LET'S PROTECT SKIN FROM THE SUN!

Dnešný článok bude zameraný práve na ochranu pokožky pred slnkom, ktorá je veľmi dôležitá. Určite veľmi dobre viete, aké vie byť slniečko agresívne a väčšinou to poriadne schytá naša pokožka, teda samozrejme najmä pri zlej ochrane či starostlivosti o ňu. Preto by som vám chcela ukázať zopár produktov na opaľovanie a taktiež po opaľovaciu starostlivosť.



Na starostlivosť o pleť či pery sa počas horúcich dní častokrát zabúda a používajú sa klasické opaľovacie krémy, ktoré sú však nie vždy dobré pre určité typy pletí. Ja sama mám skúsenosť, že pokiaľ používam na moju zmiešanú pleť obyčajný opaľovací krém, ktorý na ňu nie je určený, ľahko sa dostane do zlého stavu a preto som sa rozhodla kúpiť si krém určený práve na môj typ pleti s SPF30 od Biodermy. Nezabudla som ani na pery a siahla som po balzáme na pery od Labella, ktorý má taktiež SPF30.

Netreba vynechať ani vhodnú starostlivosť o vlasy, ktorým dajú slnečné lúče počas leta poriadne zabrať. A nie len tie! Vlasy sa ľahko ničia a namáhajú aj v mori alebo sú poškodené kvôli chemikáliám v bazénoch. Preto treba vybrať správny šampón na vlasy, ktorý ich pred slnkom chráni a poriadne ich vyživí. Ja som si kúpila tento od Schwarzkopf a som veľmi zvedavá, aký bude! Rozčesávanie vlasov je však rovnako dôležité, ako samotná starostlivosť. Najmä v tomto ročnom období sa ľahko zamotajú a potom sa ťažko rozčesávajú. Aby ste vlasy ani pri tejto činnosti nenpoškodzovali ešte viac, odporúčam vám kúpiť si Tangle Teezer, ktorý rozčeše aj tie najviac zamotané vlasy a pritom ostávajú nepoškodené, či už keď výjdete z mora alebo po celodennom vrkoči.

Čo sa týka kozmetiky na opaľovanie, tento rok sme sa rozhodli do nej trošku investovať a kúpiť drahšiu a kvalitnejšiu kozmetiku. Ja mám dosť bledú pokožku a preto je pre mňa celkom problém opáliť sa - alebo teda skôr opáliť sa bez toho, aby som sa spálila. Keďže zbytočne nechcem pokožku vystavovať slnku s nízkym faktorom, rozhodla som sa, že si zaobstarám minimálne 3 faktory, ktoré budete postupne používať. Ako môžete vidieť, mám tu produkty od rôznych značiek a mám taký pocit, že ešte som od žiadnej nemala produkty na opaľovanie, takže som zvedavá, aké budú!

No a na záver tu máme možno aj najdôležitejší bod a to je starostlivosť po opaľovaní. Aby vám opaľovanie vydržalo a pokožka bola hydratovaná a upokojená, je veľmi dôležité používať aj produkty po opaľovaní. Každému vyhovuje niečo iné, či už rôzne sprchové gély alebo samotné mlieka a spreje po opaľovaní. Najvhodnejšie produkty sú tie s obsahom panthenolu a aloe vera, ktoré sa o pokožku poriadne postarajú. Myslím, že sprchový gél po opaľovaní som ešte neskúšala, takže som na tento od La Roche-Posay veľmi zvedavá a taktiež dúfam, že aj mlieko po opaľovaní opäť od Biodermy bude rovnako dobré a budem s ním spokojná.


Ako sa o pokožku počas leta staráte vy? Aké značky uprednostňujete? Aké produkty používate po opaľovaní?





3 comments

  1. Nic z toho neznám, u nás v rodině mají na starost rodiče a kupují vždy ty nejlevnější a nebo v akci:-D nejlepší krémy, které jsme měly byly od Astridu. :) Jinak mi připadá, že tento rok je slunko extrémně agresivní.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  2. Garnier Ambre Solaire je skvelý! :) používala som ho minulé leto a aj toto, a som s ním veľmi spokojná, tak dúfam, že aj ty budeš :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  3. Ja na slnku nezvyknem tráviť veľa času, ale ak sa náhodou na slnku nachádzam nikdy nepoužívam prípravky na ochranu, pretože ak ich mám tak sa vyhádžem a spálim :D Ak ich nemám, moja pokožka sa vždy krásne jemne opáli a dokonca mi mizne aj akné :D Asi som z inej planéty :D Ale za to rada používam samoopaľovák a telové mlieko po opaľovaní od prírodnej značky Alverde :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.