BAKED PATATAS

Som veľmi rada, že konečne pridávam nový článok do inej rubriky ako je beauty či fashion. Prvým článkom do rubriky food sú práve tieto skvelé pečené zemiaky, ktoré zbožňujem a tak som sa rozhodla s vami zdieľať tento jednoduchý a rýchly recept, ktorý je vhodný na obed či večeru. Takže pokiaľ dostanete na niečo chuť a neviete, čo si prichystať, určite vyskúšajte tento recept!


Potrebujeme:

• zemiaky (môžete použiť aj patáty)
• olivový olej
• korenie podľa vlastného výberu 
(ja som použila provensálske a čierne)


Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kusy. Ja som ich nakrájala skôr na hranolčeky, no tvar záleží na vás. Snažte sa, aby ich veľkosť bola rovnaká, pretože sa vám môže stať, že budú nerovnomerne prepečené. (Čo sa vám stane aj tak, haha!)

Pridáme korenie a olivový olej. Viem, že si možno niektorí z vás poviete, že sa provensálske korenie na zemiaky nehodí a patrí len do šalátov. No opak je pravdou a zaručujem vám, že zemiaky budú chutiť skvelo! Pridala som ešte aj čierne korenie, samozrejme môžete použiť okrem toho aj červené alebo iné, záleží to od vašej chuti. Zemiaky som nesolila ani pred ani po a vôbec to tam nechýba. 


Zemiaky pečieme najprv na 230°C po dobu 30 minút a aby boli viac chrumkavé, dáme ich ešte na 10-15 minút zapiecť na 250°C. Samozrejme, že po celú dobu treba zemiaky "strážiť" a podľa toho korigovať aj teplotu a čas. Všetko to záleží od ich veľkosti, takže sa nezľaknite, ak budú hotové skôr alebo neskôr.



Dobrú chuť!

Máte radi/y pečené zemiaky? Aké korenie na ne dávate? Čo hovoríte na recept?



1 comment

  1. Skvelo fotíš! :) Pečené zemiaky milujem, vždy si k nim spravím nejaký dresing alebo si k nim dám len bryndzu. :)

    ReplyDelete

Instagram

FRENCHSTYLE. Theme by STS.