

12. visačka na kufor a púzdro na pas - aj keď je málo pravdepodobné, že niekto bude mať rovnaký kufor alebo tašku ako vy, no možné to je, kúpte si alebo vyrobte visačku/štítok na kufor, kde si napíšete základné údaje o sebe, čo môže byť nápomocné aj pri prípadnej strate batožiny. Dobrým poznávacím tipom je aj stuha alebo nejaká šnúrka, ktorú si uviažte na tašku a ihneď uvidíte, že je to tá vaša. Aby ste mali všetky potrebné doklady a letenku pri sebe, poobzerajte sa aj po púzdre na pas, ktoré je nie len štýlové, ale vám aj poslúži.


Aby bolo pre vás cestovanie či jeho plánovanie jednoduchšie, pripravila som pre vás zopár "dokumentov" na stiahnutie. Dúfam, že sa vám budú páčiť a využijete ich!


Ktoré z tipov ste už poznali? Zaujalo vás aj niečo nové? Kde sa chystáte počas prázdnin cestovať?




8 comments

  1. Ďakujem za dobré tipy, ja si musím hlavne zadovážiť to gumené puzdro na plavky :) dobrý typ. Inak plážová taška nad tou som rozmýšľala, ale cestujem len s príručným kufrom a už sa mi to tam asi nejako nezmestí uvidím ešte :)
    Pekný blog, sledujem :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako plážovú tašku môžeš kľudne využiť aj nejakú plátenú s pekným letným motívom, ktorá je v tomto prípade oveľa skladnejšia :)

      Delete
  2. Púzdro na kozmetické ženské veci je skvelé, nosím ho bežne v kabelke, je to oveľa hygienickejšie a štýlovejšie. :)

    Rebelliouslily

    ReplyDelete
  3. Gumové pouzdro na plavky jsem už jednou měla, ale loni se mi někam ztratilo a tak zatím používám obyčejnou igelitku, funguje stejně a je ještě o něco skladnější.

    ReplyDelete
  4. Dobrý tip mi přijde ta stuha na cestovní kufr, abych ho rychleji našla! :)
    Dobré je si i udělat ty outfity, při chystání věcí a nakombinovat co nejméně oblečení do více outfitů! Díky :)
    O prázdninách jedu jen na 4 dny na dovolenou v Česku, ale po prázdninách (v září) jedu do Řecka :)

    Dokumenty ke stáhnutí jsou opravdu nádherné! ♥ Moc se mi líbí ty barvy, to "vodové" provedení,.. Moc krásné!!

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som veľmi rada, že sa páčia :) Ďakujem

      Delete
  5. Krásny článok a aj tipy! Ja sa síce tento rok nechystám k moru, no chystám sa na dve 5-dňové stanovačky, čiže sa na to veľmi teším. V septembri ma potom čaká cesta na Erasmus, takže budem s balením určite stresovať :) Najlepšie sa mi pripravuje, ak mám nejaký zoznam vecí a určite využijem aj niektoré z tvojich tipv :)
    Caroline

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.