HOW TO STAY ORGANIZED?


Myslím, že nie som jediná, ktorá si neustále a väčšinou ráno pozerá svoje aplikácie a to predovšetkým rôznych značiek. Dnes ráno som si kukla aplikáciu Stradivarius, kde som v kolonke lifestyle našla nádherné vecičky. Už dlho mám zálusk na ich kancelárske potreby a všetko potrebné na organizáciu času. Rozhodla som sa preto vybrať tie najlepšie a ukázať vám tak zopár tipov, ako si môžete zorganizovať čas pomocou rôznych organizérov a plánovačov.



Prvými by som začala asi nalepovacími a trhacími plánovačmi. Práve tento typ je naozaj skvelý, pretože vám ušetrí miesto, hodí sa aj na cestovanie pokiaľ si radi robíte "To do list" alebo si ich jednoducho nalepte do zakladača či diára a tak svoje povinnosti budete mať stále so sebou. Ďalším skvelým nápadom sú aj magnetické notesy, ktoré si stačí dať na nejakú magnetickú tabuľu a už len písať úlohy a ciele, ktoré by ste chceli v daný deň dosiahnúť. Taktiež z nich môžete urobiť aj wishlist či rôzny typ zoznamu. Niektoré z týchto plánovačov obsahujú aj krásne nálepky, ktoré vám samozrejme ešte viac spríjemnia zapisovanie rôznych vecí. Ja osobne teda oveľa viac uprednostňujem písanie si povinností na papier do notesov či plánovač, ako do mobilu.



Pokiaľ máte radi/y notesy či zošity, určite si každý z vás v Stradivariuse nájde ten svoj. Mne osobne sa veľmi páčia špirálové zošity a ako môžete vidieť, výber z veľkostí je pomerne veľký. Je na vás, či si svoj plánovač chcete nosiť neustále pri sebe alebo si ho nechať na stole ako kalendár.



Okrem samotných notesov a zošitov sú skvelými organizérmi aj papierové dosky či zakladače. Môžete si tam dať všetky potrebné veci alebo vložiť už spomínané trhacie plánovače a mať tak dôležité veci na jednom mieste. Čo mne ihneď padlo do oka, je tento ružový zakladač, do ktorého si môžete dať rôzne kancelárske doplnky a sami tak navrhnúť vlastný plánovač. Na skrášlenie a taktiež pre zábavu si notesy môžete oblepiť aj krásnymi páskami.



Posledným a skvelým nápadom na organizáciu času je táto tabuľka. Podľa mňa je super najmä kvôli tomu, že ušetríte papier a stačí si len na ňu zapisovať informácie, úlohy a všetko potrebné na daný týždeň a potom to len zotriete. Samozrejme nevýhodou je to, že aj keď bude tvoriť pekný doplnok vo vašej izbe, nebudete ju mať stále pri sebe a tak je vhodnejšia skôr na rôzne domáce povinnosti či ciele, ktoré nepotrebujete mať stále na pamäti.


Ktorý typ plánovačov a organizérov preferujete vy? Zapisujete si poznámky do mobilu? Využili by ste tabuľku?





5 comments

  1. Jelikož mám ráda minimalismus, vystačím si s diářem, kde co nemám, to nevím. Poslední dobou mě ale láká koupě washi pásek a nějakých samolepek. Myslím, že by se tím dal nejen diář hezky ozdobit :)

    http://elisminarova.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. já mám pokaždé stejný deníček/ organizér a jsem s nim celkem spokojená, co postrádám jsou různé záložky, samolepky a tak dále... :) Pěkný článek.

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  3. Já používám velký diář na plánování příspěvků na blog a zbytek důležitých věcí nosím neustále u sebe v elektronické podobě - v telefonu. Mám toho tolik a neustále něco zapomínám, bez plánovače bych byla v ... :)

    ReplyDelete
  4. Ja mám appku v mobile, kde si zapisujem napr. čo mám urobiť alebo aké články chcem napísať na blog, aby som nezabudla :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.