SILKY & SHINY LEGS FOR SUMMER

K letu patria aj krásne hladké a žiarivé nohy a tak som sa rozhodla, urobiť vám článok s tipmi, ako to dosiahnuť. Samozrejme, nikoho samotné kroky neprekvapia, no predstavím vám moje obľúbené produkty, s ktorými som počas letnej sezóny spokojná a čo robím ja, aby som pekných nôh dosiahla a vydržali mi tak nejakú dobu. Prajem príjemné čítanie!



Prvým krokom, ktorý je veľmi nápomocný, je peeling alebo exfoliácia pokožky, ktorá vás zbaví odumretej a starej kože. Ja som začala používať mangový peeling na telo od Yves Rocher, ktorý je úžasný. Pokožka je po ňom oveľa hladšia a pripravená na ďalšie kroky. Pokiaľ však práve doma telový peeling nemáte, kľudne si ho urobte sami. Stačí, ak zmiešate med so zrnkami mletej kávy a peeling je na svete! Potom ho už len stačí použiť a samozrejme zmyť teplou vodou. Niekedy je fájn holiť si nohy aj ku koncu samotného sprchovania či kúpania, kedy bude pokožka oveľa lepšie pripravená na holenie. Pokiaľ ste peeling pred holením nôh ešte neskúšali, smelo do toho!










Druhým tipom, ktorý zas až tak tip nie je, je používanie peny na holenie. Ani ja občas penu či gél nepoužívam, vystačí mi šampón, no tieto peny sú predsa len na niečo dobré. Veľakrát obsahujú rôzne zložky či extrakty, ktoré na pokožku pôsobia už počas holenia a tak môžu zabrániť podráždeniu či začervenaniu pokožky. Pokiaľ však máte citlivú pokožku, určite by som tento krok nevynechávala.






Tretím krokom je už samotné holenie. Veľakrát sa aj mne stáva, že sa ľahko porežem alebo že je žiletka len na jedno použitie a za dva týždne miniete aj celý balík. V tomto prípade je výhodnejšie kúpiť si takú žiletku, ktorá vám vydrží oveľa viac a aj po niekoľkých použitiach nebude hrdzavá či tupá. Je na vás či si zvolíte tú s výmennými hlavicami alebo uprednostníte normálne, avšak kvalitnejšie žiletky. Mojimi obľúbenými sú práve Miss Soleil od Bicu, ktoré si neviem vynachváliť. Nie len, že sú krásne, no veľmi dobre sa s nimi pracuje a výsledok je skvelý. Na cestovanie je potom taktiež super kúpiť si cestovnú žiletku. Avšak viac miesta vám asi neušetrí, akurát, že je v ochrannom obale. Jednou z nevýhod je aj horšia manipulácia z dôvodu jej malej veľkosti, avšak výber je samozrejme na vás.




Posledným a zásadným krokom je hydratácia, ktorá je veľmi dôležitá, nevyhnutná a veľa z nás na ňu zabúda. Veľakrát som si aj ja povedala, že na čo si budem nohy po oholení krémovať, veď aj tak to len štípe. Áno, to je síce pravda, no pri použití správneho produktu určeného práve po holení vám pokožka poďakuje a vy budete ešte viac spokojné. Momentálne používam mini balenie balzámu po holení od Balea a neviem si ho vynachváliť. Pokožka je krásne voňavá, hydratovaná a veľmi veľkou výhodou je, že sa potom na pokožke nevytvárajú malé pupáčiky, ktoré nie sú dvakrát príjemné. Takže pokiaľ ste ešte nenašli produkt, ktorý by vám vyhovoval alebo hľadáte nejaký nový, určite vyskúšajte tento od Balea.



"Pre extra lesk vyskúšajte použiť olejček alebo krém s obsahom trblietok."



Dodržujete všetky kroky pri holení? Používate gél alebo penu na holenie? Nezabúdate na hydratáciu pokožky po holení?





3 comments

  1. Super článok, podľa mňa nikdy nie je na škodu si to preipomenúť. Máš opäť veľmi pekné fotky a neskutočne sa mi páči to grafické prevedenie článku ♥

    Candy | C a n d y G r a n t

    ReplyDelete
  2. Čím som staršia, tým mám väčší problém s pokožkou na nohách, ktorá je naozaj citlivá. Ja preto napr. kradnem priateľovi olej špeciálne určený na holenie, ktorý sa vtiera do pokožky pred holením resp. ešte pred nanesením peny... a keď sa porežem, tak "čmajznem" zasa kamenec, taká malá tyčinka, ktorá zastavuje krvácanie.=D (O spomínaných výrobkoch som písala tu: http://bbsfashioninspiration.blogspot.sk/2017/05/wet-shaving-nieco-pre-vasu-muznu.html)
    V každom prípade, tiež odporúčam peeling ... hoci ja teda používam obyčajnú kávu na to, tak ako píšeš aj ty. A o tých cestovných žiletkách som ani netušila.=D Sú rozkošné... len sa obávam tej manipulácie.=D

    ReplyDelete
  3. Ja píling nejako nepoužívam, ale asi by som mala aspoň z času na čas. Peny resp. gély v mojom prípade používam vždy, bez nich to nejde, podľa mňa používať na holenie sprchový produkt nie je dobré, pokožka ma potom svrbí a je červená. S tými mliekami Balea máš pravdu, ja mám teraz jeden tiež super produkt z Tety drogérie a je ním Sensual mlieko po holení. Dokonca mi s ním rastú chĺpky o niečo pomalšie.
    Bianka

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.